Croatia este o tara democrat europeana, aflata la intersectia dintre Europa Centrala, Balcani si Mediterana. Tara nu are mai mult de 5 milioane de locuitori, insa turismul s-a dezvoltat enorm in ultimii ani, iar pe perioada verii, milioane de calatori iau cu asalt orasele istorice si plajele superbe. Cea mai cunoscuta destinatie croata este oraselul medieval Dubrovnik, inclus in UNESCO, insa exista si alte orase si resorturi spre care va puteti indrepta. Clima este mediteraniana, iar coasta croata a Marii Adriatice are nu mai putin de o mie de insule, oferind pesiaje fabuloase si numeroase posibilitati de distractie. Iata mai jos unde sa mergi in Croatia in vara aceasta…


Unde sa mergi in vacanta in Croatia!

1. Dalmatia Centrala

Dalmatia Centrala este cea mai bogata si cuprinzatoare zona din punct de vedere al vestigiilor istorice, al frumusetii naturale si diversitatii reliefului. Hotelurile de aici sunt elegante, cu vedere la mare si cu servicii excelente.

2. Dubrovnik

Orasul medieval care atrage cel mai mare numar de turisti este o adevarata bijuterie. Inclus in UNESCO World Heritage, cu ziduri de piatra, peisaje care iti taie respiratia, localnici primitori, fructe de mare proaspete si hoteluri de vis, Dubrovnik-ul nu trebuie ocolit.

Ofertele pentru Dubrovnik le gasiti aici!

3. Insula Brac

Brac este o insula in Marea Adriatica cu o suprafata de 396 km patrati, cu o plaja spectaculoasa, cu stanci gratioase care strajuiesc marea, cu hoteluri celebre si apartamente cu vedere la mare.

4. Insula Pag

Insula Pag este o destinatie speciala pentru tinerii petrecareti. Aici plajele se intind pe kilometri intregi, se pot practica sporturi acvatice, exista numeroase baruri, restaurante si cluburi de noapte, iar ritmul de viata este intens.

5. Korcula

Korcula (insemnand “Corfu Negru”, probabil pentru padurile sale de pin negru, un excelent material pentru constructia de nave) este numele modern croat al unei insule din Marea Adriatica, cu o lunga istorie bizantina si venetiana. Traditiile si modernismul se intersecteaza foarte interesant in aceasta zona si, cu siguranta, nu te vei plictisi.

6. Umag

Umag este o locatie foarte cunsocuta printre iubitorii sportului. Aici poti practica de la tenis de performanta, la wind-surf, fotbal sau chiar canotaj. Zona este perfecta pentru o vacanta activa, dar si pentru relaxare.

7. Zadar

Zadar este o importanta statiune balneara de la Marea Adriatica si un centru turistic celebru pentru monumentele istorice arhitecturale. Desi veche si boema, statiunea iti ofera tot confortul necesar unei vacante de vis.