Dacă ești în căutarea unei vacanțe în care să explorezi lumea arabă, alege ca destinație turistică Ras al Khaimah, cel mai nordic dintre cele 7 emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite. Deși, ocupă doar 2% din suprafața întregii țări, beneficiază de cel mai divers relief, în comparație cu emiratele vecine.

Ras Al Khaimah înseamnă în arabă primul dintre emirate sau vârful cortului. Într-adevăr, este pe locul întâi la frumusețe și aventură. Plus că poate fi vizitat și când la noi e iarnă, ca să te bucuri de un concediu cu vreme caldă, munți deșertici, plaje retrase, mare, liniște și o experiență culturală autentică, prin care cunoști specificul lumii arabe.

Când este cea mai bună perioadă de călătorie în Ras al Khaimah

Cel mai indicat este să călătorești în Emirate la Ras al Khaimah începând cu luna octombrie până în martie și chiar aprilie, ca să nu prinzi călduri foarte mari. În perioada propusă, temperaturile sunt de 24-28 de grade C, în timpul zilei. Nu uita, însă, că seara este mai răcoare, pentru că te afli într-un climat deșertic.

Și iarna este un moment bun pentru vacanțe în zonă, fiindcă vremea este plăcută, iar minimele de temperatură sunt de 15°C. Nu-i de mirare, așadar, că Emiratele sunt o destinație preferată pentru sărbătorile de la sfârșit de an. Totuși, în cea mai friguroasă lună, care este ianuarie, nu este indicat înotul pentru că apa mării este rece.

Deci, lunile de iarnă și primăvară reprezintă cel mai bun moment pentru a călători în Ras al Khaimah. Te vei bucura de temperaturi plăcute, de un soare blând care strălucește între 8 și 10 ore zilnic și de nopți răcoroase și plăcute.

Condiții de călătorie în Ras al Khaimah

Pentru un concediu în Ras al Khaimah, nu ai nevoie de viză, dacă vacanța ta nu depășește 60 de zile. Îți trebuie, totuși, un pașaport valabil minim șase luni de la data intrării în Emirate. Nu sunt valabile pașapoartele temporare, așa că, pregătește-ți din timp un document valid.

Recomandări de ținută și conduită în Ras al Khaimah

Pregătește bagajul ca și cum ai merge la mare și la munte, în același timp. Asigură-te că ai ochelari și creme antisolare cu factor mare de protectie și haine potrivite pentru excursii alpine, pentru că munții din emirat și nopțile în deșert necesită un echipament special.

Totuși, nu uita că vizitezi o țară arabă în care sunt reguli stricte. Ținutele provocatoare nu sunt acceptate iar femeile trebuie să poarte haine care să le acopere decolteul și umerii, fuste și pantaloni care sa treaca de genunchi. În cadrul resorturilor, regulile sunt relaxate, dar, ai grijă atunci când pleci în excursii sau mergi la muzee și lăcașuri de cult. La intrarea în moschei, femeile trebuie să se descalțe și să aibă capul acoperit cu o eșarfă .

Cum ajungi în Ras al Khaimah

Cel mai bine este să mergi în vacanță în Ras al Khaimah prin intermediul unui touroperator sau agenție de turism care se ocupă de toate detaliile de rezervări,  transport aerian și transfer de la aeroport la hotel.

De obicei, se organizează curse charter până la aeroportul nordic Dubai International Airport și, apoi, un transfer de 45 de minute până la resorturile din Ras al Khaimah. Dacă zborul este cu aterizare pe aeroportul din sud, Al Maktoum, distanța este mai mare, și, timpul de transfer se dublează. 

Unde stai în Ras al Khaimah

Opțiunile de cazare sunt diverse în Ras al Khaimah iar deviza gazdelor este lux la prețuri accesibile. Poți să stai aproape de plajă, la Waldorf Astoria Ras Al Khaimah, într-un resort de lux pe una dintre insulele artificiale din Al Marjan sau în apropierea  deșertului, la Ritz-Carlton.  

Te bucuri de confort de 5 stele în resorturi all inclusive ca Al Hamra Residence, Al Hamra Village Golf & Beach Resort, Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort, Hilton Garden Inn Ras Al Khaimah, Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, Rixos Bab Al Bahr, The Cove Rotana Resort Ras Al Khaimah, The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah.

De asemenea, te poți caza și la hoteluri de 4 stele precum Acacia by Bin Majid Hotels & Resort, DoubleTree by Hilton Ras Al Khaim, Golden Tulip Khatt Springs Resort & Spa, Mangrove by Bin Majid Hotels & Resorts, Smartline Ras Al Khaimah Beach.

Cu ce te deplasezi în Ras al Khaimah

Ca să explorezi toate frumusețile naturale și culturale din Ras al Khaimah, alege tururi ghidate pe care hotelurile le organizează zilnic pentru grupuri de turiști. Distanțele între diverse obiective sunt destul de mari, drumurile sunt bune, așa că deplasarea cu minibus sau autocar este cea mai indicată.

Ce obiective turistice vizitezi în Ras al Khaimah

În vacanța la Ras al Khaimah, ai prilejul să cunoști frumusețile autentice ale lumii arabe. Iată care sunt cele mai importante obiective și atracții turistice din acest emirat:

  • plajele retrase și zonele pentru sporturi nautice din Golful Persic;
  • munții Hajar, renumiți pentru traseele de aventură și excursii în deșert;
  • Jebel Jais, cel mai înalt munte din Emirate și unde se află cea mai lungă tiroliană din lume;
  • Muzeul Național Ras Al-Khaimah;
  • Fortul Dhayah, cel mai spectaculos bastion din Emirate;
  • orașul fantomă Al Jazirah Al Hamra; 
  • Izvoarele termale Khatt Springs;
  • situl arheologic Shimal, aflat în patrimoniul UNESCO;
  • parcul acvatic Ice Land Water Park. 

Alege o vacanță în Ras al Khaimah pentru o experiență arabă veritabilă în care confortul și luxul întâlnesc natura sălbatică și spiritul de aventură.