Europa s-a bucurat intotdeauna de unele dintre cele mai bune orase ale lumii atunci cand vine vorba de oportunitati mari de cariera, dar aceasta lista de orase este intr-o continua schimbare. Cand un loc creste in topuri, altul scade. Astfel ca ne-am pus pe cercetat si am ajuns la o listă noua si actualizata a celor mai bune orase europene in ceea ce priveste joburile si nivelul de trai.

Am folosit surse precum Numbeo (pentru costurile de viata), Payscale (pentru salarii) si cele mai recente studii online pentru a culege cele mai valoroase informatii.

Descopera 3 dintre cele mai bune destinatii europene pentru a te stabili:

Eindhoven

Daca te-a atras intotdeauna tehnologia, mergi in Eindhoven. Acest oras situat in sudul Olandei, este unul dintre cele mai interesante si mai rapide puncte de dezvoltare tehnologica din Europa. In timpul in care ai citit aceasta propozitie, a aparut probabil o alta initiativa tehnica olandeză. In 2013, Forbes a descris Eindhoven drept „cel mai inventiv oras din lume”, iar in 2017 a fost numit de Dispatches drept cel mai bun oras din Europa pentru expati. 

Eindhoven este un oras verde si spatios, plin de cladiri noi si moderne. Ba mai mult, Belgia se afla la doar 20 de minute de mers cu masina.

Populatie: 226.868 locuitori

Angajatori importanti: Philips, Huawei, Intel

Costuri de viata tipice: 

Abonament lunar pentru transportul public: 56.73 EUR

Chirie lunara pentru un apartament cu un dormitor in centrul orasului: 943.75 EUR

Salariu mediu: 4,629 EUR

Amsterdam

Iata un alt motiv pentru a te muta in Olanda. Daca Eindhoven nu suna bine pentru tine, capitala olandeza este plina de oportunitati de cariera. In 2017, firma de marketing Hubspot a declarat ca Amsterdam este cel mai bun oras tehnologic din Europa in care sa lucrezi, bazat pe criterii precum salariile, nivelul de trai si viteza de internet. 

Ca loc unde sa traiesti, capitala olandeza este locul ideal. Cu peste 180 de nationalitati diferite, Amsterdam este un oras extrem de multicultural. Centrul este, de asemenea, o aventura fara masini, iar in schimb vei gasi peste 400 km de piste pentru bicicletele din oras. 

Populatie: 844,947 locuitori

Companii importante: Shell, Exor, Airbus, Heineken si ING.

Abonament pentru transport in comun: 92.83 EUR

Chirie lunara pentru un apartament cu un dormitor in centrul orasului: 1,570.51 EUR

Salariu mediu: 4,972 EUR

Londra

Capitala Regatului Unit este un centru financiar global important de secole, iar acest lucru nu pare sa se schimbe. In anul 2018, in ceea ce priveste numarul de 5.000 de companii cu cea mai rapida crestere din Europa, Londra a ajuns pe primul loc cu un numar de 197 de afaceri solide. Orasul abunda in industrii infloritoare, de la finante si tehnologie, la mass-media si turism. 

Populatie: 8.8 milioane locuitori

Companii importante: HSBC, Sky, GlaxoSmithKline, Amazon, Facebook si Google.

Abonament pentru transport in comun:  £134 

Chirie lunara pentru un apartament cu un dormitor in centrul orasului: £1650.85 

Salariu mediu: 3,089 GBP