Dubai este un oraș a cărui principală activitate este turismul. Din acest motiv, turiștii se pot bucura de un adevărat mix cultural, de deșert și clădiri impresionante, precum și de aromele specifice unui loc oriental veritabil, atunci când aleg această destinație de vacanță. 

Pentru a avea parte de un sejur reușit în această locație, iată cele mai importante reguli de călătorie în Dubai, pe care este bine să le cunoști.  

(Update) Calatorie în Dubai: Atenționări Covid-19

  • Începând cu 1 august 2020, turiștii care vizitează Emiratul Dubai sunt obligați să efectueze un test molecular pentru infecția cu noul coronavirus COVID-19 de tip PCR, cu cel mult 96 de ore înainte de pătrunderea pe teritoriul acestui stat. Rezultatul acestui test trebuie prezentat în format tipărit, în limba engleză; 
  • Dacă autoritățile din Dubai consideră că este necesar, pot solicita reexaminarea călătorilor (efectuarea unui alt test molecular de tip PCR pentru depistarea COVID-19), rezultatele fiind transmise apoi pe telefon, în aproximativ 24-48 de ore. Până la sosirea noului rezultat, turiștii trebuie să stea în izolare.  

Excepții de la obligativitatea efectuării testului molecular pentru infecția cu noul coronavirus COVID-19 (de tip PCR), cu valabilitate de 96 de ore, solicitat la intrarea și ieșirea din Emiratele Arabe Unite: 

  • Copiii sub 12 ani; 
  • Persoanele cu dizabilități moderate sau severe; 

Covid-19: Alte măsuri / documente justificative pentru vacanța în Dubai

  • Personalul companiei poate refuza îmbarcarea pasagerilor, dacă aceștia prezintă simptome ale infectiei cu noul coronavirus; 
  • Turiștii care vor să viziteze Dubaiul pe cale aeriană în această perioadă trebuie să se asigure că îndeplinesc toate cerințele pentru intrarea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, să dețină asigurare medicală internațională ce acoperă și costurile tratării pentru COVID-19 și să completeze o declarație de sănătate, la sosirea pe aeroportul din Dubai; 
  • Este obligatorie descărcarea pe un device mobil a aplicației de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale, deoarece facilitează coordonarea și comunicarea facilă cu autoritățile din domeniul sănătății, în cazul în care apar simptome COVID-19. 
  • Toate persoanele care sosesc în Dubai vor fi supuse unei testări a temperaturii corporale. În cazul în care un turist este suspectat că ar avea simptome COVID-19, chiar dacă deține un test PCR cu rezultat negativ, autoritățile aeroportuare pot lua decizia supunerii persoanei în cauză la un nou test; 
  • Persoanele testate pe aeroportul din Dubai vor fi plasate în izolare, până la primirea rezultatului testului (de obicei, în cel mult 48 de ore). În cazul unui rezultat pozitiv, turiștii trebuie să completeze datele personale în aplicația COVID-19 DXB și să se izoleze într-o locație indicată de autorități, timp de 14 zile, pe cheltuială proprie.  

Aceste informații sunt preluate de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și abordează noile condiții de călătorie în Dubai, determinate de pandemia de coronavirus. Pentru și mai multe informații, privind condițiile de călătorie în Emiratele Arabe Unite, click aici.

Informații generale despre Dubai

Dubai reprezintă cel de-al doilea mare Emirat, cu o suprafață de 3.900 km. Portul din acest oraș reprezintă sursa financiară a locuitorilor, datorită rolului său în cadrul industriei de tranzacționare a petrolului. 

În trecut, Dubai era considerată una dintre cele mai celebre cetăți ale negustorilor, aceasta fiind cea mai veche îndeletnicire moștenită de arabi de la navigatorii care traversau odinioară Golful Arabiei. Bazarurile tradiționale din Dubai sunt celebre și acum în rândul turiștilor. Astfel, nu ai cum să ajungi acolo și să nu pleci acasă cu suveniruri orientale speciale.

Atracții turistice în Dubai

Dubai este orașul în care poți descoperi atracții turistice contrastante, care te vor impresiona cu siguranță. Celebrele insule în formă de palmieri, pe care le vezi la tot pasul, în contrast cu impozanții zgârie-nori, formează o destinație unică de vacanță.  

În plus, Dubai este unul dintre locurile în care nu ai cum să te plictisești, întrucât poți practica numeroase sporturi precum golf, windsurfing, scufundări, pescuit, waterski și parasailing.

Mai mult decât atât, nu vei duce nici lipsa distracției pe nisip, o dată ajuns în acest oraș modern. Printre ședințele relaxante de shopping la mall poți opta pentru jeep safari, sandboarding sau sandskiing.

Dubai este capitală comerțului din Orientul Mijlociu, un oraș în care suvenirurile și mătăsurile colorate sau mirodeniile unice nu rămân neobservate, oriunde te-ai afla. Poți petrece zile relaxante în marile centre comerciale din acest oraș, pe plajă, la umbra celebrilor palmieri, în portul Dubai Creek pentru o plimbare culturală sau în Bastakiya, locul care încă mai păstrează atmosfera vechiului Dubai.

În Dubai ai acces la plaje, la safari, la centre urbane impresionante și mai ai şi posibilitatea de a merge la ski, o combinație de activități turistice pe gustul tuturor. Prin urmare, poți petrece vacanța perfectă alături de familie în acest oraș unic.  Iată principalele reguli de călătorie pe care este bine să le cunoști pentru a evita surprizele neplăcute în Dubai.

 

Pașaport și viză pentru Dubai

Ai nevoie de un pașaport valabil timp de 6 luni de la data revenirii în țară. Nu se poate călători cu un pașaport temporar în acest oraș al Emiratelor Arabe Unite.

Este nevoie de viză doar pentru șederile care depășesc 60 zile. Viza emisă de EAU poate fi utilizată pentru sejururi care să nu depășească 30 zile, durata sa de valabilitate fiind de 60 zile de la data emiterii.

Condiții de călătorie Dubai 2020

În Dubai, transportul se poate efectua cu mașini închiriate, cu taxiul, metroul sau cu autobuzul.

Există un tarif fix stabilit pentru toate companiile de taxi, iar șoferii sunt civilizați, oferind sfaturi de călătorie turiștilor. 

În plus, mașinile acestora sunt curate, iar prețurile sunt rezonabile, cu precizarea faptului că distanțele de parcurs între atracțiile turistice sunt considerabile.

Pentru transportul în comun veți avea nevoie de un card de transport, întrucât nu se poate plăti bilet în mașină sau șoferului.

Perioada ideală pentru călătorii în Dubai

Cea mai bună perioadă de călătorie în Dubai este cea cuprinsă între lunile octombrie-aprilie, atunci când temperaturile sunt mai scăzute, de 24-25 grade.

Restricții călătorie Dubai 

  • Gesturile de afecțiune nu sunt permise în public;
  • Femeile trebuie să poarte haine care să le acopere umerii și genunchii atunci când se află în zonele publice, cu excepția plajelor la care pot să stea în costum de baie;
  • Este interzis consumul de alcool în locuri publice;
  • Nu este permisă abordarea unei femei necunoscute, fără acceptul acesteia.

Acum că ai descoperit principalele reguli de călătorie în această minunată destinație din Emiratele Arabe Unite, poți da startul planurilor de vacanță în Dubai.  Stilul de viață cosmopolit, confortul unic, strălucirea Occidentului modern, ospitalitatea și șarmul lumii arabe îți vor oferi șansa de a petrece un sejur de neuitat în acest oraș.