ventdusud / Shutterstock.com

Cunoscut ca fiind capitala modei, Milano are mult mai multe de oferit decat magazinele de lux pe care le gasesti pe toate aleile. La orice vizita in Milano, sunt locuri ce nu pot fi ignorate. Iata cinci sfaturi inspirate despre locrurile musai de facut din acest oras, de la admirat arta si arhitectura glorioasa pana la vizitarea restaurantelor locale delicioase.

Viziteaza Il Duomo

Aflata langa statia de metrou de la Piazza del Duomo, sta impunatoare catedrala din marmura alba. Domul este cea mai faimoasa atractie turistica din Milano, si pe buna dreptate. Construirea sa a durat secole, iar dupa cea mai recenta restaurare este parca si mai impresionant.

Inconjoara-l pentru a ii aprecia arhitectura si dimensiunile, iar daca vrei sa ii vizitezi interiorul, asigura-te ca esti imbracat corespunzator, cu bratele si picioarele acoperite, altfel intrarea nu iti va fi permisa.

Beautiful landscape / Shutterstock.com

Mananca impreuna cu localnicii

Unul dintre principalele motive pentru o vizita in Milano sau Italia in general, este sa te bucuri de gastronomia locala. Astfel, daca vii in Milano, uita de mancarea fast-food si evita restaurantele turistice.

Aici, poti gasi locuri autentice si delicioase, aproape de atractiile turistice: “Al Cantinone”, putin ascuns, insa cu o mancare foarte buna, se gaseste pe Via Agnello 19. “Acqua di mare” detine specialitati din peste, pe Via Terraggio 11. “Al Mercante” are o frumoasa terasa exterioara, fix langa Piazza del Duomo. Ai de unde alege.

Eugenio Marongiu / Shutterstock.com

Viziteaza Castelul Sforzesco

La cativa pasi de Duomo, de-a lungul bulevardului de cumparaturi, pe unde nu circula masinile, se afla castelul impresionant al familiei renascentiste Sforzesco, care a domnit odinioara in Milano.

Acesta gazduieste acum o suita de muzee civice si ofera acces la parcul mare Sempione, astfel incat combina cateva dintre cele mai bune locuri de vizitat din Milano. Intrand aici, poti admira arhitectura, curtile si plafoanele amenajate dupa Leonardo da Vinci.

Roberto Binetti / Shutterstock.com

Plimba-te prin Parco Sempione

Vizitezi Castelul Sforzesco? Nu parasi zona fara o mica plimbare in parcul adiacent Sempione, deschis in 1888 si proiectat de arhitectul Emilio Alemagna, care dorea acest spatiu verde  pentru a incadra privelisti panoramice ale casei impunatoare.

In afara de galeria de sculptura in aer liber, exista si un acvariu a carui intrare este gratuita in zilele de marti dupa ora 14:00 si in prima duminica a lunii. In caz contrar, intrarea este de 5 euro si este inchis in zilele de luni.

pierdea / Shutterstock.com

O sedinta de shopping

Nu poti vizita Milano fara o raita la cumparaturi. Pana la urma Milano este renumit pentru acest lucru. Spre deosebire de cartierul de moda extins din Paris, buticurile din Milano se incadreaza intr-o piata cunoscuta drept “Quadrilatero d’Oro”. Acolo vei gasi atat magazine de lux, dar si pasticcerii, cafenele si bijuterii.

Olgysha / Shutterstock.com