https://unsplash.com/photos/Cl10giNfsZs

Vrei ca anul acesta să petreci Revelionul departe de agitația orașului? Te-ai hotărât să alegi o cabană retrasă în mijlocul munților, un orășel muntenesc cochet sau un sejur pe pârtie, într-o stațiune montană. Muntele, cu aerul său curat și peisajele superbe este mereu o alegere inspirată pentru vacanța de Revelion.

Aici te poți relaxa, poți face sport și drumeții, fără a renunța neapărat la petrecerea cu muzică și dans din noaptea dintre ani. Oricare variantă de excursie ai alege, vei avea cu siguranță satisfacția unei vacanțe reușite, pentru că la munte toată lumea se simte bine.

Tipuri de vacanțe la munte

Experiențele la munte pot fi foarte diferite, în funcție de zona și tipul de cazare alese. Înainte de a rezerva sejurul de Revelion, gândește-te ce fel de vacanță îți dorești. Cât de activ vrei să-ți petreci timpul, cu cine călătorești și ce ai vrea să faci în noaptea de Revelion. În funcție de aceste aspecte, ai mai mai multe variante de vacanță. Iată care sunt acestea.

Petrece împreună cu familia, într-o cabană

Dacă vei petrece vacanța de Revelion cu un grup mic de prieteni sau cu familia, una dintre variantele cele mai convenabile este să închiriați o cabană, într-un sat de munte. Astfel, veți avea la dispoziție întreg spațiul doar pentru voi și veți putea face lucrurile exact așa cum vă doriți. Asta înseamnă că puteți sta în curtea cabanei, la un pahar de vin fiert sau un grătar, că vă puteți juca jocuri sau face drumeții. Avantajele unei astfel de vacanțe sunt libertatea de organiza totul după propriile reguli și dorințe și intimitatea care se crează atunci când petreci vacanța exclusiv cu prietenii sau familia. Printre dezavantaje se numără faptul că trebuie să vă organizați singuri cu mâncarea și partea de curățenie.

Revelion tradițional, la o pensiune de munte

O variantă foarte iubită de români este petrecerea Revelionului in Romania, la resorturi sau pensiuni din zonele cu tradiții populare puternice. Poți alege Maramureș, Bucovina sau un sejur în Transilvania, pentru a experimenta o vacanță plină de tradiții și delicii culinare. Proprietarii acestor pensiuni se pregătesc din timp pentru sărbători, astfel că turiștii au parte de surprize plăcute, atât din sfera gastronomiei, cât și în ceea ce privește programul artistic. La o astfel de pensiune sunt cel mai adesea invitați colindători sau ansambluri care prezintă obiceiurile zonei (Capra, Ursul, Căiuții). În plus, masa de Revelion va fi plină de bunătăți tradiționale. În plus, vei putea admira peisajele de basm, vei avea parte de distracție, voie bună și, dacă ai puțin noroc, de zăpadă din belșug.

https://unsplash.com/photos/S-llxYh3GzI

Revelion relaxant, la spa

Te-ai gândit până acum că ți-ai putea petrece Revelionul în jurul unei piscine acoperite? O vacanță de iarnă la spa înseamnă relaxare deplină, astfel încât să intri în noul an odihnit și în armonie cu tot ce te înconjoară. Dacă îți surâde această idee, caută o ofertă de revelion la Băile Felix sau altă stațiune balneară. Poți alege un hotel sau un complex turistic care are centru spa și oferă servicii de masaj, împachetări, băi termale, sală de fitness și alte facilități pentru relaxare. Vei petrece astfel un Revelion odihnitor care te va ajuta să te echilibrezi și să privești cu optimism anul care urmează. 

Petrecere la restaurantul hotelului

Dacă te numeri printre persoanele care consideră că fără muzică și dans nu este Revelion, află că și la munte poți avea parte de o petrecere fabuloasă în noapte dintre ani. Majoritatea hotelurilor din zonele montane care oferă sejururi de sărbători organizează mese festive, cu muzică și dans, pentru toate gusturile. Ai nevoie numai să împachetezi ținuta de Revelion și să aduci cu tine și voia bună și cheful de distracție.

Artificii în centrul orașului 

Miezul nopții dintre ani este magic atunci când admiri focurile de artificii. Se spune că acest obicei care se practică în toată lumea își are originile în credințele străvechi că sunetele asurzitoare și luminile puternice ar alunga spiritele rele din calea noului an. Dacă îți place să admiri artificiile și să închini un pahar de șampanie la miezul nopții, o poți face în piețele centrale din orașele montane, precum Brașov sau Sibiu.

https://unsplash.com/photos/pmfJcN7RGiw

Revelionul pe pârtie

Pentru persoanele active, care iubesc sporturile de iarnă, ce modalitate de a întâmpina noul an poate fi mai frumoasă decât o tură pe pârtie. Unele pârtii mențin nocturnele aprinse în noaptea de Revelion până după ora 00.00, astfel că turiștii pot petrece Revelionul în clăpari, la un pahar de vin fiert. De altfel, dacă ești pasionat de schi sau snowboard, este foarte probabil să petreci întreaga ta vacanță de Revelion la schi. Alege o pensiune sau hotel la Predeal sau la Poiana Brașov, pentru a fi cât mai aproape de pârtie.

Unde poți face Revelionul la munte?

Dacă te-ai hotărât ce fel de vacanță îți dorești, nu mai rămâne decât să alegi locul perfect. Iată câteva sugestii.

Revelion la Poiana Brașov

Poiana Brașov rămâne regina stațiunilor de pe Valea Prahovei și este în fiecare iarnă destinația preferată a mii de turiști. De ce o aleg atât de mulți români? Pentru că oferă servicii de cazare ireproșabile și oferă nenumărate posibilități, pentru toate gusturile. Aici poți face oricare dintre vacanțele descrise mai sus. Alege un Revelion la Poiana Brașov dacă îți dorești să schiezi sau să faci drumeții, dar și dacă îți dorești o petrecere pe cinste în noaptea de Revelion. Poiana Brașov are avantajul de a fi situată foarte aproape de orașul cu același nume, care oferă multe obiective de vizitat, restaurante cu preparate delicioase și magazine pentru cei pasionați de shopping.

Revelion pe culoarul Rucăr-Bran

Culoarul Rucăr-Bran este o zonă foarte pitorească, în care poți petrece o vacanță de Revelion de neuitat. Pensiunile din această zonă sunt amplasate în mijlocul unor peisaje superbe, unde poți petrece vacanța în tihnă alături de cei dragi. În plus, dacă alegi să faci Revelionul la Bran poți vizita castelul lui Vlad Țepeș, de care se leagă atât de multe legende și mister. 

Revelion la Sinaia

Puține stațiuni montane au parte de istoria bogată și tumultuoasă a Sinaiei. Acest orășel montan cochet este strâns legat de istoria monarhiei din România de la care a moștenit câteva dintre cele mai frumoase clădiri. O vacanță de Revelion la Sinaia îți va permite să te bucuri de Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Cazinoul sau gara din Sinaia. În plus, vei putea face drumeții, iar dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, pârtia Vârful cu Dor este una dintre cele mai apreciate de schiorii profesioniști.

Revelion la Covasna

Dacă vrei să-i faci corpului tău un cadou de Anul Nou, îi poți oferi o vacanță de relaxare într-unul dintre orașele cu cel mai curat aer din România. Orașul Covasna este înconjurat de munți acoperiți cu păduri care oxigenează permanent aerul, făcându-l astfel perfect pentru o vacanță în care să detoxifici organismul. Alege un hotel în Covasna cu centru spa și te vei bucura astfel de o vacanță relaxantă, din care atât corpul cât și mintea vor avea de câștigat.

Vacanță în Maramureș 

Dacă ți-ai propus să petreci un Revelion tihnit, să simți că timpul curge lin, să te bucuri de bucate tradiționale și obiceiuri populare păstrate din generație în generație, îți recomandăm să te orientezi către Maramureș. Alege o pensiune într-unul dintre satele pitorești din nordul țării, întâlnește pe localnicii, gustă din preparatele de porc, din cozonac și bea o horincă. Vei simți astfel adevăratul spirit românesc de sărbători.

Revelion la Sibiu

Unul dintre orașele montane încărcate de istorie, tradiție și civilizație, Sibiul este o destinație minunată pentru vacanța dintre ani. Te poți plimba pe străduțele cochete, poți vizita Piața Mare și Piața Mică, precum și muzeul Brukenthal. Iar când vine vorba de gastronomie, Sibiul este recunoscut pentru deliciile sale culinare transilvănene, cu influențe săsești și maghiare. 

Ai, așadar, nenumărate opțiuni, în funcție de felul în care vrei să-ți petreci vacanța de Revelion. România are zone muntoase foarte variate, care merită explorate în orice anotimp.