Pe langa destinatiile turistice arhicunoscute din Germania, nemtii se mandresc cu o serie de orasele medievale superbe pe care le tin ascunse in umbra marilor centre turistice precum Berlin, Stuttgart, Munchen, Koln, Frankfurt, Nuremberg, Hamburg si Dresda.

Desi este cunoscuta sub denumirea de “epoca intunecata” din cauza conflictelor si declinului cultural suferit de catre societatea europeana, perioada Evului Mediu a avut si numeroase efecte benefice asupra infatisarii asezarilor omenesti. Chiar daca au trecut cateva secole bune de la finalizarea acesteia, atmosfera specifica Evului Mediu este mai vie ca niciodata in asezarile urbane de mici dimensiuni de pe teritoriul Germaniei. Daca si tu esti un fan al constructiilor ridicate in stil medieval si vrei sa te bucuri de o vacanta de poveste pe meleagurile nemtesti, te invitam sa descoperi urmatoarele destinatii:

Hildesheim

Takashi Images/Shutterstock.com

Un orasel superb pe care rareori o sa il vezi in lista destinatiilor turistice nemtesti, Hildesheim este localizat in partea central nordica a tarii, la numai 30 de kilometri de Hanovra. Ceea ce ne place tare mult la acest oras este ca desi se numara printre cele mai vechi asezari din nordul tarii, Hildesheim reuseste sa surprinda turistii cu o atmosfera vibranta si, totodata, fresh in orice perioada a anului. Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in Hildesheim se afla Marktplatz (piata centrala, considerata si una dintre cele mai frumoase piete istorice din lume), Cladirea Primariei si Catedrala Hildesheim.

Braunschweig

Rene Hartmann/Shutterstock.com

Pentru cei care n-au auzit de Braunschweig dorim sa incepem prin a spune ca acest oras a fost unul dintre cele mai importante si influente centre comerciale din perioada medievala. Avand in vedere acest trecut glorios, asteptarile pe care le-am avut cu privire la acest oras au crescut exponential pe masura ce aflam mai multe detalii despre el. Castelul Dankwarderode, una dintre constructiile emblematice pentru asezarea urbana, trebuie neaparat pus pe lista locurilor de vizitat, alaturi de Catedrala Brunswick, Gewandhaus si Casa Happy Rizzi.

Deja iti imaginezi plimbarile prin centrul vechi al Braunschweig si toate fotografiile superbe pe care le vei surprinde aici? Intra pe www.dertour.ro! Aici gasesti peste 1000 de destinatii, ideale pentru urmatorul tau sejur.

Fulda

LaMiaFotografia/Shutterstock.com

In centrul Germaniei se gaseste o asezare linistita de care te vei indragosti de indata ce o vei cunoaste. Fulda, caci despre el este vorba, este un orasel superb care nu are o importanta deosebita la nivel national sau european din punct de vedere economic, turistic sau politic. Totusi, daca iti doresti sa descoperi o locatie deosebita, care sa nu fie plina ochi de turisti in orice moment al zilei, iti recomandam cu drag sa incerci un sejur de cateva zile in Fulda. Printre obiectivele turistice pe care le poti admira in Fulda se numara Catedrala Mare din Fulda, Statuia Sfantului Boniface, vechea cladire a primariei si Biserica St. Michael.

Rothenburg ob der Tauber

canadastock/Shutterstock.com

Daca nu te deranjeaza aglomeratia si vrei sa descoperi una dintre cele mai iubite destinatii germane din ultimii doi-trei ani, te invitam sa faci o vizita orasului Rothenburg ob der Tauber. Fotografiile cu acest paradis medieval au facut inconjurul lumii cu ajutorul retelelor de socializare si au atras milioane de turisti de pe toate continentele.

Landshut

LaMiaFotografia/Shutterstock.com

Cauti un orasel vibrant si colorat in care sa petreci cateva zile linistite? Iti recomandam sa incerci Landshut. Acest orasel plin de viata si de culori te va relaxa pentru cateva zile si iti va transforma vacanta intr-o experienta de neuitat.