Sursa foto: Pani Garmyder/Shutterstock.com

Pe măsură ce noul coronavirus (COVID-19) continuă să se răspândească și „distanțarea socială” devine un termen cât mai des auzit, din ce în ce mai mulți români aleg să rămână acasă și să se protejeze. Chiar dacă în perioada aceasta nu te poți deplasa fizic în locurile pe care dorești să le vezi, cine spune că nu poți călători de pe canapea?

Ei bine, cu progresul tehnologiei și al internetului, poți merge oriunde în Europa din confortul propriei case. Fie că locul dorit se află în Londra, Viena, Paris, Vatican sau Amsterdam, îl poți vedea cu ajutorul tururilor virtuale. În acest articol, îți vom arăta 5 locuri din Europa pe care le poți vedea într-un tur virtual: 

Muzeul Britanic din Londra

Acest muzeu îți permite să experimentezi și să descoperi două milioane de ani de istorie și cultură a omenirii, cu ajutorul Google Street View.  De la mumii egiptene, până la artefacte din antichitate, în acest tur virtual vei afla detalii despre istoria civilizațiilor. Există, de asemenea, o colecție online care conține peste patru milioane de obiecte pentru oricine este interesat să învețe mai multe. Poți accesa turul virtual de aici!

Vatican

Poți păși în cele mai sacre spații ale Vaticanului și poți explora minunile artei și arhitecturii renascentiste doar cu un click. Vatican a pregătit o serie de turnee virtuale create de studenți și facultăți din departamentele de comunicare și știință a calculatoarelor la Universitatea Villanova din Pennsylvania. Cele patru Bazilici papale sunt incluse în tur, împreună cu Capela Sixtină, cea mai faimoasă clădire din Vatican. Poți începe turul aici!

Viena

Turul tău în Viena începe cu Stephansplatz, locul cel mai vizitat și aglomerat din Viena. Privește măreața Biserică a Sfântului Ștefan, cutreieră camerele palatului Schönbrunn și ale sale faimoase grădini verzi. Ulterior, ești purtat în Naschmarkt, una dintre cele mai mari piețe din Viena, unde poți găsi de toate, de la mâncare proaspătă, până la antichități de luat acasă…cu privirea, de această dată. După piață, ți se dezvăluie palatul Belvedere, parcul Burggarten, unde poți lua o gură de aer proaspăt, iar în final, vei vedea o panoramă a întregului oraș. Începe turul acum!

Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Cu cea mai mare colecție de opere de artă din lume de Vincent van Gogh, Muzeul Van Gogh din Amsterdam este un vis al iubitorilor de artă. Chiar dacă nu îl poți vizita personal, colecția extinsă de opere de artă te va ajuta să afli detalii despre faimosul pictor.  În turul virtual vei putea vedea peste 200 de tablouri, 500 de desene și 750 de scrisori, fără a părăsi confortul propriei case. Poți deschide turul de aici!

Paris

Paris, capitala Franței, este un oraș european important și un centru global pentru artă, modă, gastronomie și cultură. Peisajul său urban din secolul al XIX-lea este străbătut de bulevarde largi și râul Sena. Dincolo de repere precum Turnul Eiffel și catedrala gotică Notre-Dame din secolul al XII-lea, orașul este cunoscut pentru cultura cafenelelor și buticurile de designer de-a lungul Rue du Faubourg Saint-Honoré. În acest tur virtual vei putea descoperi o frântură din acest boem, dar minunat oraș. Poți începe turul aici!