In Marea Ioniana, printre alte insule exotice, se inalta mareata Kefalonia, atat de iubita de turisti dar si de localnici. Iar asta se datoreaza frumusetii sale naturale, peisajelor superbe si a plajelor curate si albe. Asa ca daca ai planuit sa te bucuri de una dintre ofertele noastre last minute de sejur in Grecia, merita din plin sa vizitezi Kefalonia. In acest articol, iti vom prezenta cateva motive.

 

Capitala Kefaloniei

Sursa foto: https://en.wikipedia.org/

Capitala Kefaloniei (orasul Argostoli) se afla in partea de vest a insulei, protejata de un golf natural si inconjurata de muntii acoperiti de verdeata. Te vei plimba pe faleza pietruita, admirand marea de langa si multimea de palmieri care inconjoara drumul. Iar daca ai chef de o sesiune de shopping, Strada Lithostroto iti pune la dispozitie o multime de magazine si buticuri pline cu minunatii, numai bune de luat acasa.

 

Plaja Antisamos

Sursa foto: https://kefaloniaisland.org

Aflata in estul insulei, plaja Antisamos iti va oferi o priveliste absolut superba, cu ale sale nisipuri albe inconjurate de marea azurie. Cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, acest loc se distinge mai ales prin vegetatia luxurianta care iti va bucura privirea cat timp te bronzezi. Noi iti recomandam sa vizitezi si manastirea Agrilion daca vrei sa te bucuri de niste privelisti uimitoare ale plajei Antisamos.

 

Plaja Myrtos

Sursa foto: https://en.wikipedia.org/

Plaja Myrtos se afla in partea de nord a Kefaloniei si este una dintre cele mai frumoase plaje din lume, multumita peisajelor exotice si salbatice. Este inconjurata de stanci albe si vegetatie bogata si este un mic colt de Rai. Cu toate acestea, tine minte ca plaja Myrtos este “vizitata” destul de des de rafale puternice de vant.

 

Pestera Drogarati

Sursa foto: https://kefaloniaisland.org

Pestera Drogarati este unul dintre cele mai impresionante astfel de obiective din Grecia si a fost descoperita acum cateva sute de ani. Conform speologilor, pestera are 150 de milioane de ani si masoara 60 de metri adancime. Iar datorita dimensiunii impresionante a intrarii, Pestera Drogarati a gazduit de-a lungul anilor numeroase concerte si evenimente.

 

Castelul Agios Georgios

Sursa foto: http://www.wondergreece.gr

Castelul Agios Georgios a fost construit in secolul al XII-lea si se inalta semet pe un deal deasupra satului Peratata. Peretii exteriori ai castelului se afla inca in stare buna, alaturi de cateva biserici si cladiri adiacente. Una dintre cele mai impresionante astfel de biserici este Evangelistria, care se lauda cu o arhitectura baroca si picturi bizantine inedite. Castelul Agios Georgios este deschis vizitatorilor pe toata durata verii.

 

Satul Fiskardo

Sursa foto: https://kefaloniaisland.org

Fiskardo este unul dintre cele mai frumoase astfel de locuri din Kefalonia si se afla pe malul marii, in nordul insulei. Este unul dintre putinele satucuri care nu au fost distruse in timpul cutremurului din 1953 si iti va bucura privirea cu micile sale casute colorate si peisaje montane si marine superbe.