Sursa foto: Fishman64/Shutterstock.com

Terasele exterioare sunt pline de veselie, iar în piețe este o forfotă continuă: vine vara în Europa. Luna iunie bate la ușă, acea perioadă magică în care de la răsărit și până la apus zilele sunt pline de activități și soare.

Pe măsură ce europenii se plimbă de-a lungul continentului pe durata întregului sezon, este un moment prielnic să-ncepi și tu să descoperi câteva locuri din Europa pe care merită să le vizitezi în luna iunie.

Basel

Renumit pentru târgul său de artă, acest mic oraș elvețian este musai de vizitat de către toți iubitorii de artă și arhitectură. În curând ART Basel își va deschide porțile, iar petrecerile din fiecare seară vor curma liniștea nopții. Vino în Basel și admiră casele din lemn vechi din secolul al XIII-lea. Dacă nu ești un fan al artei neapărat, dar vrei să vizitezi un loc în care poți mânca bine, ești norocos! Basel se bucură de restaurante delicioase, printre care și Cheval Blanc, cu trei stele Michelin. Poftă bună!

Londra

Londra este o destinație iubită de către turiști pe toată perioada anului, dar în luna iunie, capitala Marii Britanii este de-a dreptul vibrantă. Localnicii ies în oraș și apreciază serile mai scurte și răcoroase pe terase sau în pub-uri. Nimeni nu pare să aibă o grijă, iar în cele mai blânde zile însorite, parcurile sunt pline de iubitori ai naturii, care se înghesuie să facă o baie de soare. Plimbă-te pe străzi și încearcă legendara mâncare stradală londoneză, savurează o cafea sau o înghețată sau, de ce nu, hai la muzeul Madame Tussauds și fă o poză cu Brad Pitt!

Riviera Franceză

Riviera franceză este mereu uimitoare. În luna iunie, temperaturile sunt perfecte pentru a savura o salată în stil Bardot în rochia sau blugii preferați, înainte ca micile orașe să fie luate cu asalt de turiști din întreaga lume. Pe 21 iunie, în fiecare an ”Fête de la Musique” adună într-un singur loc muzică, concerte și dansuri pe tot parcursul nopții pe străzile din Nisa. De bifat pe lista ta de călătorii sunt următoarele orașe: Cannes, Nisa și Saint Tropez, pline de caracter și de locuri pitorești. Dacă buzunarul nu-ți permite să ajungi în aceste locuri, poți încerca Languedoc, un oraș mai puțin cunoscut, cu plaje lungi de nisip, podgorii și piețe mici!

Provence

Provence este o destinație de basm. Plin de podgorii încadrate de ruine romane și drumuri pitorești pe coline, împachetate toate cu miros de lavandă. Aici te poți bucura mereu de produse proaspete și de câteva zile de repaus, în care îți poți reaminti de lucrurile mici, care ne aduc bucuria. Gândește-te la coșuri de măsline proaspete, roșii, usturoi, dar și fructe delicioase. Cazează-te într-o casă veche de secole și ia pulsul orașului. Nu vei regreta!

Puglia

În călcâiul Italiei, Puglia este un loc ce trebuie vizitat în luna iunie. Este mai lent, mai liniștit și mai relaxat decât multe părți ale țării, iar mare parte din Puglia așteaptă încă să fie descoperită. Se bucură de plaje excelente cu nisip. Cum îți poți petrece timpul aici? Lenevește într-un hamac alături de o limonadă sau plimbă-te prin piețe și degustă produsele locale minunate, alături de înghețată. Seara, explorează străzile luminate, pline de turiști prietenoși.

Pentru rezervări, te așteptăm în agențiile noastre din toată țara!