Primavara in Europa este magica: combinatia perfecta intre temperaturile moderate, preturile scazute si turisti putini. Indiferent daca planuiesti o calatorie de familie in timpul vacantei de Paste, o vacanta romantica in doi sau o excursie solo, Europa este o destinatie excelenta in luna aprilie. Mijlocul primaverii este momentul in care temperaturile incep sa creasca, fara sa fie sufocante, fiind vremea ideala pentru explorarea a noi locuri.

Iata cateva destinatii europene pe care trebuie sa le iei in considerare in luna aprilie. P.S.: Ia-ti cele mai comode incaltari in picioare, te vei plimba mult!

Budapesta

Capitala Ungariei se bucura de temperaturi placuta in aprilie, perfecte pentru sarbatorirea Pastelui intr-o noua destinatie. Aici, poti vizita Targul si expozitia de Paste de la Castelul Vajdahunyad sau te poti opri la Festivalul Vinului si Jazzului, unde poti savura un pahar de vin maghiar, intr-unul dintre cele mai atragatoare orase din Europa.

Daca esti activ, pus pe explorat, opteaza pentru o mini-croaziera pe Dunare, iar daca ai inclinatii muzicale, mergi la un concert de muzica clasica. Daca ai noroc, mai poti prinde si Festivalul Ciresilor Infloriti.

Viena

Cu multe nume diferite, cum ar fi “Orasul muzicii” sau “Orasul viselor”, Viena este renumita in intreaga lume pentru atmosfera sa rafinata, pentru cladirile elegante, gradinile interminabile si cultura sa bogata. Daca ajungi aici in luna aprilie, trebuie sa vizitezi Palatul Schonnbrunn.

O cladire imensa in stil baron, cu sute de ferestre si statui, in interior vei gasi o multitudine de camere mobilate si decorate in stil original. Bucura-te de un tur ghidat si admira modul somptuos in care a trait regalitatea austriaca.

Praga

In pragul sarbatorilor pascale, orasul se imbraca intr-un decor cu totul special. Targuri pline de decoratiuni si bunatati locale vor fi regasite la orice pas. Pentru o experienta memorabilia, iti recomandam sa faci o scurta vizita in locuri precum Karlovy Vary si Kutna Hora.

De asemenea, nu trebuie sa ratezi Noaptea Vrajitoarelor, o sarbatoare anuala mult asteptata, ce are loc la sfarsitul lunii aprilie.

Amsterdam

Daca exista o perioada a anului cand Amsterdam este plin de viata, atunci este primavara. Pare imposibil intr-un oras cunoscut pentru petrecerile sale pe tot parcursul anului, dar lunile aprilie si mai in Amsterdam sunt de neegalat. Spre deosebire de restul continentului, luna aprilie este de fapt luna cand ploua foarte putin in Amsterdan, facandu-l atractiv.

Dincolo de miile de flori, o mare atractie a lunii aprilie este sarbatoarea Zilei Regelui sau, asa cum o descriu localnicii, o mare petrecere pe strazi. Pune ceva portocaliu in bagaj si alatura-te petrecerii! Intre distractia de pe strada, petreceri pe barcile de pe canale, petrecerile de acasa, in baruri sau in cluburi, cafenele sau pub-uri, cu siguranta vei avea ce alege!

Munchen

Munchen este o destinatie placuta in orice anotimp, dar un adevarat punct de atractie este prinderea orasului in timpul festivalului sau anual de primavara, Frühlingfestival, in fiecare aprilie/mai. Este in esenta acelasi lucru ca Oktoberfest, dar cu mult mai putini oameni.

Daca esti in cautarea unei experiente gastronomice autentice, mergi la un local de-a lungul raului Isar sau in Englischer Garten. Daca iti joci corect cartile, s-ar putea sa primesti un wurst delicios din partea casei.