Te afli în căutarea unor locații inedite de vacanță, în care să te aventurezi alături de familie și prieteni în acest an? Astăzi îți propunem o scurtă incursiune turistică pe tărâm asiatic, în Japonia. Iată câteva informații utile pe care este bine să le cunoști, pentru a organiza un sejur de călătorie reușit în această țară!

Ai nevoie de viză pentru Japonia?

Cetățenii români care intenționează să viziteze Japonia pentru o perioadă mai mică de 90 de zile nu au nevoie de viză. În schimb, trebuie să deții un pașaport valabil pe toată perioada sejurului stabilit.

Când este bine să călătorești în Japonia?

Cei mai mulți turiști își doresc să călătorească în Japonia primăvara, atunci când cireșii sunt înfloriți. Din acest motiv, aceasta este și cea mai aglomerată și mai costisitoare perioadă din an în care poți călători în această țară.

Apoi, începând cu luna iunie se dă startul sezonului estival, cu temperaturi crescute, cuprinse între 23- 32°C. Vara în Japonia este una călduroasă și umedă, în special în lunile iulie și august. Numărul de turiști este unul crescut și în această perioadă.

Începând cu mijlocul lunii septembrie, temperaturile încep să scadă treptat, toamna fiind la rândul său un anotimp propice călătoriilor în această țară. Acest lucru este adevărat în special atunci când preferi perioadele mai puțin aglomerate pentru vacanța ta.  

Astfel, dacă ai noroc de vreme bună, septembrie – octombrie poate reprezenta perioada ideală în care să mergi în vacanță în Japonia. Nu va mai fi atât de cald ca în timpul verii și te vei putea bucura de culorile toamnei într-o locație de neuitat.

Condițiile de cazare în Japonia

Toți turiștii care aleg Japonia ca destinație de vacanță sunt plăcut surprinși de condițiile de cazare impecabile pe care facilitățile de trei și patru stele le pun la dispoziție. În realitate, hotelurile de trei stele din această țară arată la fel de bine ca cele mai luxoase hoteluri de patru stele din Europa, oferind cazare la prețuri rezonabile (250-450 lei / pe noapte).

Vei fi plăcut surprins să descoperi curățenia din aceste facilități și atenția deosebită pe care angajații din hoteluri o acordă turiștilor și nevoilor acestora.  În plus, vei beneficia de liniștea de care ai nevoie pentru a te relaxa pe deplin în timpul vacanței.

Ce să vizitezi în Tokyo, capitala Japoniei

De la sosirea în Japonia vei observa faptul că orașele acestei țări sunt mari, împânzite de localnici și turiști dornici să descopere cât mai multe atracții turistice. Tokyo, capitala Japoniei, este cea mai populată metropolă a lumii, incluzând și insulele Izu și Ogasawara.

În centrul orașului vei descoperi Palatul Imperial, principala reședință a familiei imperiale. Tot acolo vei putea admira și celebrul parc Imperial East Gardens, aflat pe fostul teritoriu al Castelului Edo. Modul în care sunt îngrijite numeroasele grădini din această metropolă te va impresiona cu siguranță.

Chiar lângă celebrul Rainbow Bridge există o zonă verde în care te poți bucura de liniștea și frumusețea naturii, admirând apusurile formidabile printre numeroșii zgârie-nori.

Dacă îți place să descoperi marile metropole ale lumii admirând cele mai ascunse cartiere, trebuie să te abați pentru câteva ore în cartierul Shinjuku, în care vei descoperi jocuri de lumini, magazine, restaurante, cafenele și baruri tematice, în care te vei putea relaxa.

Dacă te interesează achiziția suvenirurilor pentru cei dragi, poți opta pentru varianta magazinelor din Karajuku, care comercializează diverse produse la preturi accesibile. În schimb, Omotesando este un bulevard în care vei găsi produse de la cele mai scumpe branduri din lume.

Nu poți petrece timp în Tokyo fără a admira celebrul Sky Tree, cel mai înalt turn din lume, care te va impresiona prin jocul de lumini pe care îl afișează în timpul nopții. Acesta pare să concureze cu cel de la ultimul etaj al clădirii Guvernului Metropolitan, acolo unde poți intra și noaptea pentru a admira priveliștea unică a orașului.

Roppongi Hills este locația în care trebuie să ajungi pentru a descoperi cele mai futuriste clădiri din Japonia. Yoyogi Park adăpostește temple specifice culturii japoneze și arbori seculari, iar Piața de pește Tsukiji este mereu plină de turiști. În plus, cartierul Akihabara reprezintă locația ideală pentru petrecerile care nu se termină până dimineața.

Prin urmare, Japonia este o destinație de vacanță inedită. Odată ce ajungi acolo, vei dori să te întorci atunci când ai ocazia, pentru a descoperi mai multe lucruri despre istoria și cultura inedită a acestor locuri speciale.