Parisul este, fara indoiala, magic. In orice anotimp… Indragostiti, tineri sau mai in varsta, singuri sau nu, oricine isi doreste sa ajunga macar o data in maretul oras al luminilor si sa se plimbe cateva zile pe strazile sale. Daca acesta este si visul tau, noi te invitam la Paris acum, cand preturile sunt foarte bune, iar tu vei putea sa descoperi la pas una dintre cele mai captivante capitale ale Europei.

Iata detalii…

Parisul magic!

Parisul – orasul luminilor si al indragostitilor – te asteapta in orice anotimp cu portile deschise. Daca vei zabovi doar o zi sau doua si vei alerga de la un obiectiv turistic la altul, s-ar putea ca Parisul sa nu-ti trezeasca sentimente profunde. Insa daca vei incerca sa faci si altceva decat majoritatea turistilor, atunci s-ar putea sa te indragostesti de acest oras romantic. Iata cateva propuneri…

1. Adesea locul in care stai are o mare importanta in impresia pe care ti-o lasa un oras. Incearca experienta unui hotel boutique din Paris, vei fi foarte impresionat!

2. Plimba-te pe strazile Parisului, admira arhitectura si oamenii de diverse nationalitati. Nimic nu mi s-a parut mai frumos in Paris decat geamurile luminate ale cladirilor, ploaia, indragostitii romantici de pe malul Senei, cartierele chinezesti, stradutele pietruite, palatele, podurile si mai ales, oamenii. Spectacolul este desavarsit!

3. Fa o plimbare, dupa-amiaza tarziu, pe Sena, cu Bateau Mouche. Da, este o atractie turistica incercata de multi, insa daca a fost destul de atractiva pentru Cary Grant si Audrey Hepburn in Charade, atunci va fi si pentru tine.

4. Bisericile si catedralele din Paris sunt gratis. Iata ce am vazut, mi-a placut si iti recomand: Notre Dame de Paris (este aglomerata, insa grandioasa si merita vizitata), Sacre Coer, Eglise de la Madeleine (o gasesti in statia de metrou cu acelasi nume, in apropiere de Concorde), Saint Etienne du Mont (o biserica ridicata in secolul al 13-lea – o gasesti in Cartierul Latin, in apropiere de Notre Dame).

5. Mergi la cumparaturi – Parisul este creat parca pentru shopping! Vei ajunge acasa si poate vei regreta ca nu te-ai intors cu mai multe suveniruri. Intra in magazinele de pe langa hotelul in care stai si este imposibil sa rezisti tentatiei.

6. Mergi neaparat in Montmartre – celebrul cartier te va impresiona cu luminile sale, cu sexshop-urile si cluburile de noapte, poti vizita gratis Sexodrom-ul (un fel de mall al sex-ului), poti admira cabaretul Moulin Rouge si poti merge prin pietele de suveniruri de aici.

7. Relaxeaza-te: dupa cat ai umblat, meriti un moment de respiro. Petrece-ti o dupa amiaza la o cafenea locala si priveste trecatorii – in Paris aceasta este o ocupatie perfect normala.

8. Nu poti merge in Paris si sa nu vizitezi Galeriile Vivienne, Colbert, Passage des Panoramas, Jouffroy. Acestea sunt incredibil de frumoase, luminate feeric si adapostesc magazine, restaurante si baruri, dar si artisti care picteaza minunatul oras vazut prin vitraliile galeriilor. Daca te pasioneaza moda, in fiecare vineri la ora 3 PM, in cadrul Galeriilor Lafayette sunt show-uri superbe ale marilor designeri.

9. Muzeul Edith Piaf – Situat intr-un apartament din cartierul Menilmontant, aici poti vedea numeroase obiecte ce au apartinut artistei. Peretii sunt acoperiti de vederi si scrisori personale si de dragoste ale artistei. Este deschis doar cu rezervare anticipata si intrarea este gratuita.

10. Iti mai recomand plimbarile la ceas de seara pe malurile Senei, prin Cartierul Latin, prin parcul din fata Turnului Eiffel, in Belleville sau in Concorde, de unde incepe celebrul bulevard Champs-Élysées. Nici “window shopping-ul” nu este de ocolit – vitrinele magazinelor sunt foarte frumoase, iar restaurantele arata minunat.