World Tourism Organization UNWTO este cea mai mare organizatie de turism din lume si in fiecare an realizeaza un top al celor mai populare destinatii alese de turisti. Daca in anii trecuti, tari europene precum Anglia, Spania si Italia se aflau in fruntea listei, anul acesta in top au patruns si tari precum Statele Unite, China si Malaysia. Se pare ca turistii se indreapta mai nou spre destinatii mai exotice sau mai greu accesibile. Tu unde ti-ai propus sa-ti faci vacanta anul acesta?

Iata mai jos cele mai vizitate tari din lume

1. Franta

Franta ramane in top si se pare ca nicio alta destinatie de vacanta nu o poate detrona. Principalele atractii din Franta spre care se indreapta turistii raman Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Bordeaux si Provence. In Franta poti ajunge foarte usor atat cu autocarele Eurolines, cat si cu bilete de avion si oferte promotionale recomandate de Dertour.

2. Statele Unite ale Americii

Nu doar cei care viseaza la celebritate si la o viata mai buna se indreapta spre America, ci si turistii dornici sa se distreze si sa descopere minunile “lumii noi”. Orasele cele mai vizitate din America sunt: New York, Los Angeles, Las Vegas, Washington D.C. si San Francisco. Daca iti doresti o calatorie de neuitat in America, un specialist Dertour iti poate organiza vacanta de vis.

3. China

Turistii se indreapta in valuri spre China, nu mai putin de 55 milioane de calatori vizitand aceste pamanturi anual. Principalele atractii sunt: Beijing, Hong Kong si Shanghai, dar si nordul tarii, spre granita cu Mongolia.

4. Turcia

Turcia este o adevarata surpriza in acest top, ocupand o pozitie fruntasa datorita valului imens de turisti care se indreapta atat spre plajele si resorturile de 5 stele, cat si spre orasele traditionale, ca Istanbulul. Dertour iti pune la dispozitie din aceasta vara un Charter spre Turcia si multe alte oferte imbatabile!

5. Spania

Aflata altadata in top 3, Spania a decazut de cand economia sa nu o duce tocmai bine. Se pare ca localnicii sunt mai preocupati de joburi si bani, decat de turism. Insa Spania ramane o destinatie perfecta de vacanta, cu plajele sale superbe, cu statiunile de vis si cu orasele desoebit de frumoase. Principalele atractii din Spania sunt: Barcelona, Madrid, Costa del Sol si Sevilla.

6. Italia

Italia are un turism foarte dezvoltat si nu mai putin de 40 milioane de calatori viziteaza aceasta tara superba anual. Este drept ca are cu ce:) Destinatii populare: Venetia, Roma, Milano, Coasta Amalfitana, Sicilia. Multi calatori au recunoscut ca se indreapta spre Italia doar pentru gastronomie, insa altii sustin ca si peisajele fac toti banii.

7. Malaysia

Malaysia a urcat rapid in acest top si se mentine pe o pozitie fruntasa, reusind sa surclaseze Thailanda. De ce? Bineinteles pentru preturile mici si frumusetile insulelor. Unde merg turistii? In Kuala Lumpur, Langkawi si Penang.

8. Mexic

Mexic-ul este o adevarata surpriza! Insa calatorii sustin ca aceasta tara iti poate implini toate visele: are cultura bogata, orase coloniale, festivaluri vibrante, plaje scaldate de ape turcoaz si preturi excelente. Peninsula Yucatan este cea mai interesanta in viziunea turistilor!

9. Marea Britanie

A scazut foarte tare in topul destinatiilor preferate de turisti si ne intrebam de ce… Londra ramane atractia principala si este secondata de Scotia si Tara Galilor.

10. Kenya & Tanzania

Este prima data cand in acest top patrund doua tari africane. Se pare ca turistii dornici de aventura si-au achizitionat in ultimul an bilete catre resorturile din Kenya si Tanzania, sperand sa vada animalele salbatice (Big Five) si sa mearga intr-un safari de neuitat.