MarinaDa/Shutterstock.com

Atunci cand esti in cautarea unei destinatii noi si nu stii ce sa alegi, este suficient sa arunci o privire pe lista completa a destinatiilor Dertour si vei iesi imediat din impas. Pentru astazi iti recomandam sa vizitezi una dintre cele mai iubite destinatii din Elvetia, orasul Zurich.

Zurich este unul dintre cele mai importante orase din Elvetia. Fiind “capitala financiara” a tarii si, totodata, orasul cu cea mai mare populatie din tara, adesea turistii tin sa creada ca Zurich este si capitala politica a tarii, insa acest titlu nu este detinut de Zurich, ci de Berna. Din punct de vedere turistic, Zurich se numara printre destinatiile favorite ale turistilor europeni si nu numai, asta datorita centrului vechi superb si monumentelor istorice presarate pe ici colo. De asemenea, iubitorii de natura gasesc Zurich ca unul dintre cele mai frumoase orase majore ale Elvetiei, datorita lacului omonim ce se afla aici.

Istoric vorbind, Zurich a trecut prin numeroase evenimente importante atat pe plan national, cat si european, insa a reusit sa pastreze ce a fost mai bun din fiecare si astazi a devenit un mix cultural interesant in care convietuiesc in pace oameni veniti din toate colturile lumii. Un aspect istoric interesant legat de Zurich este ca in vremea Evului Mediu, a existat o perioada, undeva prin secolul al XI-lea, in care femeile detineau controlul asupra aspectelor economice si financiare ale regiunii.

Revenind la partea turistica, e clar ca Zurich nu este genul de oras pe care poti sa il vizitezi intr-o singura zi. Fiind atat de multe obiective turistice si atatea activitati interesante pe care le poti face, ar fi si pacat sa iti rezervi numai o zi sa il descoperi. Din punctul nostru de vedere, pentru o cunoastere plenara a regiunii este necesar sa poposesti in zona aproximativ o saptamana. Acum ca am stabilit acest detaliu important, hai sa vedem ce poti sa faci in aceasta saptamana:

  1. Pentru inceput, trebuie sa te bucuri de o croaziera pe lacul Zurich. Daca temperaturile nu au fost pentru suficient de mult timp scazute astfel incat lacul sa inghete, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te plimbi cu vaporasul pe suprafata lacului. Aceasta plimbare o sa iti confirme toate zvonurile despre frumusetea naturala a Elvetiei si o sa te ajute sa cunosti mult mai bine imprejurimile.
  2. Dupa ce ai cunoscut lacul Zurich este vremea pentru explorarea centrului vechi. Zurich se mandreste cu cel mai mare ceas al unei bisericii din Europa. Biserica St Peter are atasata un ceas imens care poate fi vazut cu usurinta de la departare. Desigur, biserica St Peter nu este singurul obiectiv turistic pe care merita sa il vizitezi, insa cu siguranta trebuie sa se afle pe lista ta.
  3. Fa o vizita Muzeului National de Istorie al Elvetiei. Unul dintre cele mai importante muzee de acest tip din Europa, Muzeul National de Istorie al Elvetiei prezinta toate aspectele si evenimentele importante pentrecute in ultimele secole.
  4. Incearca in fiecare zi un fel diferit de mancare. Mancarea din Elvetia este o combinatie delicioasa intre bucataria germana si cea italiana. Astfel, vei fi ademenit cu tot felul de tipuri de paste si pizza la fiecare colt, insa in orice restaurant preparatele cu carne vor ocupa un loc important in meniu.
  5. Incearca apa din fantanile publice aflate in Zurich. Cu peste 1000 de fantani cu apa potabila, Zurich este locul in care n-ai cum sa ramai insetat pentru prea mult timp.
  6. Fotografiaza tot ce prinzi. Acest sfat este unul general, insa in Zurich chiar o sa gasesti o multime de cladiri, statui si monumente care merita aratate celor dragi, asa ca nu ezita sa fotografiezi absolut tot ce vezi.
  7. Atunci cand obosesti de la prea mult explorat, relaxeaza-te la Thermalbad & Spa Zurich. Crede-ne pe cuvant, n-o sa regreti nici macar o clipa decizia aceasta!

Ar mai fi multe de zis, insa nicio vacanta n-are farmec daca este planificata ca la carte in fiecare zi. Lasa-ti cateva zile libere si exploreaza – fara vreun plan anume – o parte din oras in care n-ai ajuns pana la momentul respectiv si lasa-te purtat de val. Descopera culoarea locala si intra in vorba cu cat mai multi localnici. Cat despre biletele din Bucuresti pana in Zurich, le gasesti pe toate in agentiilor noastre.