Chinese wedding

De cele mai multe ori, o mireasa poarta in ziua nuntii o rochie alba. Cu toate acestea, daca ne uitam catre alte culturi vom putea observa ca femeile poarta tinute variate in aceasta zi speciala. In functie de tara, unele mirese poarta haine colorate, altele isi picteaza mainile si fata in functie de traditiile locale sau isi acopera fata cu un voal.

Cu toate acestea, traditiile nu sunt respectate de toate persoanele, multe femei purtand ce-si doresc in “ziua cea mare”. Nunta este unul dintre cele mai frumoase momente din viata unui om, iar planurile se fac cu luni inainte, chiar si un an. Stim ca in aceasta perioada suntem in plin sezon al nuntilor, iar alegerea rochiei cel mai probabil a fost facuta dar credem ca ar fi interesant sa aruncati un ochi pe aceste costume traditionale din alte tari.

1. India

1

*Sursa foto: rani_in_silk

Este cunoscut faptul ca in cultura indiana vestimentatia este foarte bogata in culori, iar acest lucru este valabil si in cazul hainelor pentru nunta. In partea de nord a tarii, femeile insurate pot fi adesea usor identificate datorita unui punct rosu in mijlocul fruntii.

2. Nigeria2

*Sursa foto: bellanaija.com

Cum in Nigeria exista aproximativ 250 de grupuri entice si peste 500 de limbi vorbite, este ceva normal ca si traditiile in ceea ce priveste nunta sa se schimbe de la o regiune la alta. Cu toate acestea, se poate observa adesea ca miresele nigeriene poarta haine viu colorate.

3. Hutulii din Ucraina3

*Sursa foto: Natalia Kabliuk

Hutulii sunt un grup etnico-cultural din Ucraina care a trait timp de secole in muntii Carpati. Hainele traditionale de nunta ale hutulilor sunt foarte colorate, iar la nunti atmosfera este una degajata; se danseaza, se fac jocuri si se spun glume.

4. Ghana4

*Sursa foto: akiboatimpressions

Nuntile traditionale sunt adesea foarte colorate, iar particularitatea o reprezinta faptul ca fiecare familie are imbracaminte care sa se potriveasca mirilor.

5. Kazahstan5

Sursa foto: kazak.ts.cn

De obicei, femeile poarta un coif cunoscut sub numele de “Saukele”, precum si un voal pentru fata. Acest coif este facut cu mult timp inainte ca fetele sa ajunga la varsta casatoriei.

6. Japonia6

*Sursa foto: Lan Phan

Ceremonia formala simbolizeaza puritatea in Japonia, iar miresele poarta de cele mai multe ori un kimono de un alb pur. Dupa aceasta ceremonie, mireasa poate schimba kimonoul alb cu unul rosu, care simbolizeaza norocul.

7. Mongolia7

*Sursa foto: agenciazvezdenpraznik.blogspot.com

Intr-o nunta traditionala, atat mirele cat si mireasa poarta ceea ce se numeste Deel. Un Deel este o forma de imbracaminte purtata de secole de mogulii si triburile din Asia Centrala.

8. Scotia8

*Sursa foto: im_jessica_oh

Barbatii scotieni poarta in mod traditional o fusta specifica familiei din care provine, iar dupa ceremonie mireasa poarta la randul ei un sal cu aceleasi culori ca si fusta sotului. In acest fel se realizeaza trecerea acesteia in familia sotului.

9. Romania9

*Sursa foto: boredpanda.com

In nord vestul Transilvaniei, mai exact in regiunea Oas, nunta este un eveniment important. Nunta este organizata de parinti, iar mirii trebuie sa treaca prin mai multe obiceiuri de-a lungul ceremoniei.

10. China10

*Sursa foto: bridaltrendasia.com

In China, culoarea rosie este considerata ca aduce noroc, deci nu avea cum sa lipseasca din costumatia traditionala chineza pentru nunta.

11. Filipine11

*Sursa foto: Hermes Singson

Grupul etno-lingvistic Yakan populeaza cea mai mare parte din insula Basilan, in Filipine. Nunta consta in doua ceremonii, una islamica si cealaltala pre-islamica. Nunta este aranjata de catre parinti, iar mirii trebuie sa fie vopsiti pe fata pentru ceremonie.

12. Regiunea Gora, intre Kosovo si Macedonia12

*Sursa foto: Faton Ademi

Chiar daca sunt musulmani prin credinta, traditiile si obiceiurile lor contin diferite elemente pagane. Mireasa este purtata pe un cal alb, acoperita cu o esarfa si o umbrela.

13. Norvegia13

*Sursa foto: bunadstua.com

In Norvegia, costumul traditional de nunta se numeste Bunad, acesta putand fi purtat si cu alte ocazii (spre exemplu, la botez).

14. Indonezia14

*Sursa foto: Fitrian Afifah Yurma

Exista multe obiceiuri de nunta in Indonezia deoarece suprafata acestei tari cuprinde peste 17.000 de insule, si mai mult de 300 de grupuri etnice.

15. Ungaria15

*Sursa foto: vilagbiztonsag.hu

Rochia miresei este de regula brodata cu modele florale, avand trei culori deschise.

Tradus si adaptat dupa un articol original din Bored Panda.

Va putem ajuta cu oferte in oricare dintre tarile de mai sus. Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour, pe pagina de Facebook Dertour sau la numarul de telefon 031 438 73 21.

Copyright prima fotografie: Lau Chun Kit/shutterstock