Sursa foto: beboy/Shutterstock.com

Puține țări de pe planetă se pot mândri cu peisaje tropicale atât de frumoase ca cele din Thailanda. Și, deși toată țara este plină de plaje exotice, provincia Krabi le găzduiește pe unele dintre cele mai spectaculoase din întreaga Asie.

Aici, stâncile abrupte de calcar se înalță deasupra malurilor căptușite cu palmieri și recifurilor de corali ce se găsesc din abundență în apele turcoaz ale Mării Andamanului. 

Dacă plănuiești o vacanță în Thailanda, aruncă o privire asupra rândurilor de mai jos pentru a descoperi cele mai bune plaje din Krabi. Alege-o pe cea care ți se potrivește cel mai bine și bucură-te la maxim de ea sau, mai bine, explorează-le pe toate!

Top 5 plaje din Krabi

Plaja Tonsai.

Plaja Tonsai

Plaja Tonsai

Deși plaja Tonsai este situată pe continent, poate fi accesată doar cu barca. Înconjurată de palmieri ce se leagănă ușor în briza mării, plaja este cuprinsă între două stânci gigantice, având peisaje impresionante, de o frumusețe rustică. Tonsai nu este cea mai bună destinație pentru înot sau snorkeling, întrucât curenții puternici și reciful de aici sunt destul de periculoși. Cu toate acestea, este un loc minunat pentru o aventură cu caiacul, pentru drumeții în natură și pentru a sta cu orele în șir la soare.

Atmosfera relaxată, mâncarea stradală grozavă și amabilitatea localnicilor fac din Tonsai una dintre cele mai bune plaje din provincia Krabi. Mai mult, aici vei găsi o sumedenie de baruri hippie în care să-ți faci prieteni noi și o varietate de opțiuni de cazare la prețuri mai mult decât rezonabile. 

Plaja Railay.

Railay Beach

Railay Beach

Indiferent dacă mergi acolo pentru a te relaxa la soare sau pentru a te bucura de peisajul încântător, plaja Railay nu te va dezamăgi. Desprinsă de continent prin mai multe stânci masive de calcar, plaja Railay, la fel ca plaja Tonsay, poate fi accesată doar cu barca. Este o bucată de pământ superbă, nealterată, ale cărei imagini sunt mai mereu prezente pe cărțile poștale din Thailanda. Cu ape turcoaz limpezi, întrerupte doar de stâncile de calcar din jur, Railay este un loc minunat în care să te bronzezi înconjurat de maiestatea naturii.

Golful Maya, Koh Phi Phi.

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi

Ar fi fost nedrept să alcătuim un top al celor mai bune plaje din Krabi fără să includem și Golful Maya, a cărui faimă se datorează, în mare parte, filmului The Beach, în care personajul principal este interpretat de Leonardo Dicaprio. Din anul 2000, de când a avut loc lansarea filmului, mii de turiști vizitează anual această plajă ce pare a fi desprinsă din paradis. Sigur, este foarte aglomerată, în special în perioada sezonului de vârf, care are loc între lunile noiembrie și martie, însă dacă o vizitezi dimineața devreme, plaja Maya este o adevărată încântare!

Plaja Phra Nang.

Phra Nang

Phra Nang

Situată la doar 10 minute de mers pe jos de pitoreasca plajă Railay, plimbare ce se face printr-o potecă ce străbate stâncile de calcar, Phra Nang a devenit foarte populară datorită nisipului său alb și fin, apelor de culoarea smaraldului și numeroaselor activități turistice care pot fi făcute aici.

Stâncile ascuțite din jur atrag mulți alpiniști, iar apele liniștite sunt ideale atât pentru snorkeling, cât și pentru înot. Mai mult, Phra Nang oferă oportunități extraordinare pentru trekking în pădurea tropicală luxuriantă din vecinătate și pentru explorarea Peșterii Prințesei (Tham Phra Nang Nok), renumită pentru altarul său de fertilitate. 

Plaja Koh Mai Phai.

Dacă ești în căutarea liniștii și pustietății, Koh Mai Phai (Insula Bamboo) este perfectă pentru tine. Situată la aproximativ 45 de minute cu barca de Phi Phi Don, această insulă minusculă ce poate fi străbătută în maxim 30 de minute are parte de mult mai puțini turiști decât celelalte plaje menționate mai sus, însă are o frumusețe la fel de impresionantă. Lipsa de stânci calcaroase pentru alpiniști și inexistența hotelurilor și restaurantelor țin departe majoritatea vizitatorilor și backpackerilor. Cei care se încumetă să facă lunga călătorie cu barca până la plaja Koh Mai Phai o fac pentru a se bucura de nisipurile sale albe și de apele turcoaz extrem de clare. Mai mult, aici se găsesc unii dintre cei mai spectaculoși corali din Krabi, însă va trebui să vii cu propriul echipament pentru a face snorkeling.

Multe alte plaje superbe se găsesc în provincia Krabi și toate merită explorate. 

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Krabi!