In cadrul unei ceremonii de gala sustinuta la Passenger Terminal EXPO in Vienna, Skytrax (o revista online ce ofera consultanta in domeniul aeroporturilor lumii) a prezentat The World Airport Awards, premiile de execelenta din domeniu. Topul de mai jos a fost realizat pe baza parerilor clientilor care au calatorit pe nu mai putin de 388 de aeroporturi din lumea intreaga, iar criteriile au fost: marimea aeroportului, serviciile oferite, hotelurile din zona, personalul, preturile, mancarea si multe altele… Haideti sa vedem care sunt cele mai bune 10 aeroporturi din Europa in 2012…

Top 10 Aeroporturi din Europa

 

1. Amsterdam Schiphol Airport

 

2. Munich Airport

 

3. Zurich Airport

 

4. London Heathrow Airport

 

5. Copenhagen Airport

 

6. Frankfurt Main Airport

 

7. Barcelona International Airport

 

8. Helsinki Vantaa Airport

 

9. Hamburg Airport

 

10. Athens International Airport

 

Dupa cum puteam observa, Germania conduce detasat acest top, cu nu mai putin de 3 aeroporturi incredibile. Serviciile germane sunt legendare, siguranta si confortul pasagerilor fiind pe primul loc.

 

Topul este “castigat” de aeroportul orasului Amsterdam, Schiphol, care se afla la doar 30 de minute de centrul vechi si are dotari ca: mall-uri, lounge-bar, librarii, iar Rijksmuseum are si el o baza aici. In plus, se spune ca de pe Schiphol poti ajunge oriunde in lume!

 

Eu am fost pe doua dintre aceste aeroporturi, pe Schiphol si pe Barcelona International, si pot spune ca sunt printre cele mai mari si mai aglomerate. Cel din Amsterdam este deservit si de linii de transport foarte bine puse la punct, iar in Barcelona, primul lucru pe care il vezi sunt palmierii si relaxarea personalului.

 

Tu ce aeroporturi ai vazut din acest top si cum ti s-au parut?