Țară a contrastelor și a diversității, Egiptul se remarcă prin istoria veche de mii de ani, prin cultura bogată, dar, și prin relieful care îmbină albastrul și limpezimea mării cu dunele ce așteaptă să fie explorate de turiștii pasionați de safari. Astfel, nu e de mirare de ce Perla Africii se află astăzi în topul destinațiilor turistice din întreaga lume. Despre ce poți face în tărâmul faraonilor am povestit și cu alte ocazii, iar, dacă ai citit ghidul nostru de călătorie în Egipt, atunci ai aflat mai multe detalii despre Sharm el Sheikh, o destinație unde orice pasionat de snorkeling trebuie să ajungă, măcar, o dată în viață. Oricum, șansele de a-ți dori să te întorci aici sunt foarte mari!

Mai mult decât atât, celebra stațiune din Peninsula Sinai oferă și alte oportunități de explorare și de relaxare. Obiectivele și atracțiile turistice din Sharm el Sheikh sunt numeroase și diversificate, astfel că poți adăuga această destinație pe lista ta, fie că îți dorești o vacanță plină de relaxare, unde să te poți caza într-un resort premium, fie că te pasionează să descoperi noi culturi prin călătorii.

Pentru că turistului înțelept îi șade bine cu un ghid de călătorie bine pus la punct, noi venim în sprijinul tău cu informații importante pe care ar trebui să le ai în vedere, înainte de a-ți planifica vacanța în Sharm el Sheikh. 

Află, în continuare, care este cea mai bună perioadă să vizitezi stațiunea, ce haine nu trebuie să-ți lipsească din bagaj, care e cel mai bun mijloc de transport cu care să ajungi la destinație, unde te poți caza și, bineînțeles, ce poți face în Sharm el Sheikh.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Sharm el Sheikh?

În planificarea viitoarei tale vacanțe îți recomandăm să ții cont de condițiile climatice. Ai putea fi tentat(ă) de un sejur în sezonul cald, însă, trebuie să reții că lunile de vară pot fi umede. De asemenea, august este o lună „de foc”, temperaturile depășind 40 de grade Celsius. 

Prin urmare, dacă nu ești fan al temperaturilor caniculare, poate, ar fi mai bine să te orientezi către o altă perioadă a anului. De pildă, temperaturile din ianuarie sunt cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius. În general, primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade pentru o vacanță în Sharm el Sheikh.

Vestea bună este că, indiferent de sezonul în care alegi să călătorești, temperatura apei este întotdeauna prietenoasă, valorile sale fiind cuprinse între 21 și 28 de grade Celsius.

Ce articole vestimentare sunt potrivite pentru Sharm el Sheikh?

Fiind vorba despre o călătorie într-o stațiune cu temperaturi ridicate, articolele vestimentare din materiale subțiri, naturale și confortabile sunt esențiale în bagaj, alături – cum altfel? – de costumul de baie. În ceea ce privește încălțămintea, recomandarea noastră este să te orientezi către cea comodă, mai ales, că sunt șanse foarte mari ca orașul să-ți stârnească apetitul pentru plimbări pe jos. Din bagaj nu trebuie să-ți lipsească nici ochelarii de soare și cremă de protecție solară.

Cum ajungi în Sharm el Sheikh?

Pachetele de vacanță în Sharm el Sheikh cuprind cazare și zboruri de tip charter, cu plecare din București. Studiază cu atenție ofertele early booking în Sharm el Sheikh și, în funcție de preferințe, disponibilitate și de condițiile climatice despre care ți-am povestit mai sus, alege perioada cea mai potrivită pentru tine. 

Unde stai în Sharm el Sheikh?

După cum ai aflat deja, Egiptul impresionează turiștii de pretutindeni prin hotelurile și serviciile hoteliere de lux, datorită unui personal ospitalier și bine pregătit. În funcție de buget și de așteptări, optează pentru una dintre unitățile hoteliere din Sharm el Sheikh pe care ți le punem la dispoziție pe site-ul nostru.

Cele mai numeroase sunt hotelurile de 4 și 5 stele, însă, dacă vrei un pachet de vacanță on budget, te informăm că poți găsi și unități hoteliere de 3 stele care se remarcă, la rândul lor, prin servicii de înaltă calitate. Aida Hotel, Ama Sina Village, Cleopatra Tsokkos sunt câteva dintre sugestiile pe care le-ai putea lua în considerare.

Cu ce te deplasezi în Sharm el Sheikh?

Deși, transportul public nu este atât de dezvoltat, este bine de știut că te poți deplasa cu autoturismele de tip minibus sau, în cazul în care te grăbești, vrei să eviți aglomerația ori îți dorești mai mult confort, cu taxiul. 

Ce poți face în Sharm el Sheikh?

  • Vizitează Parcul Național Ras Mohammed, unul dintre cele mai surprinzătoare situri de scufundări din lume. Aici, te poți bucura de cele mai faine experiențe de scuba diving și snorkeling din viața ta. Prin urmare, dacă ești fan al aventurilor acvatice, nu trebuie să ratezi această oportunitate!
  • Bucură-te de safari cu ATV-urile în deșert și de plimbări ghidate cu cămilele în deșert.
  • Dacă ai spirit de explorator și te pasionează istoria și cultura destinațiilor turistice în care ajungi, vizitează Mănăstirea Sfânta Ecaterina, localizată la aproximativ 250 de kilometri de Sharm el Sheikh, chiar la poalele Muntelui Sinai.
  • Lasă-ți papilele desfătate de bucătăria locală. Vei descoperi gusturi unice, inspirate din bucătăria italiană și bucătăria libaneză. Poți citi pe blogul Dertour mai multe despre 5 preparate tradiționale pe care trebuie să le încerci în Egipt
  • Mergi într-o croazieră organizată pe Marea Roșie.
  • Dacă iubești adrenalina, bucură-te de o sesiune pe cinste de parasailing.
  • Organizează o sesiune de shopping în Soho Square, o zonă renumită pentru terasele și magazinele sale. De asemenea, vizitează bazarul din Sharm el Sheikh, asemănător cu acela pe care, poate, l-ai văzut în Istanbul
  • Planifică o excursie la Canionul Colorat, amplasat la o distanță de aproximativ 170 de kilometri de Sharm el Sheikh. Dacă iubești natura și minunile sale, atunci, sigur, nu trebuie să ratezi o astfel de oportunitate.
  • Bucură-te de relaxare maximă, de zile însorite, de albastrul mării și de apa caldă. Deconectează-te!

În final, îți dorim o vacanță frumoasă, cu experiențe pe cinste!