Iernile în Bulgaria sunt înzăpezite, friguroase, dar întotdeauna un spectacol pentru ochi. Natura înghețată oferă un peisaj de poveste, pârtiile sunt perfecte pentru ski și oferă priveliști de neuitat atunci când alegi să bei o ciocolată caldă în apropierea semineului, la geamul cabanei.

Bansko, una dintre cele mai cunoscute destinații pentru un sejur de iarnă, Borovets, cea mai veche stațiune montană din Bulgaria și Pamporovo, îmbrățișată de dealuri pline de pini înalți, sunt trei opțiuni perfecte pentru vacanța ta din această iarnă.

Bansko

Dacă te bucuri ca un copil atunci când începe să ningă și ești pasionat de sporturile de iarnă, Bansko este locul perfect pentru tine. Cu 75 de kilometri de pârtii la dispoziția ta, cabane unde te îmbie aburul ce iese din coșurile de cărămidă și incredibila priveliște a Vârfului Todorka, această destinație este perfectă pentru o vacanță în care timpul pare să stea în loc. Orașul oferă opțiuni pentru orice tip de activitate, de la centrul istoric, plin de tradiție și caracter, la barurile și tavernele locale, care te invită să deguști cele mai bune bucate și băuturi.

Pamporovo

Peisajul oferit de această stațiune poate fi comparat cu o pictură care te transpune în timp, cu dealuri bogate, localnici prietenoși și cabane de lemn. Un dans al mirosurilor, culorilor și naturii te primește ca o gazdă caldă, gata să îți ofere o vacanță relaxantă și fără griji.

Vârful Snezhanka, locul în care se află majoritatea pârtiilor de ski, este cel mai bun loc din care să admiri o panoramă de poveste pe care nu o vei uita niciodată. La 80 de kilometri de stațiune se află superbul oraș Plovdiv, un izvor nesecat de istorie și cultură. Chiar și drumul dintre stațiune și oraș este un traseu de neuitat, cu priveliști care îți vor tăia respirația.  

Borovets

Borovets este prima stațiune de ski din Bulgaria și chiar și în ziua de azi se ridică la înălțimea reputației, cu cei peste 58 de kilometri de pârtii foarte bine amenajate. Chiar dacă ești începător sau avansat, pasiunea pentru ski este numitorul comun al acestei stațiuni care oferă opțiuni și celor mici, și celor mari, dar și celor care caută doar un loc în care să admire spectacolul alb al naturii. Borovets se află foarte aproape de Sofia, unde poți petrece o noapte cu muzică și dans, poți degusta varietatea produselor locale și poti merge la shopping în magazine de lux, dar și în magazine foarte accesibile. Dacă vrei să te încarci cu energie pozitivă, dacă vrei să faci cele mai spectaculoase poze de vacanță sau dacă ești pasionat de istorie și cultură, acest loc este o destinație care înglobează nevoile tuturor.

Iarna are obiceiul să ne transpună în cele mai inocente timpuri, cele ale copilăriei, așa că nu trebuie să ne refuzăm dreptul de a retrăi unele dintre cele mai frumoase momente din viață. Chiar dacă ești copil, chiar dacă ești adult, chiar dacă vrei doar să fugi de un oraș aglomerat și de gălăgie, Bulgaria are de oferit un întreg catalog de experiențe.