Sursa foto: Val Thoermer / Shutterstock.com

Lisabona este una dintre cele mai atractive capitale europene, aceasta gazduind numeroase edificii colorate, monumente impresionante si nesfarsite stradute cochete, flancate de taverne si baruri. Experimenteaza atmosfera boema, intretinuta de acordurile muzicii fado, si fa propriile descoperiri artistice, geografice si gastronomice intr-un insorit peisaj portughez!

Iata 6 obiective pe care trebuie neaparat sa le bifezi daca vizitezi capitala Portugaliei:

Belem

Sursa foto: Sean Pavone / Shutterstock.com

Cartierul Belem adaposteste monumente-simbol pentru patrimoniul cultural al Portugaliei. Aveti sansa sa admirati Turnul Belem, Manastirea Jeronimes, Muzeul Calestilor, care cuprinde o generoasa colectie de vehicule de acest tip, precum si un modern centrul cultural, care gazduieste operele lui Dali, Picasso si Magritte.

Barrio Alto

Sursa foto: Rolf E. Staerk / Shutterstock.com

Este un cunoscut district care prinde viata odata cu apusul soarelui. Daca pe timp de zi, atmosfera este una boema, strazile fiind impanzite cu turisti curiosi, aflati in cautarea darurilor si a suvenirurilor perfecte, seara reinvie spiritul dinamic al zonei.

Restaurantele sunt pline cu turisti, strazile rasuna de chicote si ritmuri de fado, iar petrecerile dureaza pana la racoarea diminetii.

Liftul Santa Justa

Sursa foto: Elijah Lovkoff / Shutterstock.com

Reprezinta o modalitate excentrica de transport si este situat in inima Lisabonei. De inspiratie neo-gotica, liftul se inalta peste acoperisurile din cartierul Baixa, oferind turistilor privelisti spectaculoase asupra stradutelor intortocheate si a piatetelor pitoresti.

Oceanariul din Lisabona

Sursa foto: Greta Gabaglio / Shutterstock.com

Este unul dintre cele mai fascinante acvarii ale lumii, pe care il vei parcurge cu mult entuziasm si despre care voi povesti cu sclipire in ochi. De ce? Detine o colectie spectaculoasa de peste 450 de specii diferite de animale si recreeaza ecosistemele din oceanele Atlantic, Pacific, Indian si Antarctic.

Cei indragostiti de fauna adancurilor vor fi cuceriti pentru totdeauna, in timp ce aceia, mai putini familiari, vor avea oportunitatea sa descopere magia vietii marine.

Castelul Sao Jorge

Sursa foto: saiko3p / Shutterstock.com

Castelul se inalta falnic peste cel mai vechi district din oras, districtul Alfama. In trecut, in locul castelului a existat o fortareata, ulterior fiind ridicate mai multe castele si cetati. Constructia ofera o priveliste de ansamblu fascinanta asupra Lisabonei si a raului  Tejo.

Mai mult, intr-unul dintre turnurile castelului se afla o camera obscura, dotata cu un periscop prin care puteti admira  o panorama de 360 de grade a orasului.

Muzeul Faiantei

Sursa foto: hydebrink / Shutterstock.com

Muzeul de Azulejos este amenajat in incinta Manastirii Maicii Domnului si este singurul muzeu din Portugalia dedicat acestui tip de arta, respectiv cea a fabricarii placilor de faianta pictate (azulejos). Acestea reprezinta un element caracteristic in arhitectura portugheza si impodobesc peretii cladirilor, avand un decor complex, compus din motive florale, geometrice, scene istorice sau mitologice.

In cadrul turului, veti descoperi, de asemenea, procedeele de realizare a acestor placi, ilustrate in atelierele existente.