Craciunul a reprezentat intotdeauna un moment magic, atat istoric, cat si cultural. Fie ca iti plac luminile sclipitoare si ninsoarea abundenta, sau din contra vrei sa evadezi in tarile calde, un Craciun petrecut intr-o destinatie interesanta va fi unul pe care nu-l vei uita niciodata.

Haideti sa transformam sarbatorile de anul acesta in momente magice! Iata zece dintre aceste destinatii, pe care cu siguranta ti le vei aminti toata viata…

Cele mai frumoase destinatii de Craciun din lume!

1. Taos, New Mexico

Acest satuc magic te va incanta cu felinare stradale din hartie, numeroase traditii culturale si sarbatoarea ajunului. In ziua de Craciun poti da o fuga si la Taos Ski Resort.

2. Key West, Florida

Plajele de vis si vremea calda pot reprezenta o dorinta arzatoare chiar si de Craciun. Cel mai sudic punct din SUA te va incanta cu plaje ca la tropice, tururi in hanuri istorice sau cu croaziere romantice.

3. Castleton, Anglia

Satucul minuscul din inima Angliei este cu grija impodobit de Craciun. Colindele la lumina lumanarilor inauntrul pesterilor dau un farmec special acestei destinatii.

4. San Miguel de Allende, Mexic

Centru cultural in stil colonial spaniol, San Miguel de Allende este electrizant de Craciun. Poti asista la piese de teatru stradal, artificii, muzica live, sau la dansul din piata centrala, El Jardín. Nu rata nici specialitatile culinare de Craciun!

5. Trømso, Norvegia

Nu poti petrece un Craciun mai autentic ca in Trømso, o insula din vecinatatea casei lui Mos Craciun. Cu siguranta vei simti spiritul sarbatorii, admirand aurora boreala, mancand sanatos si bine, dandu-te cu sania trasa de caini sau zburand cu telegondola.

6. Quebec, Canada

Strazi pietruite si luminate, case din piatra din secolul al 16-lea si tone de zapada dau Quebec-ului o atmosfera europeana boema. Adauga veselia oamenilor si mancarea buna, si vei aprecia iarna mai mult decat orice anotimp.

7. Paraty, Brazilia

Situat intre Rio de Janeiro si São Paulo, Paraty este o bijuterie ascunsa a Braziliei. Vei fi vrajit de arhitectura coloniala portugheza, de plajele incredibile si de padurile tropicale ce se inalta pana la 1300 de metri.

8. Viena, Austria

Un oras clasic printre calatori, Viena nu trebuie ocolita de Craciun. Delicatesele si suvenirurile din pietele de Craciun, spectacolele de opera si dans si arhitectura indulcita cu decoratiile specifice iti vor transforma Craciunul intr-o sarbatoare feerica.

9. Londra, Anglia

Daca nu ai ajuns pana acum la Londra, de Craciun merita sa vizitezi noua capitala a Europei. Ce poti vedea si face in Londra: numai
orasul lui Sinatra. Mii de cuvinte sau de fotografii palesc in fata faptului de a trai aceasta experienta. Incearc-o!