Cand te gandesti la o vacanta in Grecia, primele lucruri care iti vin in minte sunt plajele cu nisip fin, monumentele antice si branza feta. Probabil esti pasionat de miturile antice ale tarii olimpienilor si vrei sa vizitezi acest taram de poveste sau vrei doar sa te relaxezi la malul marii. Oricare ar fi scopul tau, nu e loc mai potrivit sa le faci pe toate decat Creta. Iar ca sa te ajutam sa iei mai usor o decizie, ti-am pregatit cateva oferte early booking de vacanta in Creta si un articol in care iti prezentam cateva dintre lucrurile care fac ca aceasta insula sa fie atat de speciala.

O insula populara, dar neexplorata

Creta este o destinatie foarte populara printre turistii din intreaga lume. Atat de populara, incat milioane de vizitatori ii calca pragul in fiecare an.

Marimea intimidanta a insulei si relieful muntos i-au impiedicat pe turistii mai putin curajosi sa se aventureze mai departe de partea nordica, ce abunda de hoteluri luxoase si restaurante gourmet, iar asta a ajutat la conservarea aspectului natural si salbatic al intreg teritoriului. Asa ca daca ai chef sa explorezi si sa redescoperi un loc pe care credeai ca il cunosti, iti recomandam sa iei la picior o parte din Creta ”neimblanzita”.

Diversitatea e uimitoare

Vrei sa petreci o zi intreaga pe plaja? In Creta poti! Vrei sa te aventurezi pe munte intr-o drumetie de cateva zile? Creta e locul perfect! Vrei sa explorezi marea cristalina si sa inoti alaturi de pesti colorati? Mergi in Creta! Pe bune, Creta e locul perfect pentru joaca, explorare si relaxare.

Peisajele se schimba rapid din plaje luxoase in munti neimblanziti si paduri salbatice, iar tu le poti vedea pe toate in timpul concediului. Aceasta insula aparent simpla ascunde o multime de comori si privelisti naturale care iti vor taia respiratia. Nu e de mirare ca tot mai multa lume o considera un adevarat continent in miniatura pentru ca da, e atat de colorata si ofertanta.

Mancare absolut delicioasa

Un alt motiv pentru care trebuie neaparat sa vizitezi Creta este gastronomia, atat de diversa si delicioasa incat nu vei sti cu ce sa incepi. In general, Creta este populara pentru varietatea mare de arome si ingrediente, insa daca e prima data cand vizitezi acest loc, s-ar putea sa fii putin sceptic cu privire la felurile de mancare traditionale.

Sigur, toate revistele si blogurile iti vor prezenta articole in care lauda gustul si aroma mancarurilor si a vinurilor din Creta, insa nimeni nu iti spune si cat de variat si inovativ este fiecare fel de mancare. Alege orice anotimp, orice ocazie sau orice sarbatoare si iti garantam ca mancarea nu te va dezamagi niciodata. Iar cel mai interesant lucru la bucataria cretana nu sunt ingredientele, ci modul neasteptat in care acestea sunt combinate si gatite.

Sursa foto: unsplash.com