calatoria-cu-copiii-foto-allianceCalatoriile, indiferent ca au loc in Romania sau in strainatate, pot fi aventuri de neuitat, cu experiente care te vor imbogati spiritual. Dar, calatoriile pot fi, de asemenea, extenuante pentru corp si pentru minte. Cand esti insotit de copii, provocarea calatoriei devine si mai mare. Copiii au, cu siguranta, mult mai multe nevoi decat adultii, iar ei trebuie sa fie in permanenta animati, deoarece se plictisesc usor. Atunci cand calatoresti pe distante lungi cu copiii, exista o multime de lucruri importante de care trebuie sa tii cont, in scopul de a te asigura ca micutii tai vor avea o vacanta placuta si lipsita de probleme.

Siguranta familiei tale este cea mai importanta

Desigur, siguranta este cel mai important factor indiferent ca pleci in vacanta singur sau calatoresti alaturi de copii. In cazul in care pleci la drum cu masina, asigura-te ca toata lumea este asezata corect pe scaune si ca are centura de siguranta securizata. Totodata, trebuie sa fii sigur ca masina este in stare buna de functionare, ca are un motor pregatit sa faca fata unui drum lung si ca rotile nu sunt in pericol sa faca pana. Daca, insa, calatoresti cu avionul, asigura-te ca cei mici au inteles toate informatiile si sfaturile de siguranta din timpul zborului inainte sa urcati in avion.

Ia intotdeauna medicamente la tine, mai ales daca cei mici obisnuiesc sa raceasca repede, si asigura-te ca iti pui in bagaj mici gustari pentru momentele in care o sa vi se faca foame. Incearca sa obtii locuri in avion apropiate pentru membrii familiei si nu iti scapa copiii din ochi pe durata zborului.

A calatori pe calea aerului este mult mai diferit decat a calatori cu masina sau cu trenul, in mare parte pentru ca trebuie sa treci de diferite puncte de control si de securitate. Asigura-te ca toata lumea este imbracata corespunzator, fara metale pe accesorii sau pe haine, pentru a trece mai repede prin punctele de control de la aeroport. Treci tu sau partenerul tau mai intai prin punctele de control, si transporta toate elementele principale, care retin atentia celor de la securitate, cum ar fi obiectele electronice si produsele lichide. In acest fel, procesul de verificare a celorlalti membrii ai familiei ar trebui sa fie mai rapid.

Este recomandat, de asemenea, sa iei guma pentru copii, deoarece mestecarea ei va preveni infundarea urechilor. Da-le ceva pentru a-i mentine ocupati in timpul zborului, cum ar fi puzzle-uri sau un dispozitiv cu jocuri mici, dar asigura-te ca isi folosesc castile pentru a nu-i deranja pe pasagerii din jur.

Distreaza-ti copiii in timpul unei calatorii

Copiii au tendinta de a se plictisi foarte repede, mai ales atunci cand calatoresc pe distante lungi. Daca ai un DVD player in masina, asigura-te ca vei aduce o multime de filme care sa ii anime pe cei mici in timpul calatoriei. Jocurile portabile si cartile sunt, de asemenea, foarte bune pentru calatoriile lungi, atat in masina cat si in avion sau in tren. In ceea ce priveste destinatia ta, recomandat ar fi sa alegi un loc potrivit pentru intreaga familie, unde oricine sa poate sa se distreze si sa invete din experiente. Spectacolele live, parcurile de distractie, gradinile zoologice si toate celelalte atractii pentru copii sunt ideale pentru o excursie alaturi de cei mici, aceste activitati ajutandu-i sa se distreze si sa isi creeze amintiri care sa dureze o viata intreaga.

Cazeaza-te la un hotel care sa fie potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii

Daca iti planifici sa stai la hotel in destinatia in care urmeaza sa iti petreci vacanta alaturi de familie, asigura-te intai ca hotelul dispune de facilitati precum o piscina sau un loc de joaca pentru copii. Gandeste-te bine atunci cand alegi un hotel. Un hotel cochet, de lux, probabil ca nu ar fi la fel de prietenos pentru copii asa cum sunt hotelurile concepute special pentru familii. In cazul in care hotelul dispune de un balcon, ai grija sa pastrezi toate usile glisante incuiate, pentru ca cei mici sa nu poata avea acces usor afara. Cauta cele mai populare hoteluri din destinatia in care iti petreci vacanta si citeste review-uri pentru a afla care dintre ele sunt cele mai conciliante pentru familiile cu copii.

Trebuie sa ai mereu mancare

Desigur, mancarea este un element important al fiecarei calatorii. Dar, copiii pretentiosi ti-ar putea crea multe probleme cand vine vorba de hrana. Inainte de a alege un restaurant, trebuie sa fii sigur ca acesta serveste si alimentele pe care copiii tai vor sa le manance. In cazul in care nu este nimic fezabil in apropiere, poti cel putin sa incerci sa localizezi un magazin alimentar sau un restaurant in care se vand sandwich-uri, din care toata lumea sa poata alege ceva sa manance. Cele mai multe hoteluri sunt pozitionate in zone apropiate de magazine alimentare, oferindu-le clientilor sai posibilitatea de a achizitiona usor ceva inainte de a merge intr-o aventura de familie.

In cazul in care calatoresti cu masina, aprovizioneaza-te cu gustari sanatoase, nuci, caju, seminte, fructe si cu o multime de apa astfel incat nimanui sa nu ii fie foame in timp ce conduci.

Pune in bagaj haine potrivite

Este minunat sa le oferi copiilor o anumita responsabilitate permitandu-le sa isi faca singuri bagajele de calatorie. Cu toate acestea, este posibil sa ajungeti la hotel si sa realizezi ca ei nu si-au luat haine potrivite pentru clima din locatia respectiva sau ca si-au uitat costumele de baie. De aceea, cel mai bine ar fi sa alcatuiesti o lista cu haine de impachetat si sa o oferi copiilor inainte de a-si face bagajele. In acest fel, vei evita costurile suplimentare si pierderea timpului prin magazine pentru accesoriile de par uitate sau pentru gasirea unor tricouri casual.

*Sursa foto: Alliance / Shutterstock.com