Fiecare tara are frumusetea ei. Unele au peisaje incredibile, altele stralucesc prin minunile naturale sau create de om, cateva se lauda cu orase construite pe verticala sau cu sate uitate de timp, iar unele au parcuri naturale de marimea unei tari mici. Urmatoarele zece tari cuprind majoritatea celor enumerate mai sus si reprezinta maretia naturii si a omului. Iata care sunt acestea…

Top 10: cele mai frumoase tari din lume

1. Italia

In nicio tara din lume nu vei asista la o frumusete mai variata ca in Italia. Stilurile arhitecturale din Roma, Florenta si Venetia, dealurile de poveste din Toscana, coasta amalfitana si Alpii, sau chiar istoria imperiului roman te pot fascina vreo doua vieti si jumatate. Inca o jumatate de viata merita dedicata pizzei!

2. Spania

In ziua de astazi imaginea turistica a Spaniei este asociata cu Costa del Sol si insulele Baleare si Canare, dar Spania reprezinta mai mult de atat. Frumusetea satelor mediteraneene si a oraselor mari si sofisticate, precum Barcelona, rar este regasita in alta parte. Iar centrele istorice si comorile arhitecturale ii fac invidiosi pana si pe arabi.

3. Franta

Ai putea spune Paris si poate ar fi indeajuns. Dar un oras nu poate propulsa o tara intr-una dintre cele mai vizitate din lume. Cafenelele si barurile cochete, interioarele din secolul al 17-lea, regiunile producatoare de vin precum Bordeaux si Champagne contribuie considerabil la faima Frantei. Adauga Coasta de Azur si Mont Blancul si fa-ti bagajul!

4. Australia

Australienii au tot: vreme buna, numeroase parcuri nationale, peisaje incredibile, plaje, insule, alte plaje, Marea Bariera de Corali, sau Sidney cu al sau port. O vizita este prea putin pentru a descoperi minunile continentului.

5. Grecia

Grecia este gazda unora dintre cele mai frumoase plaje din lume. Daca vezi si Muntele Olimp, Meteora si numeroasele ruine, devine lesne de inteles de ce Zeii au ales sa traiasca aici.

6. Portugalia

Numai cu insulele Azore, Portugalia ocupa lejer un loc in orice top referitor la frumusete. Vezi si litoralul dramatic, satele medievale si centrele vechi din Lisabona si Porto.

7. Statele Unite ale Americii

Nu poti spune spune ca le-ai vazut pe toate pana nu ai vizitat SUA. Oricat de sceptic ai fi este imposibil sa nu ramai impresionat de orasele pe verticala cu milioane de locuitori sau de parcurile lor nationale.

8. Brazilia

Rio de Janeiro tine cu succes capul listei cu ce sa vizitezi in America de Sud. Dar frumusetea cascadei Iguazu sau maretia Amazonului sunt lucruri ce trebuie incercate, nu explicate.

9. Africa de Sud

Cape Town este unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Dar pentru iubitorii de natura, Africa de Sud are de oferit probabil mai mult decat orice tara din lume. Kruger National Park este de neratat!

10. Germania

Una dintre cele mai subestimate tari, Germania te poate frapa prin frumusetea castelelor bavareze, maretia muntilor si lacurilor din Alpi sau prin diversitatea Berlinului.