Craciunul este una dintre cele mai iubite sarbatori in intreaga lume, deopotriva de copii si adulti. Si cum nicio sarbatoare nu poate fi marcata decat cu o vacanta, majoritatea romanilor isi procura din timp bilete pentru destinatii exotice sau mai putin exotice pentru a fi siguri ca si Craciunul acesta va fi unul de succes.

Totusi, noi sustinem ca pentru o vacanta reusita nu trebuie sa mergi la zeci de mii de kilometri departare de casa ci, mai degraba, ceea ce conteaza este compania in care pleci. De asemenea, destinatiile exotice nu iti garanteaza reusita unui sejur, asa ca iti recomandam sa incerci mai bine cateva destinatii europene accesibile. Pentru ca stim cat de mult conteaza sa ai toata familia alaturi ne-am gandit sa iti prezentam o lista cu destinatii accesibile in care se vor simti foarte bine toti membrii familiei indiferent de varsta. Iata despre ce vorbim:

Roma

Matteo Volpone/Shutterstock.com

Capitala Italiei este una dintre cele mai spectaculoase si, totodata, cele mai accesibile destinatii europene. La numarul impresionant de obiective turistice care sunt de descoperit, adauga vremea excelenta, preturile mici si ai obtinut o vacanta perfecta. Daca iti era teama ca o sa dai o avere pe transport, rezerva-ti acum biletul catre Roma pe www.dertour.ro si te asiguram ca pretul acestuia o sa se incadreze cu siguranta in bugetul propus.

Berlin

LaMiaFotografia/Shutterstock.com

Ne indreptam atentia catre o alta capitala, cu temperaturi ceva mai scazute dar preturi la fel de bune ca in Roma. Desi este total diferita de capitala Italiei, capitala Germaniei te va intampina cu un targ de Craciun de poveste, o multime de evenimente si cu multa mancare delicioasa la pachet. Suna bine?

Varsovia

MarinaDa/Shutterstock.com

Seria capitalelor continua cu cea a Poloniei. Varsovia este un oras foarte asemanator cu Bucurestiul, insa ceva mai organizat, mai curat si mai bine intretinut. Ceea ce te va surprinde la prima vizita va fi modul foarte onest si detasat cu care polonezii isi trateaza oaspetii. Pe langa asta, asteapta sa descoperi centrul vechi. Aceasta minunatie arhitecturala a fost construita in intregime de catre voluntari, dupa ce in cel de-Al Doilea Razboi Mondial a fost distrus in totalitate de bombardamentele nazistilor. Nu mai ai rabdare?

Brno

Botond Horvath/Shutterstock.com

Cel de-al doilea cel mai mare oras al Cehiei este o alternativa excelenta pentru capitala tarii. Desi nu este la fel de pitoresc ca Praga, Brno are farmecul sau specific si mai ales, preturile sale mult mai mici. Ceea ce o sa te impresioneze in acest oras este asemanarea cu orasele medievale din Germania si nu numai.

Gdansk

Patryk Kosmider/Shutterstock.com

Revenim pe meleaguri poloneze pentru o destinatie vesela si colorata atat la propriu, cat si la figurat. Gdansk se afla in nordul Poloniei, la malul Marii Baltice. Principalele obiective turistice din Gdansk se afla in cartierul central Srodmiescie si pot fi descoperite la pas. Cat despre preturi, aproape toate orasele Poloniei au preturi asemanatoare cu cele din Bucuresti, daca nu chiar mai mici.