Dacă îți dorești o experiență turistică inedită, diferită de toate concediile tale de până acum, un safari este exact ceea ce îți trebuie. Pe lângă lux şi exotism, un safari reprezintă o excursie inedită în junglă sau în savană, alături de un ghid specializat.

Principalul scop al unei astfel de incursiuni este observarea animalelor în mediul lor natural, posibilitatea de a realiza fotografii spectaculoase și de a admira peisaje de atlas geografic.

Termenul safari provine din limba arabă, unde safar  înseamnă călătorie. Și, într-adevăr, este o călătorie inițiatică, o experiență unică în viață. Așa că, dacă vrei să trăiești o aventură reușită în căutarea zebrelor, leilor, elefanților, girafelor sau antilopelor, iată ce trebuie să știi la plecarea spre Continentul Negru:

Încearcă să mergi în safari atunci când are loc Marea Migrație

Programează-ți excursia în Africa în timpul celei mai mari migrații terestre din lume, ce are loc anual, între ianuarie și martie. Pentru experiența unui safari veritabil, consultă oferte turistice Kenya și alege un sejur complet, ca să te bucuri de acest spectacol unic al naturii.

Anual, mii de zebre, antilope și sute de specii de păsări migrează din Parcul Național Serengeti din Tanzania spre Rezervația Națională Masai Mara din Kenya, în căutarea unor pășuni mai bune. Această impresionantă peregrinare se desfășoară într-un peisaj fascinant, format din terenuri vulcanice și câmpii aride și unde apar, din loc în loc, râuri subțiri, pâlcuri de pădure și stânci stranii. 

Deplasarea animalelor din nordul regiunii către câmpiile din sud are loc pe toată durata anului, dar, cea mai spectaculoasă perioadă este în primele trei luni ale anului. Atunci, ritmul migrației și numărul animalelor care iau parte la acest itinerariu sunt cu adevărat impresionante.

Numărul uriaș de migratoare este un punct de atracție și pentru prădătoare, așa că, dacă participi la un safari în această perioadă, poți vedea, în mediul lor natural, lei, gheparzi și leoparzi, dar și hiene, pisici  sălbatice mari și crocodili.

Participă la expediții The Big Five și vei admira fauna africană  

Alege, cu atenție, excursiile și expedițiile pe care le oferă operatorii de turism, ca să fii sigur că vezi cele mai impresionante animale de pe continentul african. Reunite sub termenul The Big Five, acestea sunt: leul african, leopardul african, elefantul african, bivolul Cape și rinocerul negru. 

Pentru că este vorba despre specii puternice, periculoase și rare, merită să-ți încerci șansa și să trăiești o aventură palpitantă, colindând cu mașina de teren savana africană cu speranța că le poți să le vezi, să le auzi și să le fotografiezi din apropiere, pentru amintiri memorabile.

Iar, dacă nu vei reuși să le localizezi pe toate cinci, îți rămâne mereu plăcerea de a te întâlni cu elefanți domoli, hipopotami leneși, girafe maiestuoase, zebre jucăușe sau grațioase păsări flamingo.

Pregătește-te pentru aventură și lux, deopotrivă

O vacanță în Kenya, de exemplu, nu înseamnă doar o evadare în sălbăticia Africii, fiindcă o ofertă turistică de safari cuprinde toată gama de servicii specifice industriei ospitalității. În acest fel, turiștii vor avea parte de aventură și lux, deopotrivă.

Poți alege o vacanță africană completă la un complex de 5 stele precum Leopard Beach Resort din Mombasa, dar și la resorturi de 4 stele cum sunt Sarova Whitesands Beach Resort and SPA, Voyager Beach Resort, Bahari Beach Hotel, Neptune Village Beach Resort and Spa, Neptune Paradise Beach Resort, Neptune Palm Beach Resort, Baobab Beach Resort and Spa.

În timpul unui astfel de concediu, te bucuri de lux exotic, iar spiritul de aventură este pe deplin satisfăcut de posibilitatea de a vedea animale deosebite, chiar în habitatul lor. Ca să observi întreaga frumusețe a acestui spectacol natural, echipează-te cu o cameră video de calitate și un binoclu profesional.

Pregătește în bagaj haine potrivite, pentru că Africa nu înseamnă doar temperaturi ridicate, plajă lângă piscina hotelului și o pălărie de soare pentru un aer colonial.  Înainte de a porni în safari, informează-te despre locul în care mergi şi despre starea vremii, pentru că va fi nevoie să iei haine similare celor folosite pe munte sau la pescuit. 

Oferta turistică în timpul unui sejur în Kenya este variată și cuprinde, pe lângă celebrul safari, vizite interesante la Lake Nakuru National Park, ascensiuni pe Muntele Kenya, călătorii pe cămile în Parcul Lewa Wildlife Conservancy. Iubitorii de plajă se vor simți într-un adevărat paradis exotic la Malindi sau Watamu, printre lagune, în excursii pitorești cu balonul deasupra Oceanului Indian sau în hoinăreli în larg cu barca, pentru snorkeling și sporturi acvatice.  

Ești gata să pleci în aventura africană? Află toate detaliile despre oferte în Kenya, la Mombasa, și bucură-te de o experiență unică, pentru o altfel de vacanță, plină de adrenalină, frumusețe și inedit!