Daca vara asta ai planuit sa profitii de una dintre ofertele Dertour in Turcia, afla ca te vei bucura de munti acoperiti de verdeata, ape adanci si albastre, plaje superbe si apusuri de soare arzatoare. Asa ca, inainte sa ajungi acolo, ti-am pregatit o lista cu cele mai frumoase plaje pe care trebuie neaparat sa le vezi in vara lui 2018.

Patara, cea mai lunga plaja a Turciei

Sursa foto: amazonaws.com/pacific-s3

Aceasta fasie de nisip alb nu numai ca este cea mai lunga plaja din Turcia, dar si cea mai frumoasa. Copiii vor iubi sa se joace in apa mica, iar tu te vei bucura de cateva ore de liniste si relaxare fara sa iti faci griji ca se vor rani. In partea de est s-a dezvoltat o frumoasa zona cu terase si cafenele, perfecte pentru a savura in liniste cafeaua de dimineata. In plus, aceasta zona se intinde printre ruinele romantice ale unui vechi oras roman.

 

Plaja Kabak

Sursa foto: https://flic.kr/p/pWHEM5

Plaja Kabak atrage in fiecare an multimi boeme care iubesc frumusetea naturala si salbatica a acestui mic colt de rai. Iar daca apreciezi pacea si simplitatea, va fi locul perfect pentru tine. Afla insa ca plaja nu dispune de multe baruri sau restaurante precum cele mai populare centre turistice, asa ca va trebui sa mergi pregatit cu ce crezi ca vei avea nevoie.

 

Plaja Cirali

Sursa foto: https://flic.kr/p/euQoHC

Aflata la aproximativ o ora de condus de Antalya, plaja Cirali este la ani-lumina distanta de centrele turistice aglomerate si agitate. Asa ca daca vrei sa te bucuri de cateva clipe de liniste, Cirali va fi locul potrivit. In jurul ei vei gasi cazare la preturi accesibile, restaurante cu mancare delicioasa si, cel mai important, un peisaj salbatic, strabatut pe alocuri de cateva umbrelute din paie. Iar la capatul plajei vei gasi ruinele orasului antic Olympos.

 

Plaja Iztuzu

Sursa foto: https://flic.kr/p/gS6deV

Una dintre cele mai neobisnuite destinatii din Turcia, plaja Iztuzu, se lauda cu nisipuri albe, insa principala sa atractie sunt cuiburile de testoase. Prezenta acestor adorabile reptile face din plaja Iztuzu un loc pe care nu il vei uita niciodata. In plus, la doar jumatate de ora de mers pe jos, gasesti si hotelul Dalyan, care te va intampina cu preturi avantajoase si privelisti spectaculoase catre mare.

 

Plaja Alanya

Sursa foto: https://flic.kr/p/wQYfzK

Plaja Alanya este cu adevarat spectaculoasa. Protejata de falnicii munti Taurus, Alanya a gazduit colonii de pirati in timpul Imperiului Roman si mai apoi a fost transformata intr-un mic oras in timpul ocupatiei turcilor din dinastia Seljuk. Asa ca pe langa nisipul fin si apa cristalina, plaja Alanya se lauda si cu numeroase situri arheologice pe care sa le vizitezi in caz ca ai chef sa inveti si putina istorie.