Prefectura Halkidiki din nordul Greciei este considerata una dintre cele mai spectaculoase destinatii din aceasta tara. Plajele lungi cu nisip auriu, peisajele superbe, vegetatia luxurianta si satucurile pitoresti de la mal au transformat Halkidiki intr-o destinatie de vacanta preferata de turistii din intreaga lume. Asa ca daca te-ai hotarat sa mergi intr-o vacanta in Halkidiki all inclusive vara asta, noi iti oferim si mai multe motive sa o faci!

 

Plajele exotice

Sursa foto: visit-halkidiki.gr

Nicio vacanta in Halkidiki nu este completa fara o zi petrecuta pe una dintre plajele superbe. Peninsula Sithonia este faimoasa pentru regiunile intinse cu plaje ferite de ochii lumii, pentru ca nu multi turisti cunosc aceasta zona. Ce sa mai, e locul perfect pentru relaxare totala! In plus, tot aici gasesti si oraselul Sarti, care iti va pune la dispozitie o multime de restaurante unde te poti bucura de un pranz sau o cina la malul marii.

 

Siturile arheologice

Sursa foto: visit-halkidiki.gr

Halkidiki e locul perfect si pentru pasionatii de istorie antica. Adaposteste la momentul de fata mormantul tatalui lui Alexandru cel Mare, Filip al II-lea si este deschis vizitatorilor pe tot parcursul anului. Cat despre iubitorii de aventura si arheologie, acestia pot vizita si Pesterile Petralona, care ii vor ghida intr-o lume necunoscuta si le vor oferi imagini din viata primilor oameni care s-au stabilit in Europa, acum mai bine de 700.000 de ani. Iar daca vrei sa inchei circuitul cultural cu ceva special, viziteaza si Muntele Athos, un important centru spiritual ortodox inca din 1054.

 

Afytos, satucul oprit in timp

Sursa foto: wikipedia.org

Afytos este un mic sat pescaresc aflat la 46 km de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki. Este cunoscut ca un sat traditional, cu casute pitoresti si stradute pavate cu piatra. Iar cat timp te afli aici, trebuie neaparat sa vizitezi si ruinele vechiului oras Afytos, bisericile din jurul satului si izvoarele naturale din Moudounou si Vrysitsa.

 

Parcul Aristotel

Sursa foto: typosthes.gr

Parcul Aristotel este un parc tematic unic in Grecia, ce este situat intr-o regiune superba cu vedere la Golful Ierissos si intreaga peninsula Athos. Parcul este dedicat faimosului filosof grec Aristotel si include o serie de instrumente care, folosite in mod corect, vor arata cateva fenomene ale naturii. Printre acestea se numara o prisma, discuri optice, bare de sunet, un cadran solar si o pendula, toate ilustrand fenomene importante studiate de filosof.

 

Cascadele Varvara

Sursa foto: visit-halkidiki.gr

Ascunse intr-o padure luxurianta intre satele Varvara si Olympiada, cascadele Varvara iti vor oferi cu siguranta o priveliste de neuitat. Au aproximativ 15 metri inaltime si sunt inconjurate de tise verzi si vegetatie deasa. Sigur, nu pot concura cu fabuloasele Niagara sau Inga, insa natura salbatica si privelistea naturala care le inconjoara fac din cascadele Varvara un obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi.

 

Laguna Livari

Sursa foto: visit-halkidiki.gr

Livari este o laguna minunata, delimitata de mare de o fasie ingusta de nisip, plina cu pini. Desi aparent nesemnificativa ca dimensiune, laguna este protejata prin lege datorita florei si faunei pe care le adaposteste.

Sursa foto: pixabay.com