stelvio italia

Autostrazi nesigure, drumuri de acces inguste sau curbe ametitoare sunt doar cateva exemple care pot descrie perfect cele mai periculoase drumuri din lume.

Numarul victimelor accidentelor rutiere care se petrec pe aceste drumuri sunt in crestere de la un an la altul, iar pericolul pandeste la orice pas. Desi sunt cunoscute pentru evenimente mai putin fericite, drumurile din lista pe care ti-o vom prezenta imediat reprezinta un magnet pentru turisti.

1. Autostrada Sichuan-Tibet, China

autostrada sichuan-tibet

*Sursa foto: HTU/Shutterstock.com

Autostrada Sichuan-Tibet leaga orasul Chengdu de regiunea Tibet. Cu o structura destul de veche si numeroase accidente petrecute din vina caderilor de pietre de pe versantii muntilor, autostrada este cel mai periculos drum din China si este cu siguranta un loc in care nu vrei sa te afli in conditii de vreme rea.

2. Stelvio, Italia

stelvio

*Sursa foto: Olena Zubach/Shutterstock.com

Stelvio este situat la peste 2700 de metri altitudine, fiind cea de-a doua sosea asfaltata din muntii Alpi in topul celor mai inalte drumuri din Italia. Curbele stranse si suprafata carosabila ingusta fac din Stelvio unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Desi accidentele nu sunt atat de frecvente ca in cazul autostrazii Sichuan-Tibet din China, riscul lor este crescut, iar sansele de supravietuire sunt minime.

3. Zoji, India

Zoji

*Sursa foto: Rudra Narayan Mitra/Shutterstock.com

Cunoscuta pentru nesiguranta drumurilor si infrastructura slabita, India are nenumarate drumuri care reprezinta un adevarat pericol public. Zoji La este un drum situat la mare altitudine intre localitatile Srinagar si Leh. Portiunea de drum periculoasa este singura cale de acces catre regiunea Ladakh, astfel ca este des tranzitata de camioane care transporta alimente sau obiecte de uz casnic. Din cauza pericolului crescut de alunecari de teren din zona, atunci cand vremea este nefavorabila drumul este inchis.

4. Guoliang, China

guoliang

*Sursa foto: 52691989/Shutterstock

Revenim in China, in regiunea Henan, unde se afla un drum serpuit extrem de periculos care te poarta cand de-a lungul versantului, cand direct prin interiorul muntelui. Guoliang este o sosea care desi nu este intens circulata, poate sa iti dea ceva palpitatii. Chiar daca peisajele din zona iti taie respiratia, vei fi mult prea concentrat la drum sa le poti admira.

5. Autostrada Karakoram, Pakistan

karakoram

*Sursa foto: Hanafi Latif/Shutterstock.com

Supranumita si “autostrada prieteniei”, autostrada Karakoram face legatura intre China si Pakistan. Aflata la nu mai putin de 4693 de metri altitudine, Karakoram este cel mai inalt drum international asfaltat. Desi partea situata pe teritoriul Chinei este usor de parcurs, partea pakistaneza nu este nici macar pavata cu pietre. Aventura incepe imediata dupa ce treci granita dintre cele doua tari, iar miza care se afla in joc este chiar viata ta. Setea de adrenalina aduna an de an sute de mii de curiosi care vin sa parcurga drumul dintre China si Pakistan.

6. North Yungas, Bolivia

Bolivia

*Sursa foto: Steffen Foerster/Shutterstock.com

De la “autostrada prieteniei” din Pakistan, trecem la “drumul mortii” din Bolivia. North Yungas, cunoscut si sub denumirea de “drumul mortii” este un veteran in topurile celor mai periculoase drumuri din lume. Se estimeaza ca cel putin 200 de turisti mor anual in incercarea de a parcurge acest drum. Fiind construit pe o suprafata abrupta si lipsita de orice parapet sau bordura, North Yungas este extrem de periculos chiar si in zilele insorite. O clipa de neatentie si vehiculul poate sa derapeze si sa cada in gol de la mii de metri inaltime.

*Sursa foto principala: PHB.cz (Richard Semik)/Shutterstock.com