Ești pregătit pentru explorarea lumii arabe într-o vacanță inedită? Ai găsit destinația ideală! Situat în nordul Peninsulei Arabice, Ras al Khaimah este cel mai spectaculos dintre cele șapte emirate arabe unite și îți oferă atracții și obiective turistice unice, pe care ți le prezentăm în continuare.

Plaja Ras Al-Khaimah

Te bucuri aici de nisip fin și de apa azurie a Golfului Persic, ca să stai la mare și la soare, în orice anotimp. Găsești relaxare și lux în hotelurile de cinci stele aflate chiar pe plajă, dintre care cel mai faimos este Waldorf Astoria Ras Al Khaimah.

De asemenea, poți alegei confort de patru și cinci stele în resorturi all inclusive precum Rixos Bab al Bahr, Hilton Ras Al Khaimah Resort and Spa, BM Beach Hotel, DoubleTree by Hilton Resort and Spa Marjan Island.

Hoteluri luxoase și arhitectură locală

Pentru un sejur de vis în Ras al Khaimah, poți alege cazare all inclusive în hoteluri luxoase cu o arhitectură impresionantă, inspirată din tradițiile arabe și orientale. Conceptul affordable luxury este aici la el acasă, așa că, beneficiezi de lux la prețuri convenabile și de servicii impecabile la restaurante, spa, wellness și centre de sporturi nautice.

Dacă ești în căutare de senzații noi, optează pentru un resort de cinci stele la Al Marjan pe insule artificiale sau pentru faimosul Ritz-Carlton situat în deșert, unde o să te simți un adevărat emir. Vezi aici oferte în Emiratele Arabe pentru Ras al Khaimah cât și pentru Dubai, ca să trăiești aventura arabă la cel mai înalt nivel de confort.

Munții Hajar

Deși, ocupă puțin peste 2% din suprafața întregii EAU, Ras Al Khaimah are cel mai divers relief prin comparație cu emiratele vecine. Una dintre cele mai căutate atracții turistice sunt Munții Hajar, renumiți pentru trasee de aventură și excursii în deșert, cu nopți petrecute sub cerul înstelat, în stilul tradițional la beduinilor.

Jebel Jais

În Ras Al Khaimah, la granița cu Oman, se află Jebel Jais, cel mai înalt munte din Emirate. Cu niște creste de culoarea nisipului, fără vegetație și cu o lumină roșie de la apus, care oferă panorame spectaculoase, locul e mai mult decât impresionant. Și de parcă nu era oricum suficient, atracția turistică a acestei zone muntoase o reprezintă cea mai lungă tiroliană din lume. Aceasta are un traseu care durează nu mai puțin de 3 minute și coboară de la peste 1600 de metri, cu o viteză ce ajunge și până la 150 km/h, până la o platformă suspendată la mare înălțime între doi munți. 

Muzeul Național Ras Al-Khaimah

Situat într-o clădire veche dar absolut impresionantă, cel mai mare muzeu din Ras Al Khaimah este un locul ideal pentru a afla detalii fascinante despre istoria acestui emirat, aflat la răscruce de drumuri și destine. Artefactele antice, documentele din perioada colonială britanică și obiectele de artă arabă sunt atracțiile principale și justifică, pe deplin, o vizită la acest obiectiv turistic unic.

Fortul Dhayah

Primul dintre corturi, aceasta este semnificația numelui Ras Al Khaimah. Iar Fortul Dhayah este o atracție turistică iconică pentru istoria glorioasă și tradiția locurilor stâncoase, adevărate bastioane de pază la buza deșertului. Datează din secolul al XVI-lea și impresionează prin performanța arhitecților care au reușit să construiască în munte un adevărat bastion cu vedere panoramică asupra întregii regiuni.

Jazirat al-Hamra

Mărturie a istoriei coloniale din Ras Al Khaimah, orașul fantomă Al Jazirah Al Hamra reprezintă un obiectiv turistic fascinant, unde poți vizita case abandonate, clădiri pustii, moschei fascinante și unde poți asculta povești cu spiritele locului, despre care se spune că, încă, mai bântuie prin oraș, pe urmele vechilor amintiri.

Khatt Springs

O altă atracție turistică în Ras Al Khaimah sunt izvoarele calde sulfuroase de la Khatt Springs. Aici vin turiști din toată lumea pentru cure termale dar și pentru a vizita regiunea mlăștinoasă unde sunt lacuri cu vegetație tropicală și faună unică.

Relieful calcaros de aici este impresionant prin formele sale ciudate, sculptate de vânturi și ape în mii de ani, ca într-un adevărat muzeul natural. 

Shimal

Acest sit arheologic cuprins în patrimoniul UNESCO prezintă, pe o suprafață de peste 3 kilometri, vestigii și necropole care datează din cultura străveche Umm Al Nar. Shimal este un obiectiv turistic unic în lumea arabă și reprezintă una dintre atracțiile importante din emirat.

Ice Land Water Park 

Un parc acvatic în deșert este, cu siguranță, un obiectiv turistic atractiv. De ce ai rata, așadar, dacă tot ești în Ras Al Khaimah, Ice Land Water Park care te așteaptă cu 30 de tobogane captivante, piscină imensă cu valuri, complex olimpic pentru înot și sporturi nautice și o plajă luxoasă. Plus că ai aici și oportunități de cazare în vile luxoase. 

Grupul de insule artificiale Al Marjan

Obiectiv turistic renumit pentru experiențe acvatice, ansamblul de patru insule antropice în formă de coral (Breeze Island, Treasure Island, Dream Island și View Island)  reprezintă centrul mondenității și distracției de lux din regiune. Te poți bucura aici de toată gama de sporturi nautice, dar, și de croaziere superbe pe mare, în largul Golfului Persic. 

Bazaruri și malluri 

Emiratele sunt vestite destinații de shopping, iar Ras Al Khaimah se ridică la nivelul așteptărilor. Ba, chiar, le depășește fiindcă reușește să impresioneze turiștii printr-un mix de bazaruri vechi cu suvenire, artizanat, bijuterii și malluri ultramoderne, unde găsești cele mai noi colecții de haine, încălțăminte și accesorii, la prețuri accesibile.

Alege Ras al Khaimah ca destinație pentru următoarea ta vacanță și te vei bucura de o experiență turistică fascinantă, vei cunoaște natura și istoria din Emirate și te vei simți răsfățat de luxul și confortul oferite de gazdele ospitaliere.

Nu vor fi O mie și una de nopți arabe, dar, vei trăi câteva zile pline de frumusețe, aventură și mister, așa cum îți dorești pentru un concediu reușit în 2021.