Sursa foto: https://imgur.com/a/7nFs0yH via shutterstock.com

Cu cat se apropie sfarsitul anului, ne dam seama ca ne dorim foarte mult sa iesim din tiparele anilor precedenti. Multi dintre noi isi doresc sa petreaca un revelion romantic si desigur, de neuitat, in compania persoanei iubite. Pentru acest lucru, aveti la indemana multe informatii si oportunitati de revelion, tot ce aveti de facut este sa stabiliti perioada vacantei, bugetul si care este destinatia preferata. Daca sunteti in cautare de idei despre cum puteti sarbatori in doi cel mai frumos moment al sfarsitului de an, va puteti inspira din destinatiile de revelion prezentate in acest articol.

Nu numai ca va vor reda energia pentru a incepe un nou an, dar veti avea si amintiri extraordinar de frumoase de impartasit cu prietenii si rudele. 

Antalya

imgur.com/a/LtP6A6x via: shutterstock.com

Antalya poate fi o destinatie minunata pentru indragostitii care prefera zilele insorite in plina iarna, la poalele muntilor Taurus, intr-un paradis modern, inconjurat de plaje superbe cu nisip fin. Hotelurile de 5 stele si pachetele speciale de revelion va ofera ocazia sa va bucurati de aceasta oaza de relaxare, cu centre SPA si wellness, numeroase facilitati si piste de schi extraordinare (Uludag, Kartalkaya, Erciyes).

Cu greu si-ar putea imagina cineva Turcia ca fiind o destinatie de schi si totusi in Antalya nu este deloc neobisnuit sa stai la soare in cursul diminetii si o ora mai tarziu sa schiezi pe culmile muntelui Taurus.

Austria

imgur.com/a/3gSlJwF via: shutterstock.com

Un revelion romantic in Austria ar fi incomplet daca nu stiti sa dansati vals. Pentru o asemenea experienta ar merita sa luati lectii de vals inainte de a pleca in vacanta. Daca va opriti la Viena de revelion, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa petreceti noaptea in Rathausplatz, fiindca aici se strang mii de oameni pentru a celebra, a bea sampanie si a se bucura de artificii. Este o buna ocazie sa valsati in plina strada, pe muzica lui Strauss. 

Pe 1 ianuarie puteti face ceea ce ati dorit dintotdeauna, sa reveniti in Rathausplatz pentru a urmari pe ecrane uriase Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice Vieneze. Sigur, ar fi excelent daca revelionul romantic ar include si bilete la eveniment, dar vizionarea concertului din peisajul urban magnific al Vienei nu este deloc o idee rea. 

Revelionul romantic la Viena mai poate cuprinde si alte amintiri de neuitat: o plimbare cu celebra Risenrad (Roata Mare), din care puteti vedea o magnifica panorama a orasului, o vizita la celebrul Palat Schonbrunn (fosta resedinta de vara a familiei imperiale, o cladire in stil baroc aflata in Patrimoniul Mondial Cultural al UNESCO),  Domul Sfantul Ștefan (Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice, un loc incarcat de multe evenimente istorice), precum si targul de Anul Nou care va asteapta cu multe bunatati culinare, in casutele din fata Primariei vieneze.

Bulgaria

imgur.com/a/wAIXjgj via shutterstock.com

Bulgaria este un exemplu de tara care reuseste sa imbine aproape perfect ospitalitatea si confortul turistilor, indiferent de anotimp. Revelionul romantic in aceasta tara nu poate sa nu cuprinda privelistea de basm a muntilor inzapeziti care strajuiesc orasele. Bulgaria este renumita si pentru statiunile de schi (Bansko, Pamporovo, Borovets), cu nimic mai prejos decat cele din Franța, Elveția, Italia, dar la preturi mai mici. 

De altfel o vacanta la schi este o oportunitate pentru a va cunoaste mai bine. Ce decor de iarna poate fi mai frumos decat luminite, zapada, vin fiert si multe stele deasupra capului? In plus, vacanta la schi este o combinatie perfecta intre relaxare si activitate. Iar daca aveti timp, intre doua incursiuni la schi, puteti merge la manastirea Rila, renumita pentru frumusetea ei, mai ales daca este decorata cu zapada. 

In ceea ce priveste relaxarea, pe langa mersul la schi nu uitati de cele peste 200 de izvoare minerale (cu temperaturi de 35-70 grade Celsius). Nimic nu poate fi mai potrivit pentru o dimineata de iarna. Iar daca va place sa faceti cunostinta cu obiceiurile locului, veti fi uimiti sa descoperiti un obicei foarte asemanator cu unul de acasa: in dimineata zilei de 1 ianuarie, copiii bulgari isi viziteaza prietenii si rudele cu un fel de sorcova frumos decorata, ii ating pe spate urandu-le de bine si belsug pentru noul an. La schimb, copiii sunt tratati cu bani, dulciuri si gustari.

Dubai

imgur.com/a/kmVUXq0 via: shutterstock.com

Dubai este, in principal, o destinatie de shopping. Cu toate acestea, puteti combina mersul la Dubai Shopping Festival (renumit pentru reducerile de pana la 70% la multe branduri de lux) cu un revelion romantic si cu o vacanta plina de evenimente cultrale, fashion, workshopuri, sport (de apa, excursii in desert, plimbari pe camila, dansuri din buric, plimbari cu hidroavionul sau elicopterul sau, de ce nu, saritul cu parasuta. Pentru ca Dubai le ofera pe toate, din plin. 

Este adevarat ca luna ianuarie este cea mai rece din an la Dubai, dar asta inseamna temperaturi de 24-27 grade Celsius si umiditate 0. Cu alte cuvinte, puteti avea parte de conditii perfecte de vacanta, cu soare, temperaturi foarte placute, numai bune de plaja, plimbare, shopping si multa relaxare.

Daca tot ajungeti la Dubai, nu uitati de Opera din Dubai, un splendid loc de adunare pentru toate tipurile de arta, de la balet la rock, muzica clasica, spectacole de apa si lumini. Sa nu va mirati daca in preumblarile prin oras veti da de piese de arta stradala si de asemenea n-ar fi rau sa admirati Gevora, cel mai inalt hotel din lume, ba chiar sa si intrati in el, fiindca restaurantul de acolo este unul foarte fancy. 

Egipt (Hurghada)

imgur.com/a/AUHG3Sr via www.shutterstock.com

Atunci cand vine vorba despre  Egipt va ganditi, evident, la obiective turistice precum Piramidele, Sphinxul, Obeliscul Neterminat, Templele Luxor si Horus. Egiptul este o tara incarcata de istorie, frumusete, magie, dar in acelasi timp are multe alte locuri care merita vizitate. Hurghada este un astfel de exemplu, este o destinatie ideala pentru un revelion romantic, atat datorita gastronomiei cat si datorita oportunitatilor de vizitare.

Preparatele servite in noaptea de revelion sunt gatite cu multa pricepere si pasiune de cei mai buni chefi din Egipt. In zilele petrecute la Hurghada puteti sa mergeti intr-un sat de beduini, pentru a face cunostinta cu viata acestora, sau va puteti bucura de apusul din desert sau de gradina zoologica pentru a admira cateva dintre cele mai frumoase animale din desert.

Iar daca tot ati ajuns in Egipt, ar fi minunat sa va faceti timp pentru o plimbare cu submarinul galben, pentru a admira coralii si frumosii pesti colorati din Marea Roșie. Submarinul poate ajunge pana la 30 de metri, iar calatoria dureaza aproximativ 2 ore.

Maldive

imgur.com/a/FxlPhrP via: www.shutterstock.com

Revelionul romantic in Maldive inseamna in principal nisip alb, palmieri, temperaturi de aproape 30 de grade Celsius. Perioada de la început de an inseamna de fapt cea mai buna perioada de vacanta in Maldive pentru ca, desi este iarna, in arhipelag conditiile meteo sunt minunate.

Este perioada perfecta pentru relaxare, dar si pentru a admira frumusetile subacvatice, cu atat mai mult cu cat soarele lumineaza foarte bine adancimile oceanului. Asadar, daca sunteti pasionati de scufundari, amintirile vor fi incredibile, iar locuitorii recifurilor sunt intotdeauna incantati de vizitatori. Pentru ca in aceasta perioada costurile unei vacante ar putea fi mai mari, ar fi bine daca ati rezerva sejurul din timp.

Republica Dominicana

imgur.com/a/yY1Fm0A via: shutterstock.com

Revelionul romantic pe care il doriti poate fi foarte bine petrecut intr-un loc care aminteste de Cristofor Columb, undeva in nordul Marii Caraibilor: Republica Dominicana. Aici gasiti de toate: peisaje montane, plaje exotice, palmieri, cascade care ofera un spectacol de vis, paduri tropicale, vegetatie luxurianta, nisip fin in nuante de turcoaz, preparate culinare care-ti lasa gura apa. Nu ocoliti plaje precum Bavaro, Juanillo, Rincon, Caya Levantado, Dorada sau Grande. Va stau la dispozitie multe oportunitati precum sporturi marine, cluburi elegante, cazinouri, muzee, restaurante cu specifice traditionale si internationale, preparate exotice (mamajuana, lichior afrodisiac preparat din rom) si nu in ultimul rand oameni primitori si servicii de calitate.

In Republica Dominicana nu aveti voie sa ratati Punta Cana, locul renumit pentru scufundari si recifuri de corali. De altfel statiunea Punta Cana este renumita pentru pachetele sale de vacanta all-inclusive, pentru terenurile de golf impecabile si pentru kilometri de plaja cu nisip alb.

De asemenea, aveti in vedere si capitala Santo Domingo (leaganul de evanghelizare in America), dar și Parcul Național estic, un loc unde puteți admira exemplare minunate de animale și pasari. Daca aveti noroc, puteti vedea balenele cu cocoasa care, in aceasta perioada, se aduna in nord pentru reproducere.

Zanzibar

imgur.com/a/119sERQ via: shutterstock.com

Cocktailuri, nisip alb si turcoaz, relaxare si soare. Poate fi ceva mai minunat pentru un sfarsit de an si o vacanta romantica in doi? Probabil ca nu. Iar dupa ce va relaxati cat pentru an intreg, va dati seama ca vacanta nu ar fi completa daca nu v-ati bucura si de alte minunatii in Zanzibar. Culoarea turcoaz a apei, imaginile senzationale si apusurile de vis, plajele Nungwi si Kendwa nu sunt singurele atractii ale locului. Daca sunteti amatori de amintiri de neuitat, atunci nu trebuie sa ratati „Safari blue”, un tur cu o barca traditionala cu vele. Si nici nu trebuie sa refuzati un pranz cu fructe de mare. Va puteti bucura de fauna marina: pestii de recif in foarte multe culori, broastele testoase, delfinii.

De asemenea, Zanzibar este numita si insula condimentelor, asa ca va puteti opri la o ferma de condimente. Oricum, nu veti parasi insula fara accesorii impletite de bastinasi si fara sa fiti incoronati rege si regina de Zanzibar. Nu uitati sa cumparati condimente pentru acasa, sustinand in acest fel economia locala.

Romania

imgur.com/a/c7om0fA via: shutterstock.com

Pentru a va bucura de un revelion romantic nu este nevoie sa strabateti globul intreg, nu este nevoie sa fugiti de acasa. Trebuie doar sa luati o harta si sa alegeti destinatia de sfarsit de an in Romania. Iata cateva idei:

Bran

Este locul care atrage foarte multi turisti, inclusiv straini. Revelionul aici inseamna partii de schi, cozonaci foarte gustosi, privelisti de vis.

Delta Dunarii

Indiferent de anotimp, Delta Dunarii este cel mai frumos loc din Romania. Iarna este mai putin aglomerat, iar costurile sunt mai mici. Puteti patina, va puteti plimba cu sania, sau pescui la copca. In general, va puteti bucura de aceasta destinatie unica in Europa. 

Sovata 

Este o alta destinatie de revelion romantic pe care ar trebui s-o aveti in vedere, mai ales ca aici puteti vedea Muntele de Sare, Salina Praid, Lacul Ursu (este cel mai mare lac helioterm din lume!). Va puteti rasfata cu bai terapeutice, foarte multa liniste, aer curat, privelisti de munte fabuloase.

Maramures

Pe langa revelionul romantic, in Maramures va puteti bucura de schi la Borsa, Izvoare, Cavnic. Puteti de asemenea face o vizita la celebrul cimitir vesel sau puteti sa va reamintiti frumoasele traditii romanesti de iarna.

Brasov

Lasand la o parte ciocolata calda din Piata Sfatului si bezelele si martipanul pregatite in cofetariile din centru, Brasovul mai ofera plimbari pe muntele Tampa, restaurante care va asteapta cu preparate diverse si delicioase, cafenele. In plus, Poiana Brasov nu este foarte departe, asa ca de ce sa ratati un ceai pe Muntele Postavaru? Iar daca incepeti vacanta imediat de Craciun, la Brasov va puteti bucura si de cel mai inalt brad de Craciun. 

Sibiu

Bere, vin fiert cu scortisoara, luminite, casute, cea mai buna bere din lume, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Muzeul Bruckenthal, partia de schi de la Paltinis, stradutele si casele din Sibiu, iata doar cateva dintre cele mai frumoase atractii ale acestui oras, unde puteti petrece o vacanta de iarna de neuitat.

Acestea au fost sugestiile noastre pentru un revelion romantic. Exista foarte multe locuri atractive in care va puteti petrece vacantele, fie de vara fie de iarna, important este sa nu pierdeti nicio ocazie si sa va bucurati de oportunitati. Indiferent de destinatie, veti reveni acasa incarcati de amintiri, va veti simti relaxati si veti visa, deja, la urmatoarea vacanta. Puteti sa va programati vacantele in doi sau impreuna cu prietenii sau familia.