Atunci când ne gândim la Thailanda ne vin imediat în minte imagini cu plaje acoperite de nisip alb, cu palmieri exotici și temple budiste. Știați însă că această țară exotică este considerată Tărâmul bucuriei?

Acest considerent nu este unul întâmplător întrucât Thailanda este renumită pentru localnicii care întâmpină turiștii cu zâmbetul pe buze, care sunt fericiți cu ceea ce au și dornici să împărtășească stilul lor de viață cu cei care îi vizitează.

Dacă și tu te numeri printre cei care intenționează să petreacă o vacanță exotică anul acesta pe tărâmul zâmbetelor, iată ce trebuie să știi pentru a organiza un sejur reușit în Thailanda!

Cum să obții viza pentru Thailanda online

Românii care intenționează să călătorească în Thailanda în 2019 se vor bucura să afle că această țară a intrat în era digitală. Astfel, acum puteți solicita și obține viza turistică și online, nu doar la punctul de trecere a frontierei.

Iată ce trebuie să știți pentru realizarea acestui demers rapid, cu șanse maxime de aprobare a vizei:

  • Viza obținută online poate fi folosită doar dacă intenționați să intrați în Thailanda prin punctele de trecere a frontierei stabilite în cadrul celor două aeroporturi din Bangkok sau în aeroporturile din Chiang Mai și Phuket.
    • În cazul în care doriți să intrați pe teritoriul acestei țări prin alte zone, este necesar să parcurgeți pașii aferenți vechii proceduri de obținere a vizei turistice.
  • Momentan, costul de eliberare a vizei online este de 0 baht (taxă stabilită până la data de 30 aprilie 2019). Ulterior, cel mai probabil se va reveni la tariful standard de 2000 baht.
    • Costul de procesare a solicitării, în schimb, este de 600 baht.
    • În cazul în care optați pentru eliberarea vizei în regim de urgență, taxa aferentă este de 2500 baht.
    • Actele necesare obținerii vizei turistice pentru Thailanda sunt următoarele:
  • Pașaportul valabil timp de 6 luni de la data obținerii vizei;
  • Un formular tip pe care îl puteți completa online;
  • O fotografie 4×6 cm;
  • Biletul de avion achiziționat pentru întoarcerea în țară;
  • Stabilirea perioadei aferente sejurului, care să nu depășească termenul limită de 15 zile;

Dovada existenței sumei de 10.000 baht aferentă fiecărei persoane care călătorește în Thailanda.

Când este recomandat să călătorești în Thailanda

Unul dintre principalele avantaje ale acestei destinații de vacanță este reprezentat de posibilitatea de a fi vizitată pe tot parcursul anului, datorită climei sale plăcute, prielnice pentru organizarea călătoriilor.

Cu toate acestea, cea mai bună perioadă pentru organizarea unei vacanțe în Thailanda este considerată cea cuprinsă între lunile octombrie și aprilie, atunci când vremea este uscată și răcoroasă. Aceasta este, însă, și perioada în care vor fi cei mai mulți turiști prezenți în această locație exotică.

În cazul în care doriți să evitați aglomerația, puteți organiza un sejur reușit în Thailanda și în perioada iunie-octombrie. Deși atunci este considerat sezonul ploios în această țară, ploile nu durează mult, de regulă, și aveți șansa de a vă bucura și de vreme bună în această perioadă. În plus, prețurile sunt mai mici în afara sezonului de vârf.

În funcție de zona în care intenționați să petreceți mai mult timp în Thailanda, iată ce trebuie să știți:

  • În Bangkok sezonul cald începe în luna martie și ține până în luna mai;
  • În Phuket perioada noiembrie – aprilie este ideală pentru organizarea unei vacanțe;
  • Dacă optați pentru un concediu petrecut în Ko Samui, este recomandat să îl organizați în perioada februarie-octombrie.

De ce să alegi Thailanda ca destinație de vacanță în acest an

Thailanda nu este o destinație de vacanță pe care să o poți compara cu oricare alta din lume. În primul rând, deși există numeroase destinații exotice în care poți petrece sejurul aferent sezonului estival, niciuna dintre acestea nu poate concura cu plajele incredibile din Thailanda sau cu insulele sale exotice, în care timpul pare să se fi oprit în loc.

În plus, persoanele care intenționează să viziteze pentru prima oară continentul asiatic vor fi impresionate de impactul cultural imens pe care Thailanda îl are. Modul în care localnicii trăiesc în acea zonă, specificul fascinant al religiei budiste și cele peste 40.000 de temple care așteaptă să fie descoperite vă vor impresiona, cu siguranță.

Mai mult decât atât, în Thailanda veți descoperi feluri de mâncare tradiționale, pe care nu le mai puteți găsi nicăieri în lume. Deși meniul clasic include orez, paste și alte produse făinoase pe care le cunoașteți, modul în care localnicii le pregătesc și micile lor secrete fac ca aceste preparate tradiționale să aibă un farmec aparte.

Dacă mâncarea picantă este favorita voastră, acolo veți avea ocazia de a descoperi noi arome picante și de a vă delecta cu preparate inedite, pe bază de scorpioni și greieri, pe care nu le veți găsi în altă parte.

Vacanță în Bangkok, orașul contrastelor turistice

Nu puteți merge în Thailanda și să nu petreceți timp în Bangkok, capitala acestei țări deosebite. Acolo veți descoperi o lume marcată de zgârie-nori pe de o parte și una în care specificul cultural asiatic se află în deplin contrast cu lumea afacerilor moderne.

Cel mai contrastant oraș de pe glob, Bangkok, pare să fi găsit cheia combinației perfecte dintre autenticitatea tradițională și elementele vieții moderne, cu facilități turistice de lux. Acolo vă veți putea caza în hoteluri care sunt pe gustul celor mai pretențioși împătimiți ai turismului de lux și veți descoperi tarabe cu mâncare extrem de ieftină, la fiecare pas.

Tot acolo veți găsi străzi lăturalnice, pline de oameni simpli, care nu au nicio legătură cu viața luxoasă a orașului.  Prin urmare, cei care adoră să descopere câte puțin din toate în destinațiile de vacanță pe care le aleg, vor adora caracterul unic al capitalei thailandeze, în care pot experimenta luxul și viața simplă, la doar câteva străzi distanță.

Vacanță în Thailanda – Ce poți vizita în capitala sa?

Bangkok este orașul în care puteți descoperi obiective turistice religioase inedite, în care puteți admira lumea din jur dintr-un skybar și în care vă puteți plimba cu barca pe canalele râului Chao Praya. Iată câteva atracții turistice pe care trebuie să le vizitați în zilele petrecute în capitala thailandeză:

  • Grand Palace – Palatul regal din Bangkok este situat aproape de râul Chao Praya și poate fi admirat din exterior. Acesta este impresionant datorită  arhitecturii sale deosebite și este renumit întrucât găzduiește corpul neînsuflețit al regelui Rama IX.
  • Wat Phra Kaew – Acesta este cunoscut în rândul localnicilor sub denumirea de Templul de Smarald al lui Buda, fiind un simbol al suveranității asiatice.
  • Wat Pho – Acest templu renumit se află în spatele Palatului regal din capitala thailandeză și găzduiește celebra statuie a lui Reclining Buda, de dimensiuni impresionante.
  • Wat Bang Kung – Acest templu este de dimensiuni mici, de doar 10 metri pe 10, însă atrage atenția datorită localizării sale în natură, printre copaci. Dintre cărămizile sale au crescut arbori dintr-un soi renumit de ficus, ale căror ramuri protejează micul lăcaș, în care se află statuia lui Buddha.
  • Sky Bar Sirocco – Situat la etajul 63 al Hotelului Lebua din Bangkok, acest sky bar îți oferă șansa de a admira priveliștea inedită a orașului de la înălțime. În plus, acolo te vei putea delecta cu preparate tradiționale pregătite într-un stil unic de celebrii bucătari thailandezi.
  • Chatucak Weekend Market – Nu poți merge în Bangkok și să nu te bucuri de farmecul celei mai renumite piețe de noapte, Chatucak Weekend Market. Aceasta este de dimensiuni enorme, plină de turiști aflați în căutarea suvenirurilor zi și noapte și dornici să descopere stilul de viață specific localnicilor.
  • Amphawa – Aceasta nu este cea mai renumită piață plutitoare din Bangkok, acest titlu fiind câștigat de Damnoen Saduk. Cu toate acestea, Amphawa este preferată de numeroși turiști care o consideră mai autentică decât cea devenită celebră în capitala thailandeză. Îți recomandăm să vizitezi ambele piețe plutitoare, aflate la doar 15 minute distanță, cu mașina.

Thailanda, tărâmul exotic în care animalele sălbatice trăiesc liber

Majoritatea turiștilor care aleg Thailanda ca destinație de vacanță fac acest lucru și pentru că vor să descopere tărâmul exotic pe care animalele sălbatice trăiesc liber, în comuniune cu localnicii și turiștii veniți din întreaga lume.

Primele exemplare ale regnului animal care îți vor atrage atenția sunt celebrele maimuțe, care nu vor fi stânjenite de prezența ta, ci vor dori să descopere ce ai în bagaj.  Thailanda este și destinația în care vei avea ocazia să vezi elefanți de aproape, în cadrul unor excursii de tip trekking, organizate de localnici.

Khao Sok, cea mai cunoscută rezervație naturală din Thailanda

Pentru a descoperi adevăratul farmec natural al acestei țări asiatice, trebuie să petreci 2,3 zile în Khao Sok. Această rezervație naturală se întinde pe mai mult de 400 km de pădure tropicală, în care elementele vieții moderne nu au acces.

Această zonă a fost menținută în stadiul său original, natural, fiind un habitat excepțional, în care trăiesc nenumărate specii de mamifere, păsări și plante. Urși, leoparzi, maimuțe, tigri, cerbi și elefanți sau câini sălbatici trăiesc după legile naturii în această rezervație naturală, care a fost deseori comparată cu Amazonul, din perspectiva biodiversității care o caracterizează.

Khao Sok se află la jumătatea distanței dintre Golful Thailandei și Parcul Național Khao Sok. Puteți ajunge acolo cu ușurință din Phuket sau Krabi, cu ajutorul unui autobuz local sau a unei mașini închiriate. Drumul cu mașina din Krabi până în rezervația naturală Khao Sok durează aproximativ 4 ore.

În cazul în care decideți să petreceți mai mult timp în această zonă splendidă, vă puteți caza în apropierea Parcului Național Khao Sok sau într-unul dintre resorturile aflate chiar în interiorul rezervației, construite din lemn.

Noaptea veți avea senzația că vă aflați în mijlocul junglei, însă veți fi în siguranță în permanență, relaxându-vă între palmierii exotici de pe plantație.

Vacanță în Thailanda – Atracții turistice inedite

După vizitarea capitalei thailandeze și descoperirea tărâmului exotic în care localnicii trăiesc aproape de animalele sălbatice, este timpul să descoperiți și alte atracții inedite din această țară asiatică!

Iată câteva recomandări pe care le puteți folosi ca inspirație pentru vacanța organizată în Thailanda în acest an!

  • Insula Phuket – Aceasta este una dintre cele mai renumite insule thailandeze, pe care veți putea petrece zile de relaxare deplină, pe plajele cu nisip alb, cu ape azurii și palmieri exotici. Cele mai renumite plaje de pe această insulă sunt Patong, Kata, Mai Khao și Karon.
  • Peninsula Railway – Dacă sunteți pasionați de alpinism, puteți alege această peninsulă pentru vacanța din 2019, în care veți putea combina zilele de relaxare petrecute pe plajă cu activități sportive. Phra Nang Bay este cea mai frumoasă plajă din această zonă.
  • Ko Tarutao – Acest parc național thailandez face parte din lista monumentelor UNESCO. Acolo veți putea descoperi plaje izolate, cascade impresionante și trasee montane înconjurate de habitatul exotic al animalelor sălbatice.
  • Chiang Mai – Acesta este un oraș turistic celebru în Thailanda, datorită grădinii sale zoologice, Bazarului de Noapte din care puteți achiziționa suveniruri speciale, Templelor sale deosebite și Mănăstirii Phan Tao.

Prin urmare, Thailanda este o locație de vacanță fascinantă pentru turiștii din întreaga lume. Există un număr mare de atracții turistice pe care le puteți descoperi pe acest tărâm exotic și numeroase activități deosebite pe care le puteți încerca acolo.

Nu uitați de plimbările cu celebrul tuk-tuk thailandez și de excursiile de tipul hill tribes trek, care vă vor oferi șansa de a descoperi triburile din zonă și obiceiurile lor fascinante. Înainte de a părăsi această țară, bucurați-vă de celebrul masaj thailandez, care vă va ajuta să vă reîncărcați bateriile pentru a reveni pe meleagurile românești.