Probabil ca niciun alt oras din lume nu are mai multe si mai interesante activitati gratuite decat Londra! In plus fata de muzeele de talie mondiala – multe dintre acestea au intrare libera – orasul gazduieste parcuri frumoase, piete vibrante si colorate, biserici uimitoare si puncte de observatie de-a dreptul captivante.

Noi am ales sa-ti prezentam cinci dintre cele mai interesante obiective turistice pe care le poti explora gratuit in Londra:

Galeria Nationala

Galeria Nationala detine una dintre cele mai importante colectii de arta din lume si primeste anual peste 6 milioane de vizitatori. Aici poti intalni o parte dintre capodoperele maestrilor Van Gogh, Renoir, da Vinci si Michelangelo. Ocoleste hoardele de turisti si viziteaza galeria de dimieata sau in zilele de vineri. In orice zi a saptamanii, colectiile permanente sunt gratuite.

British Museum

British Museum (Muzeul Britanic) este unul dintre punctele de atractie de top din Londra si este complet gratuit. Acesta incanta turistii cu artefactele sare incantatoare din intreaga lume, de la mumiile egiptene pana la armurile de samurai si comorile anglosaxone. In mod remarcabil, cele 80.000 de obiecte afisate permanent reprezinta doar 1% din cele 8 milioane de obiecte aflate in posesia muzeului.

Temple Church

Pentru fanii codului Da Vinci, aceasta biserica ce dateaza din secolul al XII-lea este un obiectiv turistic care nu trebuie ratat, pentru rolul sau intr-o scena-cheie in film. Este un loc distinctiv, construit de calugari si de cruciati, cu o oaza de spatiu verde in mijlocul cladirilor din otel si sticla ale orasului.

Casele Parlamentului

Acasa la cel mai celebru ceas din lume, Big Ben (oficial Turnul Reginei Elizabeth, insa nimeni nu il numeste asa), Casele Parlamentului sunt doua minuni neo-gotice construite la mijlocul secolului al XIX-lea. Cele doua case – Commons si Lords te asteapta sa vezi democratia britanica in actiune.

Parcul Greenwich

Porneste spre varful dealului din centrul parcului Greenwich si vei fi delectat cu o vedere spectaculoasa asupra orasului: zgarie-norii din Canary Warf si Casa Reginei din secolul al XVII-lea, iar in departare Tamisa isi serpuieste drumul in inima Londrei. Un loc perfect pentru un picnic intr-o zi de vara? Cu siguranta.