Halkidiki

Halkidiki

Grecia este o tara superba si o destinatie de concediu ideala, indiferent daca ti-ai propus sa iti petreci vacanta alaturi de familie, prieteni sau jumatatea ta. Acest loc magic este perfect pentru orice ai vrea sa faci in zilele tale libere si este foarte accesibil.

Halkidiki este una dintre cele mai cautate statiuni de pe litoralul grecesc, loc in care, an de an, poposesc turisti din toata lumea. Acestia sunt dornici sa se relaxeze, sa se bucure de peisaje incredibile si de soarele verii. Daca ti-ai propus sa ajungi sau deja ti-ai programat un sejur in Halkidiki, e bine sa stii ca statiunea are mai multe plaje pe care ar trebui sa iti petreci macar cateva ore din concediul tau.

Daca ti-ai propus sa ajungi sau deja ti-ai programat un sejur in Halkidiki, e bine sa stii ca statiunea are mai multe plaje pe care ar trebui sa iti petreci macar cateva ore din concediul tau.

Noi le-am ales pe cele mai frumoase 10 dintre ele, asa ca, pregateste-te pentru un tur virtual al uneia dintre cele mai cautate zone din Grecia, Halkidiki:

1. Plaja Possidi

Plaja Possidi, Halkidiki

Plaja Possidi, Halkidiki

Aceasta este cea mai intinsa plaja din Halkidiki, iar numele sau vine de la zeul Poseidon. Plaja Possidi are dimensiuni impresionante si ape limpezi, de culoarea turcoazului. Privelistea oferita de Golful Thermaikos este spectaculoasa, mai ales ca, de aici, se pot vedea chiar si varfurile muntilor Pelion. Desi, in majoritatea plajelor din Grecia, vei gasi stanci si pietre la mal, plaja Possidi este acoperita de nisip fin.

Vei putea inchiria de aici sezlonguri pe care sa te relaxezi cat e ziua de lunga. Situata pe coltul peninsulei Halkidiki, Possidi masoara aproximativ 3,5 kilometri in lungime si este ideala pentru familiile care aleg sa petreaca un concediu alaturi de copii.

2. Plaja Las Bandidas

Intre localitatile Neon Marmara si Stiladari, vei descoperi o alta plaja pe care merita sa ramai cel putin o zi. Acoperita tot de nisip fin si suficient de incapatoare pentru toti turistii curiosi sa o descopere, plaja Las Bandidas are o lungime totala de 550 metri.

Daca esti in vacanta alaturi de prieteni, cu siguranta, va veti indragosti de aceasta parte a statiunii Halkidiki, pentru ca este dedicata tinerilor cu mare chef de distractie. Gasesti aici terase, cafenele, beach-baruri si multa voie buna.

3. Plaja Karidi

Karidi, Halkidiki

Karidi, Halkidiki

In partea estica a peninsulei Halkidiki, in zona Vourvorou, te vei putea bucura de un peisaj deosebit, pe plaja Karidi.

Spre deosebire de celelalte plaje mentionate anterior, pe aceasta predomina pietrele, asa ca, asigura-te ca ai incaltamintea potrivita, care sa te fereasca de rani la picioare.

Plaja Karidi este destul de mica, are aproximativ 220 metri lungime, iar farmecul ei este sporit de o mica padure de pini mediteraneeni, care ofera umbra in zilele toride si coloreaza frumos peisajul marin.

4. Plaja Fava

Plaja Fava, Halkidiki

Plaja Fava, Halkidiki

Foarte aproape de Karidi, plaja Fava este cautata de turisti pentru nisipul de o rara finete si pentru apa de un incredibil turcoaz. Lungimea plajei este de aproximativ 330 de metri, dar, cu siguranta, vei sta mai mult in apa, pentru ca peisajul este mirific.

Nu-ti uita ochelarii de snorkeling acasa, pentru ca spectacolul subacvatic este senzational, datorita sutelor de specii de pesti colorati!

5. Plaja Myrsini

Myrsini Beach, Halkidiki

Myrsini Beach, Halkidiki

Pe aceasta plaja vei putea ajunge doar daca iei o barca din partea de est a insulei Halkidiki. Calatoria catre Diaporos, pentru ca asa se numeste insula pe care se afla aceasta plaja, merita facuta, mai ales, daca esti in cautarea unei zone foarte linistite.

Apele azurii si plajele cu pietre fine te vor face sa te indragostesti de acest colt de rai unde te vei simti liber si relaxat.

6. Plaja Limani

 

Destul de ascunsa printre lagune si grinduri, Plaja Limani este un loc unde te poti relaxa in liniste si chiar ai ocazia sa stai o zi întreaga, citind o carte si ascultand pescarusii. Daca vrei sa completezi ziua de plaja cu excursii interesante, gasesti in apropiere  orașul antic Akanthos și micul oraș Ierissos.

7. Plaja Lagonisi

Plaja Lagonisi este o un loc superb, situat la 110 km de Salonic, in estul bratului Sithonia, cu ape calme pentru inot și o priveliste minunata. Aici, beneficiezi de facilitati de agrement, bar, sezlonguri, baldachine si umbrele, plus numerosi copaci umbrosi.

Lagonisi este destinatia ideala pentru iubitorii de scufundari si pentru pasionatii de canoe, mai ales, ca se ajunge usor aici. Plaja este situata la doar 2 km de Ormos Panagias, pe drumul spre Vourvourou. 

8. Plaja Megali Ammos

Plaja Megali Ammos este situata pe coasta sudica a insulei Ammouliani si este una dintre cele mai frumoase zone de relaxare, cu nisip alb si apa ca-n peisajele exotice. Gasesti aici formatiuni de roci sculptate de vant si de valuri ca o adevarata expozitie de sculptura in aer liber. 

9. Plaja Kavourotripes

Situata in Sithonia, Kavourotripes este considerata una dintre cele mai exotice plaje din peninsula, fiind denumita de localnici Hawaii din Halkidiki. Te intampina aici un peisaj stancos, de o frumusete aparte, si o apa turcoaz, ca in largul marilor Eladei. Accesul este relativ dificil, dar, merita efortul, pentru ca este un loc spectaculos, diferit de celelalte zone turistice.

10. Plaja Drenia

Insula Drenia, cunoscuta si sub numele de Insula Magarilor, este un loc perfect pentru evadarea din cotidian, pe o plaja linistita, intr-un peisaj de vis. La mica taverna de pe malul marii, poti sa bei o bere rece si sa privesti rasaritul, ascultand linistea, sparta doar de valuri. Ajungi la Drenia cu barca din Ouranoupoli sau din portul Ammouliani. 

Alege locurile preferate dintre cele mai frumoase plaje ale peninsului Halkidiki, in zona Kassandra sau pe bratul Sithonia. Nu uita aparatul foto sau telefonul acasa, pentru ca vei avea de surprins multe cadre superbe. Bucura-te de experienta unui concediu in Halkidiki si da-ti un restart binemeritat!

Vacanta placuta!