RossHelen/Shutterstock.com

Minunea descoperirii unei noi tari sta in privelistile si sunetele noii locatii, insa daca un instrument ti-ar putea usura explorarea si sa te elibereze de griji, l-ai utiliza, nu-i asa? Ei bine “instrumentul” de lucru este chiar telefonul tau. Calatorii perspicace isi descarca pe telefoane o gama larga de aplicatii la indemana, ce le usureaza viata in strainatate.

Iata alegerea noastra de 5 dintre cele mai bune aplicatii pe care le poti folosi intr-o tara straina. Pe unele este posibil sa le ai deja, iar pe restul ar trebui sa le descarci inainte de a porni la drum:

Google Translate

Bariera lingvistica nu ar mai trebui sa existe daca utilizezi aplicatia de traducere de la Google. Poate traduce 103 limbi diferite, doar prin tastarea textului in telefon. Dintre acestea, 59 pot fi descarcate pentru acces chiar si atunci cand nu ai conexiune la internet, iar 38 dintre acestea pot fi traduse prin pozitionarea camerei telefonului tau in fata unui semn stradal sau a unui meniu.

Bineinteles, caracteristica aparatului foto nu ofera mereu rezultatele perfecte, insa este adesea suficient de buna pentru a-ti face o idee despre mesaj.

Platforme: iOS si Android

Cost: Gratuit

AccuWeather

Nu subestima niciodata valoarea unei aplicatii de meteo grozave. AccuWeather este disponibila in mai mult de 100 de limbi diferite si ofera prognoze in timp real, hiperlocalizate. Speram noi ca asa nu vei mai fi prins in ploi torentiale de 20 de minute.

Platforme: iOS si Android

Cost: Gratuit

XE Currency

Aplicatia XE Currency iti ofera cursul valutar in timp real pentru monedele din intreaga lumea, iar tarifele sunt refacute de fiecare data cand intervine o schimbare. Aplicatia te poate ajuta sa faci conversii rapide atunci cand iesi la cumparaturi si poate monitoriza pana la 10 valute pe care doresti sa le urmaresti. In plus, te informeaza cand se schimba valoarea acestora.

Platforme: iOS si Android

Cost: Gratuit

Google Maps

Google Maps este o aplicatie considerate pe scara larga drept una dintre cele mai bune aplicatii de navigare. Vei gasi destul de rapid optiuni fiabile in ceea ce priveste optiunile de transport public local in multe tari si poti descarca si anumite zone pentru utilizare offline. De asemenea, poti utiliza aplicatia Google Maps pentru a vedea si muzeele si restaurantele din zona ta, si, ca urmare unei actualizari recente, poti verifica si cat de aglomerata este o strada in timp real.

Platforme: iOS si Android

Cost: Gratuit

TripAdvisor

TripAdvisor este aplicatia de top atunci cand vine vorba de un loc strain. Poti consulta rapid milioane de recenzii, opiniile, videoclipurile si fotografiile referitoare la orice lucru legat de calatoria ta – baruri, restaurante, companii aeriene si multe altele. Poti utilize functia de “Near Me” (aproape de mine) pentru a gasi locuri apropiate. Cea mai buna caracteristica a aplicatiei este numarul de tari pe care le suporta. Aici vei gasi informatii despre toate tarile, facandu-l un ghid necesar pentru fiecare calator.

Ba mai mult, poti adresa intrebari de calatorie specifice in forumurile aplicatiei si sa adaugati propriile comentarii, in mod similar cu Yelp.

Platforme: iOS si Android

Cost: Gratuit