By Sopotnicki/Shutterstock

In opinia celor mai multi calatori, vacanta ideala include obiective turistice exotice, vreme impecabila, bucatarie delicioasa si o multime de activitati distractive si relaxante care sa ii ajute sa uite de grijile vietii cotidiene – noi credem ca acesta este Algarve. Situata in partea de sud a Portugaliei, aceasta regiune este un adevarat paradis european, fiind atractiva atat pentru incarcatura sa istorica si culturala, cat si pentru facilitatile moderne ce infrumuseteaza sejurul turistilor, dar mai ales pentru plajele sale exotice incantatoare.

Iata cateva motive sa vizitezi Algarve, acest paradis exotic situat la doar 4 ore de zbor de Romania:

Are vreme perfecta pe tot parcursul anului.

Portugalia centrala si sudica se bucura de zile insorite aproape pe tot parcursul anului, avand temperaturi prietenoase mai mereu. Foarte rar se intampla ca temperatura aerului sa scada sub 10 grade Celsius, chiar si in mijlocul iernii, iar zilele calde de vara de pe coasta nu se simt deloc inabusitoare datorita brizei Oceanului Atlantic. Situat in sudul indepartat al Portugaliei, Algarve este, cu siguranta, locul in care vizitatorii vor gasi cea mai buna vreme a tarii in orice perioada a anului.

Are pesteri unice in lume.

Pestera Benagil si Arcos de Marinha sunt doar cateva dintre pesterile spectaculoase ale regiunii Algarve, fiind locuri ideale pentru cuplurile doritoare de peisaje romantice si restrase. Cele mai bune moduri de a le vizita sunt cu caiacul sau cu barca (desi unii ar putea fi nevoiti sa inoate pana la mal, deoarece barcile nu se pot apropia prea mult de pesteri in anumite locuri).

By Anton Foltin/Shutterstock

Are stanci si formatiuni de roca uimitoare.

Coasta de vest a Algarvei este locul unde vizitatorii vor gasi unele dintre cele mai dramatice si salbatice stanci din Portugalia, in special in Sagres. Lagos este, de asemenea, cunoscut pentru expuneri stancoase spectaculoase, acestea avand niste forme deosebite obtinute in urma saparii in calcar a valurilor oceanului Atlantic. In pitorescul Lagos vei fi uimit, de asemenea, de superba plaja Camilo si de apa sa cristalina.

Are localnici foarte prietenosi.

Energia din Algarve este una pozitiva, iar localnicii sunt extrem de amabili si prietenosi, in special in apropierea oraselor turistice. Asadar, nu te mira sa gasesti oameni noi in barurile de pe plaja care sa te invite sa iei cina cu ei pana noaptea tarziu.

Are printre cele mai bune preparate din peste si fructe de mare.

Este destul de obisnuit sa simti mirosul de sare si peste proaspat in aer in timp ce mergi pe coasta Algarvei, datorita industriei sale colosale de pescuit. Pietele de peste nu sunt greu de gasit, iar in unele locatii, restaurantele servesc clientilor capturi care au fost scoase din ocean in aceeasi zi. Iar preparatele sunt cu adevarat delicioase. Daca pana acum credeai ca nu iti plac fructele de mare, aici cu siguranta te vei razgandi. Mancarurile traditionale cele mai atractive din punct de vedere aromatic si vizual sunt cataplana si amêijoas à bulhão pato (scoici gatite in unt, vin alb si sos de usturoi).

Are unele dintre cele mai frumoase plaje exotice din lume.

Intinderile vaste de nisip auriu, stancile si pesterile spectaculoase, valurile ideale pentru surf si varietatea de vile, pensiuni si hoteluri fac ca Algarve sa fie extrem de popular pentru iubitorii de plaja. Cele mai atractive plaje din regiune sunt urmatoarele:

Sagres – Gazduieste mai multe plaje formate in jurul unor formatiuni stancoase uimitoare. Plaja de Mareta este o optiune buna, dar daca vrei ceva mai izolat, de-a lungul stancilor, iti sugeram sa mergi la Joao Vaz.

By Yato Kenshin/Shutterstock

Lagos – Cu un port de agrement si o superba promenada, Lagos este, de asemenea, o

alegere buna din punct de vedere al plajelor, cele mai frumoase fiind Praia de Sao Roque, Camilo si Meia Praia.

 

Fa-ti bagajele si porneste in aventura verii tale! Consulta ofertele Dertour: http://www.dertour.ro/
sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/