Darajani Fish Market

Să vezi cu ochii tăi o piață de pește din Africa poate fi o experiență uimitoare. Licitația de pește de la primele ore ale dimineții e un spectacol în sine și poți vedea aici de la pești spadă sau marlin la caracatițe și pești exotici de toate formele și culorile. Desigur, înăuntru nu miroase chiar ca la Sephora, dar nu uita că ce nu te omoară te face mai puternic.

Memorialul sclaviei

În Zanzibar a funcționat la mijlocul secolului al XIX-lea cea mai mare piață de sclavi din lume. Acest negoț teribil aducea atât de mulți bani, încât în anul 1840 sultanul Omanului, care stăpânea și această insulă, și-a mutat reședința în Zanzibar ca să-și supravegheze mai bine veniturile. Chiar pe locul unde acum un secol și jumătate încă se vindeau sclavi se află acum Memorialul Sclaviei, un muzeu care include printre altele închisoarea unde erau ținuți sclavii și o biserică ridicată în a doua jumătate a secolului XIX de către britanici (cei care au eradicat comerțului cu sclavi în Oceanul Indian). Biletul de intrare costă 5 dolari.

Local cuisine: “Lukman”, în Stonetown

Bucătăria locală e o fuziune între cea africană și celelalte bucătării din Oceanul Indian – arabă, persană și indiană. Este puțin probabil să mânânci așa ceva la resort (hotelurile servesc în general preparate internaționale), dar o poți încerca la Lukman, un restaurant foarte popular atât printre localnici, cât și printre turiști. Aspectul african s-ar putea să te descurajeze un pic, însă nu uita că acolo unde e mereu coadă se mănâncă în siguranță. Merită să încerci o astfel de experiență gastronomică, ca să nu rămâi cu impresia că în Zanzibar oamenii sunt atât de săraci, încât mănâncă doar fructe de mare, mango și ananas.

Cu caiacul în pădurea de mangrove

O plimbare cu caiacul prin pădurea inundată, vâslind printre mangrovele încărcate de licurici, nu-i un lucru cu care te întâlnești de multe ori în viață. Dacă ai norocul să prinzi sezonul când larvele de licurici scânteiază sub apă înainte să iasă la suprafață, să-și usuce aripile și să-și ia zborul, o să asiști la o scenă parcă desprinsă din filmul “Avatar”. O astfel de excursie cu caiacele în insula Uzzi costă aproximativ 80 $, însă e puțin probabil să regreți banii. Doar să fii atent să nu-ți scapi telefonul în apă când faci pozele alea mișto pentru instagram, fiindcă în fiecare zi la reflux adună localnicii din mâl câte 3-4 telefoane de turiști foarte iscusiți pe rețelele sociale.

În Zanzibar puteți ajunge foarte ușor alegând una dintre ofertele Dertour cu zbor charter. Pentru orice excursie pe insulă vă puteți adresa la resort partenerilor noștri locali, care vor fi acolo să vă ajute.