Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Germania

Ești pasionat de artă? Atunci vei iubi Berlinul!

Sursa foto: Patino/Shutterstock.com

Poreclit “New York-ul Europei”, impresionantul Berlin este dificil de descris în doar câteva cuvinte. Capitala Germaniei are de oferit mult mai multe decât poate un turist sa viziteze într-o săptămână sau două de vacanță. Pentru a avea o oarecare idee despre Berlin, este suficient să spunem că are o suprafață de aproximativ 900 km pătrați, este vizitat de peste 850 000 de turiști anual și găzduiește 172 de muzee și palate, 50 de teatre, peste 200 de cluburi și discoteci, zeci de parcuri, opere importante în scena muzicii mondiale, mall-uri în care se comercializează produsele celor mai importante brand-uri din lume și, nu în ultimul rând, 180 de muzee și galerii de artă.

Citeste in continuare »

Cele mai importante atracții turistice din Bavaria, Germania

Sursa foto: FooTToo/Shutterstock.com

Situată în sud-est, Bavaria ocupă aproape o cincime din suprafața totală a Republicii Federale Germania, fiind al doilea cel mai populat stat din țară, cu peste 12 milioane de locuitori. De asemenea, găzduiește al treilea cel mai mare oraș al țării. Munchen, care servește drept capitală a Bavariei. Cei mai mulți străini, când se gândesc la cultura germană, își imaginează cârnați, bere, festivalul Oktoberfest și muzică de fanfară. Ei bine, toate acestea sunt, de fapt, specifice culturii bavareze. Dar identitatea regională unică a acestui stat nu este singurul lucru pe care merită să îl experimentezi aici; în Bavaria vei găsi castele uimitoare ce au inspirat desenele Disney, orașe medievale, podogorii îmbelșugate, o parte din falnicii munți Alpi și multe alte lucruri și locuri interesante.

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania

Sursa foto: Dmitry Kovba/Shutterstock.com

Deși Moș Crăciun trăiește în Laponia, cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume sunt în Germania, unde miile de tarabe cu produse delicioase, peisajul pastoral, instalațiile cu milioane de luminițe și clădirile istorice ale orașelor nemțești creează o atmosferă idilică.

Citeste in continuare »

Pregateste-te sa petreci Oktoberfestul in Munchen!

Sursa foto: Lamiafotografia/Shutterstock.com

Oktoberfest a inceput ca ceremonie de casatorie intre printul Ludwig I al Bavariei si printesa Therese von Sachsen-Hildburghausen, in data de 12 octombrie 1810. La festival au fost invitati sa participe toti locuitorii din Munchen, acesta desfasurandu-se pe campurile din afara portilor orasului. Ceremonia regala s-a incheiat cu o spectaculoasa cursa de cai a Garzii Nationale a Bavariei, care s-a bucurat de un succes enorm, motiv pentru care s-a decis ca festivalul sa aiba loc si in anul urmator, in acelasi loc, pe pajistea Theresienwiese de la marginea Munchenului. De atunci, Oktoberfest a devenit o traditie anuala, sarbatorita si peste hotare, devenind cel mai mare festival al berii din intreaga lume.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour