Sa fie oare Parisul sau poate…Venetia?

Ambele orase sunt cunoscute mai ales pentru faptul ca sunt orase romantice, pline de locatii specifice pentru indragostiti.

Imagineaza-ti ca te plimbi cu vaporasul pe Sena sau ca urci in Turnul Eiffel alaturi de persoana iubita. Sau, imagineaza-ti cum te plimbi pe stradutele Venetiei admirand frumusetea ce se afla in jurul tau.

Fiecare dintre aceste orase au ceva aparte, ceva dedicat iubirii, insa se spune ca adevaratul oras al iubirii este..Ljubljana.

Ljubljana, capitala Sloveniei, este un oras vechi incarcat de istorie. Legenda spune ca numele orasului vine de la cuvantul slavom “luba” care inseamna “iubit”.

O legenda greceasca spune ca Jason si argonautii sau, dupa ce au gasit lana de aur, au mers spre nord, spre raul Sava si apoi pe raul Ljubjanica. Au debarcat iar in drumul lor, intre orasele Vrhnika si Ljubljana, au gasit un lac inconjurat de o mlastina iar in acel loc Jason a invins un monstru. Monstrul din poveste este astazi simbolul orasului.

Fiecare oras isi are legenda sa, iar Ljubljana se pare ca nu face exceptie de la regula. Legenda dragonului nu numai ca a inspirat simbolul orasului de astazi dar si-a pus amprenta si asupra unui pod foarte cunoscut si indragit: Podul Dragonului (podul are de-a lungul sau mai multe statuete cu dragoni inaripati). Acest pod este considerat a fi cel mai frumos pod din secesiunea vieneza.

Farmecul orasului este dat atat de raul Ljubljanica, de numeroasele poduri construite peste rau si de absenta obiectivelor turistice foarte cunoscute. Astfel, Ljubljana este un oras micut (una dintre cele mai mici capitale ale Europei) in care te poti bucura de liniste si de farmecul cladirilor bine pastrate pe care le poti admira si astazi. Vrei o vacanta cu iubitul/iubita ta intr-un orasel in care sa fiti doar voi doi? Un city break in Ljubljana poate fi raspunsul.

Bucura-te de o plimbare in doi si cu vaporasul! Ljubljana este frumoasa oricum alegi sa o vizitezi, insa o plimbare cu vaporasul iti poate da o cu totul alta imagine asupra frumusetii acestui loc. Daca alegi sa faci plimbarea cu vaporasul in cusul serii vei avea o surpriza: poti servi la bord un pahar de sampanie alaturi de perechea ta!

Daca iti plac privelistile de ansamblu trebuie neaparat sa ajungi la Castelul din Ljubljana. Avand o vechime de peste 1000 de ani, castelul ofera si astazi o priveliste uimitoare asupra intregului oras. Merita sa ajungi aici macar o data!

Poate ca Ljubljana are ai putine de oferit din punct de vedere turstic decat ar avea Venetia sau Paris, insa cred ca isi merita numele de öras al iubirii” numai pentru faptul ca ofera liniste si intimitate vizitatorilor sai.