India – o tara fascinanta, o adevarata lume a contrastelor.

Cand viziteti pentru prima data India nici nu stii la ce sa te astepti. Ai auzit multe despre aceasta tara, insa asa cum este ea nu ai de unde sa stii.

India este o tara misterioasa, incarcata de istorie. Este o tara pe care merita sa o strabati

in lung si-n lat fara limita de timp pentru ca ai aici multe descoperiri de facut.

India este o tara a contrastelor unde se intalneste lumea moderna cu traditiile, unde gasesti ceva nou la tot pasul si unde nu poti ramane uimit de diferenta dintre lucruri. Aici peisajul obisnuit este cel format din nou si vechi, din modern si traditional. Toate lucrurile par a fi amestecate aici insa asta este adevarata unicitate a Indiei. Nu mai gasesti o tara la fel ca ea nicaieri.

In India gasesti orase moderne cu tot ce esti obisnuit sa gasesti intr-un astfel de loc.

Dar ce gasesti in India si nu gasesti niciunde altundeva in lume este traditia acestui popor, obiceiurile si modul de viata al locuitorilor. Poate pare uimitor, dar si astazi sunt multi tineri care inca accepta ca familiile lor sa le aranjeze casatoriile, iar ei sunt deplin impacati cu acest lucru. Este modul lor de viata, stiu ca asa au stat lucrurile mereu si ca acestea nu se vor schimba niciodata. Este uimitor de cat de multe lucruri pot ramane neschimbate odata cu trecerea vremii.

Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Indiei este Taj Mahal. Localizat in Agra este un templu construit de al cincilea imparat mogul, Shan Jahan, in memoria celei de-a doua sotii, Mumtal Mahal (“Cea Aleasa a Palatului”), printesa persana musulmana. Inainte de a muri, aceasta l-a rugat 4 lucruri: sa-i construiasca un mormant, sa se recasatoreasca, sa isi iubeasca fii si sa-i viziteze mormantul la aniversare. Imparatul a jurat ca ii va construi un mormant fara egal in lume. Asa a aparut Taj Mahal, astazi simbol al Indiei si al dragostei.

New Delhi, capitala statului indian, este un alt loc plin de istorie si mister cu care te asteapta India. Aici, fata de celelate orase ale Indiei, contrastele sunt dintre cele mai evidente.

In Delhi gasim astazi peste 1000 de cladiri istorice, cladiri ce dau un farmec aparte orasului vechi. Pentru a vedea o mare parte dintre acestea si pentru a simti pulsul orasului, poti face o plimbare cu ricsa (O ricsa este un mijloc de transport pentru una sau doua persoane, constand dintr-o trasurică cu doua roti trasa de o persoana) in jurul orasului Old Delhi.
India este cunoscuta si pentru bucataria sa: aici se folosesc multe ingrediente pentru aromatizarea mancarurilor, ingrediente poate putin cunoscute in Europa.

Mancarea indiana variaza de la un oras la altul, de aici ivindu-se complexitatea bucatariei si totodata misterul prepararii ei. Cand ajungi in India incearca mancarea traditionala in cat mai multe locuri.

Pe langa mancarurile deosebite ale caror retete s-au pastrat de-a lungul vremii, India pastreaza traditia si in dansuri dar si la evenimentele importante din viata tinerilor.

Astfel, a asista la o nunta traditionala este o placere. Daca nu ai mai participat la o astfel de nunta, pregateste-te pentru un spectacol unic. Vei admira nenumarate lucruri: hainele pe care le poarta atat mirii cat si nuntasii, festivitatea in sine dar si pregatirile de dinaintea nuntii, dansurile traditionale si multe altele.

Curiozitati despre India:

  • de aici a plecat traditia utilizarii condimentelor si a mirodeniilor atat de cunoscute astazi
  • cel mai scump condiment din lume este originar din India: sofranul (sau “aurul rosu”) poate ajunge chiar la suma de 4000 $/kg, India fiind tara principala producatoare a acestui condiment (1 600 000 tone in anii 2003-2004) – reprezentand 86% din productia de sofran a lumii
  • In India gasesti una din cele 10 strazi comerciale cele mai cunoscute ale lumii: Chandni Chowk- New Delhi: India este o tara unde targurile de acest fel sunt foarte cunoscute, insa cel din Chandni Chowk este recunoscut ca fiind cel mai mare targ agro din Asia. Mirosul intepator al condimentelor te va invalui oriunde te-ai duce!
  • Nr 2 in cele mai vorbite limbi ale lumii (nr 1 fiind limba chineza- dialectul mandarin): In mod ironic, indiana(sau hindusa) si urdu sunt practic aceeasi limba. In Pakistan, hindusa este modificata si scrisa cu caractere arabe, pe cand in India, este scrisa cu caractere Devanagari. In total, peste 650 milioane de fiinte umane vorbesc hindusa.
  • India ocupa locul 2 in lume, dupa Statele Unite ale Americii in tehnologia informatiei