Sursa foto: ESstock/Shutterstock.com

Iarna aproape a trecut, iar noi începem să ne gândim la zilele călduroase ce urmează a sosi! Primăvara este anotimpul perfect pentru a descoperi cele mai frumoase destinații europene. Fie că aștepți cu nerăbdare un city break, o escapadă romantică, o vacanță în familie, o excursie culturală sau gastronomică, singur sau cu prietenii, cu siguranță vei găsi în lista noastră și ceva potrivit pentru tine.

Așadar, iată care sunt cele 5 destinații europene care merită o vizită în această primăvară:

Colmar

Cunoscută la nivel mondial, această destinație le are pe toate: este capitala vinurilor din Alsacia și o destinație de turism viticol; este, de asemenea, o destinație perfectă pentru pasionații de istorie, mâncare, muzică și iubitori de cultură.

Cu târgurile sale de primăvară și numeroase evenimente culturale, Colmar merită vizitat. Poți alege să mergi pe traseul vinului și vizita unele moșii sau pur și simplu să te plimbi printre podgorii.

De asemenea, Colmar este cel mai însorit oraș din Franța, cu 300 de zile însorite pe an. 

Viena

O destinație perfectă pentru îndrăgostiții de frumos, Viena este una dintre cele mai sigure destinații din Europa.

Viena se bucură de o gastronomie bogată, vinuri aromate, piețe cu produse locale și cele mai delicioase șnițele din lume. Acest oraș are, de asemenea, o arhitectură incredibilă, restaurante cochete și baruri la modă, dar și parcuri de distracții pentru tineri. Viena este clasică și distractivă în același timp.

Privește orașul din una dintre cele mai înalte roți carusel din Europa și fredonează ”Dunărea Albastră” a lui Strauss; poți, de asemenea, să te delectezi cu un tur ghidat la Palatul Schönbrunn și să înveți cum să gătești celebrul „Strudel”.

Roma

De zeci de ani, Roma este unul dintre orașele europene preferate pentru turiștii din întreaga lume. După cum e și zicala “Roma Caput Mundi”, “Roma este capitala lumii”. Fă o plimbare prin Trastevere, savurează un cappuccino în lumina blândă a dimineții și bucură-te de stilul de viață italian. 

Roma este un muzeu în aer liber, o destinație ideală pentru fiecare călător, mulțumită diversității sale. Aici, poți vizita muzee, te poți plimba în voie prin parcuri sau poți vizita și Vatican, locul unde liniștea e la ea acasă! 

Paris

Există atât de multe motive pentru care Paris este alegerea „clasică” atunci când vine primăvara. Cultura cafenelelor în aer liber revine la viață, în multe parcuri, dar și la balcoane apar flori proaspete, farmecul Parisului în primăvară este copleșitor. De la picnic în fața Turnului Eiffel până la plimbări în numeroasele grădini impresionante ale orașului, există atât de multe modalități de a te bucura de capitala Franței.

Ce nu trebuie ratat primăvara în Paris este ”Nuit des Musee” sau Noaptea muzeelor. Este atunci când muzeele, galeriile de artă și centrele culturale din oraș își deschid porțile pentru o noapte de mai, astfel încât vizitatorii pot vedea unele dintre cele mai bune opere de artă din lume într-un mod foarte diferit: total gratuit și foarte târziu noaptea.

Munchen

Munchen este un oraș nemaipomenit pe tot parcursul anului, dar un adevărat punct culminant este să surprinzi orașul în timpul festivalului său anual de Frühlingsfestival, sau festivalul de primăvară, în fiecare aprilie/mai. 

Practic este același lucru ca Oktoberfest, dar cu mai puțini oameni. Asigură-te că vei petrece ceva timp experimentând Munchen, deoarece acest oraș revine la viață în primăvară. Cu siguranță vei găsi multe locuri de relaxare de-a lungul râului Isar.