Sursa foto: MarinaDa/Shutterstock.com

De ce merita sa explorezi Europa toamna? Principalele destinatii europene tocmai au trecut de sezonul “de foc”, strazile sunt mai linistite, iar localnicii isi reiau activitatile zilnice. Bineinteles, tu te poti plimba in voie pe cele mai frumoase strazi din Europa, fara sa fii “sufocat” de mii de turisti cu aparatele lor foto.

Alege una din cele mai bune destinatii europene de vizitat toamna aceasta si trimite-ne fotografiile tale pe Facebook!

Lugano

Sursa foto: MRony/Shutterstock.com

O explozie a gusturilor si a simturilor, in care dorinta de a sarbatori inceputul toamnei in compania prietenilor, in fata unui pahar bun de vin si a produselor locale gustoase este intotdeauna o bucurie.

Festivalul traditional de toamna din Lugano se intoarce, aducand la viata strazile si pietele din centrul vechi al orasului. In perioada 5-7 octomrbrie, poti descoperi preparate din bucataria locala si vinuri excelente din Ticino la diferite taverne ce se intind pe strazile orasului. Un adaos al festivitatii de toamna il reprezinta divertismentul muzical oferit de diverse trupe folclorice. In cele din urma, va fi disponibil un tur gratuit cu ghid pentru a descoperi si admira frumoasa arhitectura, dar si peisajele splendide din Lugano.

Bordeaux

Sursa foto: Alexander Demianenko/Shutterstock.com

Una dintre cele mai frumoase destinatii din Europa, Bordeaux este un oras care iti va lasa amintiri de neuitat, fie ele olfactive sau vizuale. Destinatia favorita a calatorilor in cautare de autenticitate, Bordeaux iti va oferi o vacanta in care se intalnesc istoria, gastronomia, caldura umana, zambetul locuitorilor, dar si podgoriile din Saint-Emilion.

Bordeaux este traditional, contemporan, clasic si cosmopolit. Nu este la fel de aglomerat precum Parisul, iar asta ii ofera o aura misterioasa.

Florenta

Sursa foto: Dennis Van de Water/Shutterstock.com

Italia este una dintre destinatiile favorite ale calatorilor din intreaga lume, fie ei romantici sau nu. In Florenta vei intalni cele mai interesante evenimente culturale, dar si unele dintre cele mai frumoase muzee din Europa. Vino si descopera linistea unei zile de toamna in galeria Uffizi: David al lui Michelangelo si Domul din Florenta.

La sfarsitul zilei racoroase de toamna, incalzeste-te intr-un bistro delicios cu o supa de rosii cu parmesan. Buon appetito!

Budapesta

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Urca pe dealurile din Budapesta si urmareste Dunarea, Parlamentul, culorile calde ale copacilor in peisajul cel rece si te vei simti ca si cum ai fi stapanul unuia dintre cele mai minunate orase din Europa.

Bucura-te de cele mai interesante activitati in capitala Ungariei cu o “croaziera” de vizitare a obiectivelor turistice. Viziteaza Piata Centrala, Opera din Budapesta, dar si dealul Castelului, unde totul este mai linistit.

Amsterdam

Sursa foto: photo.ua/Shutterstock.com

Una dintre cele mai interesante destinatii de vizitat toamna, Amsterdam iti va umple sufletul de caldura atunci cand vei vedea copacii aliniati de-a lungul canalelor imbracati in culorile calde de toamna. Orasul vizitat in fiecare an de milioane de calatori este mai linistit in acest moment al anului. Vei trece neobservat si nu vei fi privit ca un turist, ci ca un simplu localnic al orasului.

Plimba-te prin frumoasele buticuri, dar si prin librariile cochete!