*Sursa foto:  Alena Ozerova/Shutterstock.com

Filipine este o tara insulara din sud-estul Asiei pe care turistii adesea o trec cu vederea. De ce? N-am putea spune cu exactitate, deoarece cu siguranta motive sunt suficiente pentru a o vizita. Cel mai probabil lipsa unei campanii puternice de promovare si destinatiile foarte populare din zona i-au stirbit acesteia din potentialul turistic pe care il prezenta mai ales pentru turistii europeni si americani. 

Totusi, asa cum am mentionat si in titlu, Filipine nu este deloc o destinatie de neglijat, ci dimpotriva. Cu plaje superbe, numeroase activitati interesante si localnici primitori, Filipine merita pusa pe lista urmatoarelor destinatii exotice. Pentru cei care ajung pentru prima data in Filipine este bine de stiut ca acest teritoriu indepartat a trecut prin mai multe “epoci de influenta”, aflandu-se sub controlul spaniolilor, americanilor si, mai tarziu, al japonezilor. Numeroasele influente asupra carora a fost supusa, a transformat aceasta tara aparent anosta intr-una dintre cele mai vibrante si diversificate culturi din sud-estul Asiei. Descopera si tu acest paradis ascuns, intr-un circuit de vis in cele mai populare destinatii:

Viziteaza Filipine cu Dertour

Asa cum te-am obisnuit, organizam cele mai tari circuite pentru clientii nostri. Una dintre cele mai noi vacante lansate urmareste explorarea unui tinut nemaipomenit, adesea trecut cu vederea de catre turistii necunoscatori. Filipine este unul dintre acele locuri in care localnicii se imprietenesc numai decat cu turistii si ii ajuta sa se integreze imediat in peisajul local. Pe langa faptul ca zambesc mereu sunt curiosi si sunt interesati de locurile din care oaspetii lor provin, filipinezii obisnuiesc sa cante si sa danseze cu orice ocazie,  molipsindu-i pe toti cu starea lor de bine.

*Sursa foto: R.M. Nunes/Shutterstock.com

Trecem de la ospitalitatea localnicilor la spectaculoasele formatiuni ce se gasesc in cele peste 7000 de insule ce apartin de statul Filipine. Fiind una dintre cele mai mari grupari insulare, Filipine se mandreste cu ogramada de obiective turistice ce nu pot fi trecute cu vederea: insula Boracay, Parcul National Puerto Princesa, insula Mactan,  situata foarte aproape langa o alta destinatie turistica populara – insula Cebu, Parcul Rizal din capitala tarii – Manila, Ocean Park din Manila si Parcul Tematic Enchanted Kingdom. Dupa cum ai observat n-am mentionat nimic de plaje, asta pentru ca toate sunt extraordinare, majoritatea aflandu-se in topul celor mai curate si frumoase plaje din lume.

Dertour iti propune sa descoperi toate cele de mai sus si nu numai, la inceputul lunii februarie intr-un circut inedit ce cuprinde doua dintre locatiile de top din Filipine: Manila si Boracay.

Manila. Divizat in 16 sectoare distincte, Manila este un adevarat “vulcan” cultural. Ingloband mai multe influente si radacini culturale, Manila a reusit sa obtina una dintre cele mai diverse populatii din sudul continentului. Desi vibe-ul general al orasului nu aduce a destinatie exotica, Manila este de cele mai multe ori punctul prin care turistii ajung in tara si din acest motiv este unul dintre cele mai vizitate locuri din Filipine. “Jungla de asfalt”, asa cum mai este adesea numita de catre filipinezi, este un oras pe cat de divers, pe atat de interesant. Pe langa numeroasele obiective turistice istorice, turistii se declara extrem de incantati de viata de noapte din Manila si de mancarurile extrem, extrem de delicioase.

*Sursa foto: Jon Bilous/Shutterstock.com

Lista principalelor obiective turistice cuprinde urmatoarele locuri:

  • Baywalk – un parc liniar situat in apropierea portului din oras, faimos datorita apusului splendid ce poate fi admirat de aici.
  • Chinatown – unul dintre cele mai mari cartiere chinezesti din intreaga lume, Chinatown din Manila te incanta cu preparatele traditionale si aromele specifice culturii chinezesti.
  • Altarul Mabini – fosta casa a lui Apolinario Mabini, un avocat care s-a facut remarcat in lupta pentru independenta tarii, reprezinta una dintre cele mai valoroase edificii culturale si istorice ale orasului.
  • Ocean Park – un adevarat spectacol al naturii, Ocean Park este locul ideal in special pentru cei mici.
  • Intramuros – un zid imens pastrat inca de pe vremea ocupatiei spaniole.

Boracay. Dupa “Jungla de asfalt” a venit randul paradisului exotic din Boracay. Intesata cu plaje intinse cu nisip alb, insula Boracay este declarata “Raiul pe Pamant”. Nu, nu trebuie sa ne crezi pe cuvant nici pe noi, nici pe cei care se declara fascinati de frumusetea acestui loc. Viziteaza-l chiar tu si spune-ne care este parerea ta!

*Sursa foto: R.M. Nunes/Shutterstock.com

Descopera Manila si Boracay la numai 1449 EUR/persoana cu Dertour! Servicii incluse:

– Transport cu avionul pe ruta Bucuresti-Manila-Bucuresti
– Transport cu avionul pe ruta interna Manila-Boracay-Manila
– 1 bagaj de cala de 20 kg / persoana si 1 bagaj de mana de 5kg / persoana pe ruta Bucuresti-Manila-Bucuresti
– 1 bagaj de cala de 10 kg / persoana si 1 bagaj de mana de 5kg / persoana pe ruta Manila-Caticlan Airport/Boracay-Manila
– Taxe de aeroport
– Transferuri Aeroport Manila – Hotel Manila si retur cu shuttle bus
– Transferuri Aeorport Caticlan – Hotel Boracay si retur cu shuttle bus si ferry combinat
– Cazare 8 nopti in hoteluri de 4 stele
– mic dejun

Mai multe detalii si rezervari pe www.dertour.ro/circuit-filipine/