Tarile din Peninsula Iberica nu sunt doar uluitor de frumoase, au si multa personalitate, sunt bogate in traditii si cultura, au localnici prietenosi, mancare delicioasa, hoteluri de lux, plaje superbe, stradute si case elegante si sunt numarul 1 in Europa la distractii. Un circuit prin Spania si Portugalia este o idee minunata pentru ca iti va dezvalui secretele unei civilizatii extraordinare, a unor oameni cu sange fierbinte si vei degusta cele mai savuroase preparate si vinuri din lume. Iata ce presupune un circuit in Spania si Portugalia…

 

Circuit de vis prin Europa: Spania si Portugalia!

 

Ziua 1. Bucuresti (Cluj, Timisoara) – Barcelona

 

Prezentare la Aeroportul Bucuresti Otopeni la ora 05.20 pentru zborul Bucuresti- Barcelona, cu  compania CSA (scurta escala la Praga).  Turistii din celelalte orase ale tarii pot utiliza zboruri ale unor companii care opereaza din orasele de domiciliu pentru destinatia Barcelona si care au zboruri apropiate ca data cu aceasta excursie. Dupa aterizare, transfer pentru cazare si cina la hotel in Costa Brava.

 

Ziua 2. Barcelona – Manastirea Monteserrat

 

Mic dejun. Incepem turul Barcelonei cu Catedrala Sagrada Familia, opera arhitectului Gaudi, Palatul Regal, Parcul Guell, Gradina Botanica din Parcul Montjuic, celebra Ramblas, Piata Catalunia.

 

Timp liber pentru shopping, vizitarea Muzeului Picasso sau excursie optionala (20 euro) la Montserrat, unde admiram celebra Manastire construita pe stancile abrupte ale muntelui Montserrat, renumit loc de pelerinaj.

 

Intoarcere in Barcelona pentru impresionantul spectacolul de sunet si lumini “Fantana Magica. Cazare si cina la acelasi hotel.

 

Ziua 3. Zaragoza – Madrid (620 km)

 

Dupa micul dejun, plecare spre Madrid. Pe traseu oprim in Zaragoza la Basilica St. Maria del Pilar si la Catedrala La Seo del Salvador. Seara incepem turul panoramic cu autocarul in capitala Spaniei: Piata si fantana Cibele, Puerta del Sol, Piata Mayor, Buevardul Grand Via, Piata Spaniei cu Monumentul lui Cervantes si Palatul Regal. Cazare la Madrid.

 

Ziua 4. Madrid – El Escorial  (150 km)

 

Mic dejun. Utilizand transportul public, dedicam intreaga dimineata explorarii Palatului Regal a faimosului Muzeu Prado. Timp liber in Madrid sau optional excursie (15 euro) la Escorial, simbol al Spaniei. Manastirea, resedinta a Regelui Spaniei, muzeu si important nucleu de cultura, a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO. Cazare la Madrid.

 

Ziua 5. Toledo – Crodoba – Granada  (595 km)

 

Mic dejun. Plecare spre sud catre Andaluzia, cea mai impresionanta regiune a Spaniei. Pe traseu oprire la Toledo – fosta capitala a tarii, adevarat “oras-muzeu” in care a trait si creat faimosul El Greco. Vom admira Catedrala, Sinagoga, Biserica San Juan si podul San Martin cu zidurile fortaretei medievale. Dupa-amiaza vizitam Cordoba, renumita prin Moscheea transformata in Catedrala dupa reconquista si Juderia, vechiul cartier evreiesc, cu stradute inguste si balcoane cu flori. Cazare la Granada.

 

Ziua 6. Granada – Costa del Sol – Gibraltar  (255 km)

 

Mic dejun. Incepem vizita in Granada cu Complexul Alhambra, cel mai important monument de arta islamica din Spania, resedinta a suveranilor mauri si ulterior a Regilor Catolici. Aici admiram vechea fortareata Alcazaba, Palatul Nasrid, Gradinile si Palatul Generalife, resedinta de vara a califilor, dar si replica crestina din Palatul lui Carol al V-lea.

 

Timp liber pentru a vizita Catedrala cu renumita Capilla Real. Strabatem Costa del Sol, cu statiuni renumite ca Torremolinos sau Marbella, pentru a ne caza in Algeciras. Optional (20 euro), excursie in Gibraltar, teritoriu Britanic superb amplasat la poalele stancii omonime. In rezervatia Upper Rock exista o colonie de macaci, care incanta micii vizitatori, iar pentru pasionatii de shopping, zona comerciala a orasului este un adevarat paradis. Intoarcere la hotel pentru cazare.

 

Ziua 7. SEvilla – Algarve – Lisabona (625 km)

 

Mic dejun. Plecare spre Sevilla, al 4-lea oras ca marime din Spania, unde vom vizita Piata Spaniei, Turnul de Aur, Bario Santa Cruz si Palatul Alcazar. In apropiere de Alcazar se inalta Catedrala, a 3-a din lume ca marime, decorata cu 2,5 tone de aur si lemn de mahon adus de Conquistadori din Lumea Noua si loc de odihna al lui Cristofor Columb.

 

Parasind Spania, ne indreptam spre Lisabona, urmand zona de coasta Algarve. Seara sosire si cazare in Lisabona.

Ziua 8. Lisabona – Cascais – Estoril

 

Mic dejun. Traversand enormul pod Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, pornim explorarea capitalei portugheze pietonal si cu transportul public: Turnul din cartierul Belem si Manastirea Jeronimos, reprezentative pentru curentul manuelin. Urmeaza Piata Comertului si cartierul Baixa, apoi timp liber pentru shopping sau vizita la Ocenarium, unul din cele mai mari acvarii din lume. Dupa-amiaza, optional (15 eur) excursie in renumitele statiuni de pe malul Atlanticului, Cascais si Estoril. Intoarcere la hotel pentru cazare.

 

Ziua 9. Sintra – Cabo da Roca- Fatima – Coimbra (290 km)

 

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala in Sintra, orasel de un pitoresc aparte intrat in Patrimoniul UNESCO datorita elegantelor palate construite aici (inclusiv resedinta de vara a fostei case regale). In continuarea excursiei optionale (ambele 20 euro), deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct din Europa. La prnnz, plecare spre Fatima, renumit centru de pelerinaj. Pe traseu se vor admira capodoperele goticului prtughez, Manastirile Alcobaca si Batalha. Seara sosire si cazare la Coimbra.

 

Ziua 10. Coimbra – Porto – Santiago de Compostela (335 km)

 

Mic dejun. In Coimbra, unde s-a infiintat Åsi una din primele Universitati din Europa, vizitam Catedrala din sec. XII si cartierul Baixa, cu stradure inguste, cafenele, mici pravalii si hoteluri de familie sau cochete magazine moderne.

 

Vechea catedrala, cea mai bine conservata catedrala in stil Romanic din Portugalia care a supravietuit Reconquistei. Plecare spre Porto, al 2-lea oras ca marime al tarii, unde vom admira Catedrala, Biserica Sf. Francisc cu un amestec unic de gotic si decoratiuni extrem de laborios executate, Palatul Episcopal si Podul Dom Luis. Sosire si cazare la Santiago de Compostela.

 

Ziua 11. Santiago – Leon – Burgos (545 km)

 

Mic dejun. Santiago de Compostela a devenit cel mai important punct al “Drumului Pelerinilor” in evul mediu, dupa descoperirea mormantului apostolului Iacob cel Mare.

 

Catedrala din sec. XI care ii poarta numele este cea mai grandioasa constructie in stil romanic din Spania, iar Palatul Episcopal si Universitatea din sec. 15 sunt alte atractii ale orasului. Continuam traseul spre Leon, unde in 1188 s-a infiinat “Cortes de Leon” unul din primele Parlamente din Europa. Vizitam Biserica San Isidoro, Panteonul, cu picturi excelent conservate si Catedrala, care domina practic toata asezarea. Seara, sosire si cazare la Burgos.

 

Ziua 12. Burgos – Bilbao – Biarritz – Lourdes (750 km)

 

Mic dejun. Vizita in Burgos, faimos prin maiestoasa Catedrala datand din 1222, cu mormantul legendarului El Cid. Traversam Tara Bascilor cu o scurta oprire in Bilbao, pentru a admira arhitectura inedita a Muzeului Guggenheim, apoi ne indreptam spre Franta, unde ne vor incanta plajele cu nisip fin si apele azurii ale golfului Biscaya din binecunoscuta statiune Biarritz. Cazare in zona Lourdes.

 

Ziua 13. LOURDES- ANDORRA- COSTA BRAVA (465 km)

 

Mic dejun. In Lourdes, unul dintre cele mai renumite locuri de pelerinaj din lume, cu peste 5 milioane de pelerini anual, se viziteaza Biserica in stil romanic Sacre Coeur. In grota unde se considera ca au avut loc aparitiile Sfintei Fecioare, se spune ca izvoarele au puteri vindecatoare. Traversam Pirineii catre micul Principat al Andorrei, paradis tax free pentru iubitorii de shopping. Cazare si cina pe Costa Brava.

 

Ziua 14. Costa Brava

 

Mic dejun. Zi libera. Ne vom bucura de un soare strslucitor, o mare incredibil de frumoasa, de spiritul latin exuberant, de multitudinea de optiuni de petrecere a timpului liber: restaurante, piscine, discoteci, cluburi. Cina si cazare in acelasi hotel pe Costa Brava.

 

Ziua 15. Barcelona – Bucuresti

 

Mic dejun. La ora 10.00 transfer la aeroport pentru zborul spre tara, cu escala la Praga. Sosire in Bucuresti Otopeni in jurul orei 00.25.

 

Durata: 15 zile

 

Perioada valabilitate: 04/05/2012 – 30/08/2012

 

Categorie hotel: 2/3 stele

Transport: – avion si autocar.

 

Facilitati hotel:

Cazari: 14 cazari cu mic dejun inclus, in hotel de 3* sau 2*;  bonus: 4 cine in Costa Brava.

 

Nu sunt incluse:

– taxe aeroport + transfer aeroport – hotel – aeroport 155 €;
– asigurarea medicala;
– intrarile la obiective si ghizi locali;
– vizite optionale: Montserrat, Escorial, Gibraltar, Cascais + Estoril, Sintra + Cabo da Roca – (minim 25 pers);
– alte facilitati decat cele mentionate in oferta.

 

Observatii:

 

SUPLIMENTE
Suplim. SINGLE – 259 €
COPIL 6-12 ani – 739 €
Al 3-lea adult in camera – 779 €

 

NOTA: Ordinea cazarilor si vizitarea din fiecare zi a obiectivelor turistice se pot modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.

 

ORAR ZBOR (INFORMATIV)

 

Bucureşti – OTOPENI cursa CSA decolare 07.20
Aterizare PRAGA 08.15
PRAGA cursa CSA decolare 10.30
Aterizare BARCELONA 12.50

 

BARCELONA cursa CSA decolare 13.35
Aterizare PRAGA 16.00
PRAGA cursa CSA decolare 21.35
Aterizare OTOPENI 00.25

 

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile!

 

Recomandarile noastre: – asigurare medicala.

 

Oferta include: bilet avion Bucuresti – Barcelona – Bucuresti (compania CSA), transport cu autocar 2-4*, exceptie zilele 4,8 si 14 (contra cost – transport public), 14 cazari cu mic dejun in hotel de 3* sau 2*, bonus 4 cine in Costa Brava, ghid insotitor din partea agentiei in zilele 2-14 inclusiv, asistenta turistica.

 

Tarif:

– plecare din 04 mai: de la 795 euro/persoana (loc in camera dubla)/sejur.

– plecare din 30 august: de la 825 euro/persoana (loc in camera dubla)/sejur.

 

Alte detalii aici!