*Sursa foto: Leonid Andronov / Shutterstock.com

Pentru iubitorii de legende si istorii fascinante, fascinantele castele ale Europei reprezinta atractiile ideale in cadrul unei experiente de vacanta. Ai ocazia sa le admiri atat din exterior, cat si din interior, dar si sa iti imbunatatesti cunostintele referitoare la frumoasele epoci care au influentat generatii si destine.1. Castelul Hohenzollern, Germania

*Sursa foto: Alexandra Lande / Shutterstock.com

Castelul Hohenzollern vegheaza asupra pajistilor intinse si dealurilor impadurite din apropierea lantului muntos Hohenzollern. Construit in secolul al XIX-lea, castelul a fost ridicat la initiativa regelui Frederick William al IV-lea al Prusiei. In prezent, castelul gazduieste un muzeu, iar in interiorul sau sunt expuse comori inedite printre care coroane ale regilor Prusiei si uniforma purtata de catre regele Frederick.

Consulta ofertele Dertour in Germania: http://www.dertour.ro/city-break/germania

2. Castelul Frederiksborg, Danemarca

*Sursa foto: Lepneva Irina / Shutterstock.com

Castelul Frederiksborg este cel mai mare castel renascentist al Danemarcei, concentrand sub acoperisul sau peste 500 de ani de istorie daneza. Impresionant atat la exterior, cat si la interior, castelul gazduieste din 1878 Muzeul National de Istorie, expunand picturi istorice, podoabe, portrete regale, sculpturi, piese de mobilier, arta decorativa si o somptuoasa capela.

Consulta ofertele Dertour in Danemarca: http://www.dertour.ro/city-break/danemarca

3. Castelul Litomysl, Cehia

*Sursa foto: kaprik / Shutterstock.com

Este simbolul orasului omonim si ilustreaza fidel modelul exceptional al resedintelor aristocratilor din Europa Centrala. Elementul inedit al edificiului il reprezinta teatrul construit in stil neoclasic, in aripa de vest a cladirii. Construit in intregime din lemn, acesta poate adaposti 150 de spectatori, dispunand de 9 loje si un etaj inferior. In pivnita de vinuri a castelului vei admira creatiile sculptorului Olbram Zoubek, interzise pentru o lunga perioada in perioada comunista.

Consulta ofertele Dertour in Cehia: http://www.dertour.ro/city-break/cehia

4. Castelul Chantilly, Franta

*Sursa foto: walter_g / Shutterstock.com

Situat in orasul cu acelasi nume, Chantilly se remarca prin trasaturile sale renascentiste, specifice sec. al XVI-lea. Ansamblul este format din doua edificii, respectiv Micul Castel si Marele Castel. Gratie impactului vizual pe care il ofera, castelul a servit drept platou de filmare pentru pelicula James Bond din 1985, dar a si constituit scena pentru concertele celor de la Pink Floyd.

Consulta ofertele Dertour in Franta: http://www.dertour.ro/city-break/franta