Spania ramane una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din lume. O tara bogata, frumoasa, care le are pe toate: arhitectura de vis, biserici marete, incarcate de istorie, restaurante si gastronomie excelente si orase romantice, perfecte pentru luna de miere sau pentru o escapada in doi. iata mai jos un top (subiectiv) al celor mai frumoase lucruri pe care le poti face in Spania…

 

Mananca, roaga-te, iubeste… in Spania

1. Mananca!

Fiecare regiune a Spaniei are o adevarata cultura gastronomica, insa unele orase sunt mai bogate in traditii si bucate delicioase. Iata 5 locuri unde sa te delectezi cu cele mai bune preparate traditionale:

1. Barcelona – ia micul dejun la o cafenea din centru si degusta minunatele churros

2. San Sebastian – incearca puiul crocant umplut cu chorizzo si branza

3. Bilbao – aici poti manca cea mai buna paella, dar si multe alte preparate

4. Madrid – exista numeroase restaurante cu specific spaniol, conduse de bucatari cu stele Michelin

5. Santiago de Compostela – incearca fructele de mare, sunt divine!

Nu uita sa te delectezi cu vinurile spaniole, dar si cu sangria.

2. Roaga-te!

Calatoriile spirituale sunt o adevarata traditie in Spania. Milioane de pelerini vin aici in fiecare an pentru purificarea sufeltului sau pentru a se descoperi pe sine. Iata unde poti face o calatorie spirituala:

1. Camino de Santiago

Vechiul traseu al pelerinilor, incepand din Franta su trecan prin nordul Spaniei, este unul dintre cele mai populare printre calatori. Bisericile si peisajele de pe traseu sunt spectaculoase, iar traseul in sine va avea un efect profund asupra ta.

2. Santo Domingo de Silos

Petrece un weekend in Burgos si roaga-te alaturi de calugari de 6 ori pe zi. Linistea si pacea sunt de nepretuit.

3. Sierra de Mariola

Fa o plimbare spirituala in Muntii Sierra de Mariola, prin satul Bocairent, la NV de Alcoy, in provincia Valencia.

4. Toledo, Córdoba si Granada

In aceste orase iudaismul, cristinimsul si islamul se imbina spectaculos. Viziteaza moscheea veche Cristo de la Luz si sinagoga Santa María la Blanca in Toledo, catedrala din Cordoba si Alhambra din Granada.

5. La Vera Cruz

La Vera Cruz este o biserica veche, inconjurata de dealuri inverzite si cu flori salbatice, in apropiere de orasul Segovia. Este o zona perfecta pentru meditatie si relaxare.

3. Iubeste!

Orasele spaniole sunt romantice si primitoare, iar o luna de miere petrecuta aici va fi pefecta. Iata unde gasesti cele mai potrivite locuri:

1. Alhambra in Granada

Stai cu partenerul tau in gradinile din Alhambra si vei simti cu povestea ta de iubire prinde aripi.

2. Santiago de Compostela

Nu este doar destinatia pelerinilor, ci si un oras incredibil de frumos, linistit si romantic. Poti petrece aici cele mai frumoase si mai pline de iubire zile din viata ta.

3. Seville

O plimbare nocturna pe strazile din Sevillia, cand portocalii sunt in floare, va fi o amintire de neuitat.

4. Oviedo

Oviedo este un oras mic, dar incredibil de romantic si seducator. Aici gasesti liniste, soare, case colorate si localnici intelegatori cu tinerii indragostiti.

5. Montserrat

Muntii Montserrat sunt deopotriva sacri si romantice. Plimbarile la manastirile catolice din zona, parcurile inflorite, stancile abrupte, toate vor contribui la povestea ta de dragoste.