Începutul anului reprezintă perioada perfectă pentru a da startul planificării vacanțelor din lunile care urmează. Dacă Mexic se află pe lista de destinații turistice pe care vreți să le vizitați, este recomandat să vă familiarizați cu câteva reguli impuse turiștilor din această minunată țară nord-americană. O dată ce cunoști principiile de călătorie în Mexic, te vei putea bucura de o vacanță specială în această țară deosebită, care are multe de oferit turiștilor săi. Iată principalele sugestii pe care le poți considera pentru a avea parte de un sejur perfect, confortabil, lipsit de situații neprevăzute în Mexic.

Condițiile de intrare în Mexic

Pentru a intra pe teritoriul Mexicului, cetățenii români trebuie să dețină pașapoarte valabile. Nu aveți nevoie de viză pentru tranzitarea teritoriului mexican, dacă timpul petrecut în această țară nu depășește perioada limită de 180 zile și nu este destinat altui scop decât cel de petrecere a vacanței.

Este recomandată evitarea utilizării pașapoartelor temporare în cazul vacanţelor petrecute pe teritoriul acestui stat, întrucât au existat situații în care accesul în baza acestora a fost respins. În plus, este bine să optați pentru un pașaport cu valabilitate de încă 6 luni de la părăsirea teritoriului mexican și să dețineți bilet de călătorie pentru reîntoarcerea în țară.

Astfel, scopul și durata vizitei voastre în Mexic vor fi clare și se va evita refuzul autorităților de a vă permite accesul în Mexic.

Servicii turistice achitate în avans

O altă recomandare utilă pentru voi, dacă intenționați să călătoriți în Mexic, este aceea de a opta pentru servicii turistice achitate în avans sau de a putea face dovada resurselor financiare necesare pentru susținerea sejurului organizat în această țară. Este posibil ca autoritățile mexicane să vă solicite să dovediți asigurarea condițiilor de cazare pentru întreg sejurul, la momentul solicitării de intrare pe teritoriul acestei țări.

În cazul în care veți locui la o persoană fizică, este indicat să aveți în posesia voastră o invitație de la un cetățean mexican sau de la unul român, stabilit în Mexic. Aceasta trebuie să menționeze asigurarea cazării și acoperirea cheltuielilor de vacanță, pentru toată perioada sejurului din această țară.

Sistemul medical din Mexic

Înainte de a da startul vacanței voastre în Mexic, este important să încheiați o asigurare de călătorie, una de viață și una medicală. Verificați dacă asigurarea pe care o încheiați pe teritoriul României are acoperire și în Mexic, pentru a putea beneficia de îngrijiri medicale acolo, în caz de nevoie.

Sistemul medical din această țară pune la dispoziție servicii de calitate, însă în majoritatea cazurilor este solicitată achitarea acestora în avans. Astfel, este posibil să fie nevoie să achitați serviciile medicale de care beneficiați acolo în avans, urmând să vă recuperați ulterior banii de la compania de asigurări.

În plus, este important să știți că puteți avea asupra voastră medicamentele destinate strict uzului personal, în cantitate moderată.

Vaccinuri obligatorii

Nu există vaccinuri obligatorii pe care trebuie să le faceți pentru a putea călători pe teritoriul Mexicului. Cu toate acestea, este recomandat să vă protejați împotriva înțepăturilor de țânțari, să vă vaccinați împotriva tetanosului, a defteriei, a hepatitei de tip A și B, a febrei tifoide și a poliomielitei.

Traficul auto

În Mexic se conduce pe partea dreaptă a drumului. Permisul auto obținut în România este valabil pe teritoriul mexican, dacă este utilizat pentru o perioadă de maximum 6 luni. Pentru petrecerea unei perioade extinse acolo, va trebui să preschimbați permisul românesc cu unul mexican.

Este obligatoriu să purtați centura de siguranță în timp ce conduceți, iar utilizarea telefonului mobil la volan este strict interzisă. Este recomandat să conduceți cu prudență, pentru a evita riscul de a fi sancționați de către autoritățile mexicane.

Mijloace de transport în comun

Principalul mijloc de transport în comun utilizat în Mexic este autobuzul, iar în capitala țării puteți circula și cu metroul. Acestea sunt aglomerate, în special la orele de vârf. Din acest motiv, este recomandat să acordați suficient timp călătoriilor cu mijloacele de transport în comun, dacă trebuie să ajungeți la o oră fixă în anumite locații.

O opțiune avantajoasă de transport pentru turiști este reprezentată de închirierea unei mașini. Aceasta vă oferă flexibilitatea necesară pentru a vizita cele mai interesante atracții turistice din Mexic. În plus, traficul în afara orașelor este unul scăzut și astfel puteți bifa cât mai multe locații de vizitat pe perioada sejurului vostru în această țară.

Perioada recomandată de vacanță

Cea mai bună perioadă în care puteți vizita Mexicul este cuprinsă între lunile noiembrie-aprilie. În perioada mai-octombrie, vremea este destul de ploioasă în această țară. În schimb, prețurile din sezonul ploios sunt considerabil scăzute în comparație cu cele percepute în sezonul cald.

Cazare

Este recomandat să faceți rezervări pentru cazare în avans, întrucât există numeroși turiști care aleg Mexicul ca destinație de vacanță în această perioadă. Astfel, evitați riscul de a nu găsi cele mai bune opțiuni de cazare în zonele preferate de voi.

Cancun este locația care oferă condiții de cazare de lux turiștilor. Pentru variante disponibile la prețuri mai mici, puteți opta și pentru celelalte zone precum Tulum, o localitate situată la 130 km de Cancun. Aceasta este cea mai rezonabilă locație în ceea ce privește prețurile solicitate pentru cazare.

Explorează Mexicul

Mexic reprezintă o destinație ideală de vacanță în care puteți vizita ruine antice, vă puteți relaxa pe superbele plaje din Akumal și Tulum și puteți petrece timp în natură, în pădurile tropicale din zonele deșertice. Acolo veți descoperi peisaje și locuri minunate, devenite atracții naturale de o diversitate uimitoare.

Dacă sunteți aventurieri dornici să descoperiți locații noi de vacanță, dacă vă place mâncarea delicioasă, cu gust autentic și nu refuzați niciodată ocazia de a vă relaxa pe plajă, Mexic reprezintă locația potrivită pentru următoarea voastră vacanță.

Consultați cele mai avantajoase oferte pentru Mexic în această perioadă, pentru a da startul distracției de vacanță de la începutul acestui an.

Site-uri utile

Pentru mai multe informații cu privire la condițiile de călătorie în Mexic și la situația actualizată în orice moment, puteți consulta linkurile Ambasadelor din Mexic și România și alertele de călătorie:

http://embamex.sre.gob.mx/rumania/index.php/ro/ambasada

http://mexico.mae.ro/

http://www.mae.ro/travel-alerts.