Situat în cadrul pitoresc al golfului Aqaba vechiul port și oraș pescăresc Sharm el Sheikh a fost transformat în ultimele trei decenii în cea mai renumită stațiune din Peninsula Sinai și este considerată o adevărată perlă turistică pe litoralul Mării Roșii.

Iată care sunt cele mai frumoase atracții și obiective turistice în Sharm el Sheikh:

Golful Naama

Când mergi în vacanță la Sharm el Sheikh, merită să începi cu o vizită în Golful Naama principala atracție turistică din zonă, cu numeroase restaurante, baruri, bazaruri, night cluburi și mai ales hoteluri luxoase, cu arhitectură deosebită.

Beneficiezi de oferte all inclusive de 5 stele la Amwaj Oyoun Resort & Spa, Aquamarine Resort, Aurora Oriental Resort, Barcelo Tiran Sharm, Baron Palms Resort, Concorde El Salam, Continental Garden Reef Resort și de 4 stele la Old Vic Resort Sharm, Coral Beach Tiran, Charmillion Club Aqua Park, Hilton Sharks Bay.

În zona centrală  din Naama se află celebrul Ice Bar, făcut în întregime din gheață, o adevărată oază de răcoare și distracție când ești în căutare de fun & sun.

Reciful Jolanda

Pune pe lista de obiective turistice de vizitat în Sharm el Sheikh și Reciful Jolanda, apreciat de iubitorii de snorkelling pentru că este unul dintre cele mai populare situri de scufundări din zona de nord a Mării Roșii. Este denumit după nava cipriotă Jolanda, scufundată aici în anii ‘80 și devenită un punct de atracție pentru iubitorii de peisaje subacvatice cu pereți de corali, pești multicolori și floră spectaculoasă.

Orașul vechi Sharm al-Maya

Un obiectiv turistic tradițional este orașul vechi Sharm al-Maya care are un farmec unic prin clădirile abbaside, piețele tradiționale arabe, bazarurile cu mirodenii și micile ambarcațiuni de pescuit care încă mai ancorează în portul vechi de sute de ani.

Dacă ești dornic de mare, soare și liniște găsești aici o plajă mai puțin aglomerată, unde poți să se relaxezi departe de forfota turistică.

Parcul Național Ras Mohammed

Excursiile tale în Sharm el Sheikh vor cuprinde și o vizită la cel mai vechi parc național din Egipt, unde se află grădini de corali unice în lume.  Cei 480 de kilometri pătrați ai parcului te vor impresiona cu un habitat marin spectaculos, regiuni terestre cu peisaje mediteraneene și zona costieră sălbatică a insulei Tiran.

Copiii vor fi încântați de observatorul pentru pești colorați, rechini și alte vietăți marine, în locurile unde Jacques-Yves Cousteau a efectuat filmări subacvatice. Un detaliu interesant îl reprezintă Porțile lui Allah, un imens complex statuar situat la intrarea în parc, format din bucăți enorm de stâncă, despre care se spune că formează cuvântul Allah scris în limba arabă.

El Sahaba Mosque Sharm El Sheikh

Un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi atunci când ești în Sharm el Sheikh este moscheea El Sahaba, care are dimensiuni impresionante: este construită pe o suprafata de 3000 de metri pătrați, are două minarete înalte de 76 de metri și poate găzdui 3000 de oameni.

Parcul Național St. Katherine

Vizitează o atracție turistică veche, cu semnificații religioase importante: Mănăstirea Sfânta Ecaterina se află la poalele Muntelui Sinai și este cel mai vechi lăcaș de cult creștin, încă funcțional. Poți să admiri aici o impresionantă colecție de obiecte de artă bisericească: papirusuri, documente vechi, mozaicuri, statui și ornamente de mii de ani.

Muntele Sinai 

Odată ce ai ajuns în zona muntoasă, ai ocazia să urci pe înălțimile din Sinai pe două căi de acces: The Camel Trail (un traseu de dificultate medie) și Steps of Repentance (o variantă mai dificilă, pentru care îți trebuie o bună condiție fizică). Cel mai bine este să pornești la drum pe la 4-5 dimineața, ca să prinzi răsăritul de soare sus pe munte și să te bucuri de o priveliște de vis asupra întregii regiuni.

https://unsplash.com/photos/7u8LdBac-jk

Aqua Park Sharm el Sheikh 

Dacă vrei să te distrezi pe cinste împreună cu toată familia vizitează cel mai mare parc acvatic din regiune: Aqua Park Sharm el Sheikh. Găsești aici divertisment și adrenalină pentru toate gusturile și toate vârstele: cascade, jocuri de apă, piscine cu valuri, rollercoasters, tobogane multislide, pool bars, restaurante și mall-uri cu suveniruri marine.

https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zwcxd

Shark’s Bay

Dacă vrei o experiență marină totală, cu snorkelling, croaziere în larg, sporturi acvatice, preparate tradiționale din pește și fructe de mare mergi la Shark’s Bay, o zonă luxoasă și atractivă înconjurată de apele blânde ale Golfului persic și răcorită de grădini cu vegetație mediteraneană.

Zona este vestită pentru hoteluri luxoase, centre de spa, cluburi nautice și o marină cu yachturi spectaculoase. 

https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zsyrv

Jeep Safari

Încearcă una dintre cele mai frumoase atracții turistice din Sharm el Sheikh: o plimbare în deșert cu jeep-ul sau ATV-ul printre dune de nisip. În această excursie poți să vizitezi așezările de beduini și să faci star gazing, adică să petreci o noapte în deșert și să privești cerul clar, plin de stele. 

Ai multe obiective turistice interesante în regiune și atracții deosebite pentru un concediu special. Iar acum beneficiezi de oferte early booking Sharm el Sheikh la prețuri avantajoase, în condiții de siguranță și confort. Ești gata pentru o aventură în Egipt, țara faraonilor și a vacanțelor însorite?