pkul/Shutterstock.com

Situata in inima tarii, ceva mai aproape de partea vestica, decat de cea estica, capitala Elvetiei este una dintre cele mai fermecatoare asezari urbane din tara. Desi este un oras de marime medie, cu o populatie ce trece cu putin de 100.000, Berna este unul dintre acele locuri pe care odata ce le descoperi, vrei sa afli cat mai multe despre ele si sa le cunosti in amanunt cu fiecare ocazie.

Cu o istorie foarte bogata in spate, Berna a reusit sa se remarce de-a lungul secolelor pe plan politic si economic si sa isi pastreze totodata farmecul medieval care a consacrat-o in randul destinatiilor turistice din zona. Desi nu este cel mai important oras al Elvetiei din mai multe puncte de vedere, politic vorbind, Berna detine suprematia in fata tuturor celorlalte orase cunoscute precum Geneva sau Zurich.

Totusi, nu acesta este motivul pentru care turistii ajung in Berna, ci urmatoarele:

  • Berna are unul dintre cele mai frumoase obiective inscrise in patrimoniul UNESCO. Protejat de raul Aare, centrul vechi al orasului este de departe obiectivul turistic principal al Bernei. Atat turistii, cat si localnicii sunt fascinatii de frumusetea acestui loc si il viziteaza ori de cate ori este posibil. Usor de descoperit la pas, centrul vechi al orasului are unele dintre cele mai frumoase cladiri si statui din Elvetia. Printre cele pe care trebuie neaparat sa le treci pe lista se numara Casa lui Albert Einstein, Bundesplatz, Kindlifresserbrunnen, Zytglogge, Hollanderturm si Catedrala din Berna.
  • Berna a fost orasul care l-a inspirat pe Einstein in marea descoperire a vietii sale. Albert Einstein a locuit in Berna pentru aproximativ 7 ani, timp in care a lucrat de zor la cea mai mare opera a sa – teoria relativitatii. Casa in care a locuit marele fizician a fost transformata ulterior in muzeu, fiind deschisa tuturor vizitatorilor in fiecare zi de la 10 dimineata pana la 5 dupa-amiaza.
  • In Berna se afla unul dinte cele mai impresionante ceasuri din lume. Exact in inima centrului vechi se afla o constructie ridicata cu rol de aparare, care astazi este faimoasa datorita ceasului superb incorporat. Pe langa splendoarea design-ului si a culorilor, turistii pot admira si mecanismul din spatele ceasului in lunile de vara.
  • In centrul vechi al Bernei se gaseste o statuie denumita “Mancatorul de copii”. Desi rata criminalitatii este destul de scazuta in Berna, toti turistii care ajung in centrul vechi al orasului raman ingroziti de cruzimea ce li se arata in fata ochilor. Kindlifresserbrunnen – unul dintre cele mai populare obiective turistice – infatiseaza un gigant ce mananca un copil si mai are altii ingroziti pe langa dansul. Conform legendei, stauia l-ar intruchipa pe Cronos, regele Titanilor, care si-a mancat cei cinci copii de teama sa nu-i fure tronul.
  • Berna este “mama” celei mai iubite ciocolate – Toblerone. In urma cu trei secole, in anul 1899,  Jean Tobler pune bazele primei fabrici de ciocolata Toblerone in Berna. Inca de atunci, numele faimosului brand este asociat cu numele capitalei Elvetiei si vice-versa.

Cum ajungi in Berna?

Pentru a ajunge din Bucuresti in Berna este mai usor decat pare. Rezerva-ti acum un bilet de autocar pe dertour.ro sau intr-una dintre agentiile Dertour si treaba este ca si facuta. Tu trebuie doar sa te relaxezi, sa te incarci cu multa energie pozitiva si de restul ne ocupam noi.